افزایش قیمت و معاملات مسکن در تهران
بانک مرکزی از افزایش قیمت مسکن و معاملات آن در تهران در دو ماه ابتدایی امسال خبر داده است.
خبرگزاری ایسنا: بانک مرکزی از افزایش قیمت مسکن و معاملات آن در تهران در دو ماه ابتدایی امسال خبر داده است.
بر اساس آخرین آماری که بانک مرکزی از تحولات بازار مسکن در شهر تهران مربوط به اردیبهشت ماه سال جاری منتشر کرده است، متوسط قیمت هر مترمربع زیربنای واحد مسکونی معامله شده از طریق بنگاههای معاملات ملکی به حدود پنج میلیون و ۹۸۰ هزار تومان رسیده که در مقایسه با فروردین ۸.۲ و نسبت به اردیبهشت ماه سال گذشته تا ۳۴.۸ درصد افزایش قیمت دارد. بیشترین رشد متوسط قیمت مربوط به منطقه (۵) با ۵۳.۵ درصد و کمترین به منطقه (۱۶) با ۱۲.۳ درصد است. در میان مناطق ۲۲ گانه شهرداری تهران نیز بیشترین متوسط قیمت برای معاملات مسکن حدود ۱۲ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان در منطقه یک و کمترین آن با دو میلیون و ۷۰۰ هزار تومان در منطقه ۱۸ است که هر دو مورد با افزایش قیمت همراه بوده است.
در مجموع در دو ماهه ابتدایی امسال متوسط قیمت هر مترمربع واحد مسکونی معامله شده از طریق بنگاههای معاملات ملکی در تهران پنج میلیون و ۷۵۰ هزار تومان بوده که نسبت به همین دو ماهه در سال قبل ۳۲.۲ درصد افزایش دارد.
تحولات قیمتی در بازار مسکن
اما آمارهای بانک مرکزی که از سامانه ثبت معاملات املاک و مستقلات مسکن استخراج شده، نشان میدهد که در اردیبهشت ماه تعداد معاملات آپارتمانهای مسکونی شهر تهران به حدود ۱۹ هزار و ۱۰۰ واحد رسیده است که نسبت به فروردین ۲۷۸.۷ و در مقایسه با اردیبهشت سال گذشته ۱۶.۷ درصد افزایش دارد. رشد قابل توجه حجم معاملات در اردیبهشت ماه را بانک مرکزی ناشی از تعداد کم معاملات ثبت شده در فروردین که متاثر از تعطیلات نوروز بوده، اعلام کرده است.
بررسی جزئیات این آمار در رابطه با توزیع تعداد واحدهای مسکونی معامله شده در شهر تهران به تفکیک عمر بنا نیز نشان از آن دارد که واحدهای تا پنج سال ساخت با سهم ۴۳.۹ درصد بیشترین را به خود اختصاص دادهاند که در مقایسه با ماه مشابه سال قبل ۳.۷ درصد کاهش داشته و در مقابل سهم واحدهای شش تا ۱۰ سال و بیش از ۱۵ سال افزایش یافته است.
توزیع آپارتمانهای معامله شده در تهران
همچنین توزیع تعداد معاملات بر حسب مناطق مختلف شهر تهران حاکی از آن است که در بین مناطق ۲۲ گانه، منطقه ۵ با ۱۲.۸ درصد از کل معاملات بیشترین سهم را در تعداد قراردادهای مبایعه نامه داراست همچنین منطقه ۴ با ۸.۹ و منطقه ۲ با ۷.۹ درصد در رتبههای بعدی قرار دارند. در مجموع ۷۱ درصد از کل تعداد معاملات انجام شده در تهران به ۱۰ منطقه و ۲۹ درصد دیگر در سایر مناطق اتفاق افتاده است.
توزیع مناطق شهری در معاملات مسکن
در مجموع در دو ماهه نخست امسال تعداد معاملات آپارتمان در تهران به دو میلیون و ۴۰۰ هزار واحد رسیده که در مقایسه با مدت مشابه سال قبل بیش از ۱۱ درصد افزایش دارد.
بر اساس این گزارش در جریان تحولات بازار مسکن، شاخص کرایه مسکن اجاری نیز در تهران ۱۱ درصد و در کل مناطق شهری تا ۹.۶ درصد افزایش دارد.
نظر کاربران
دلالهای مسکن با بالابردن بی دلیل قیمت مسکن , خریداران را در مخمصه قرار دادند و هیچ فریادرسی نیست
مصرف کننده که نمیتونه با این قیمت ها بخره . دلال میخره ( چون پول داره )
این آمار برگرفته از آمارهای کذب اتحادیه املاک و وزارت راه که پر از تناقض بود است و قابل اعتنا نیست! این آمارها فقط جهت تحریک خریداران برای خرید ملک با قیمتهای نجومی است!!
دومیلیون چهارصدهزار واحد معامله شد مگه تهران چقدرجمعیت داره معمولا خانوادهای ایرانی چهارنفره هستن اگه این دومیلیون چهارصد روضربدر۴بکنیم حدود ده میلیون نفرصاحب اپارتمان شدن .فکرکنم امار خریدوفروش رو اشتباه دادن
باعث تاسفه
آیتم گرونی درسته ولی آیتم افزایش معاملاک دروغه،خخخخخخ
کاری کردن که مردم مجبورن برن واحدهایی قدیمی با سال ساخت بالا بگیرن. وگرنه بودجه شون به نوساز نمیخوره, باز هم نصیبشون بافت فرسوده هست.
همیشه نباید گوشت را بدیم گربه نگه داره، و نباید هم خبر رسانی امار مسکن را به عهده بانک مرکزی گذاشت که در کنار بدهی فراوان، دارای املاک زیاد میباشد، خب معلومه هیچ موقع امار راستی که به ضررش است نخواهد گفت و در مقابل امار دروغی که به نفعش میباشد خواهد گفت.
جوانان از بی خانگی نمیتوانند ازدواج کنند و مستاجری بیداد میکند، انوقت اینها دست از دروغ پردازی امار غلط بر نمیدارند و به بیکاری و فلج شدن اقتصاد مملکت دامن میزنند و دولت هم کاری به کار شان ندارد که باعث ایجاد توهم و تشنج در بازار مسکن میشوند.