محمود دولتآبادی: «راث» ادبیات را به انتها رساند
محمود دولتآبادی با اشاره به درگذشت فیلیپ راث گفت: من هم به تازگی این خبر را شنیدهام و بهشدت از شنیدن آن ناراحت شدم. هر نویسنده یا نمایشنامهنویس معتبری که از دنیا میرود قطعا خسارت زیادی به حوزه ادبیات وارد میشود. بهحدی این موضوع مهم است که شاید مردم به آن واقف نباشند.
اعتماد آنلاین: «فيليپ راث» از مهمترين رماننويسان قرن بيستم دیروز در سن ٨٥ سالگي درگذشت. محمود دولتآبادي نويسنده مطرح كشورمان معتقد است كه فقدان «فيليپ راث» براي جامعه امريكا دردناك خواهد بود. دولتآبادي اعتقاد دارد كه هر نويسنده و نمايشنامهنويس معتبري كه از دنيا ميرود قطعا خسارت زيادي به حوزه ادبيات وارد ميشود.
محمود دولتآبادي با اشاره به درگذشت فيليپ راث گفت: «من هم به تازگي اين خبر را شنيدهام و بهشدت از شنيدن آن ناراحت شدم. هر نويسنده يا نمايشنامهنويس معتبري كه از دنيا ميرود قطعا خسارت زيادي به حوزه ادبيات وارد ميشود. بهحدي اين موضوع مهم است كه شايد مردم به آن واقف نباشند. هر نويسنده يا استاد ادبيات گنجينههايي در درون دارد كه ميتواند يك جامعه را به تعالي برساند. فيليپ راث از اين قاعده مستثنا نبود و آثار او در طول ساليان دراز كمك زيادي به فرهنگ و ادبيات كشور امريكا كرد. راث از آن انسانهايي بود كه ادبيات و نويسندگي را به انتها رساند.»
او ادامه داد: «فيليپ راث در حوزه تئاتر و نمايشنامهنويسي هم آثار فوقالعادهاي را خلق كرد. اخيرا با بچههاي جوان كه صحبت ميكردم متوجه شدم كه قرار است مجلهاي را منتشر كنند كه در آن به آثار فيليپ راث پرداخته شود. اما اكنون بايد براي او ويژهنامهاي را ترتيب دهند و بزرگداشتي براي او برگزار كنند. راث از كساني است كه توانسته بود جايزه «كافكا» را نيز كسب كند.»
فيليپ راث، نويسنده و برنده جوايز بوكر و پوليتزر و از مهمترين رماننويسان قرن بيستم ميلادي بود. او كه از سال ١٩٧٥ عضو موسسه ملي هنر و ادبيات امريكا بوده و تا سال ١٩٨٩ به عنوان ويراستار آثار ادبي با انتشارات «پنگوئن» همكاري ميكرد. از سال ١٩٩٢ وقت خود را فقط صرف نويسندگي كرد و سال ٢٠١٢ با رضايت كامل اين حرفه را كنار گذاشت.»
ارسال نظر