سفر حج امسال طولانیتر از گذشته است
رئیس سازمان حج و زیارت با اشاره به طولانی بودن سفر حج ۹۷ به دلیل موقعیت فرودگاهی جده و مدینه، از امکان خرید سوغاتی در فضای مجازی برای زائران حج با هدف کاهش بازارگردی و حمایت از شعار سال جاری خبر داد.
خبرگزاری فارس: حمید محمدی رئیس سازمان حج و زیارت در همایش آموزش کارگزاران حج تمتع ۹۷ استانهای قزوین، زنجان و البرز با اشاره به برنامهریزیهای انجام شده برای حج سال جاری اظهار داشت: با رایزنیهای انجام شده با وزارت حج عربستان، مقدمات حج تمتع ۹۷ زودتر از حج سال گذشته انجام شده است اما باید مدیران کاروانها و عوامل به برخی نکات توجه داشته باشند.
وی افزود: لازم است که مدیران کاروانها تمام تلاش خود را به کار گیرند تا با توجه به برگزاری مطلوب حج ۹۶ و انتظار بیشتر زائران، حجی بهتر از گذشته انجام پذیرد.
رئیس سازمان حج و زیارت در خصوص شرایط ثبتنام زائران در حج گذشته و امسال خاطرنشان کرد: با توجه به اینکه زائرین در سال گذشته با نگرانی از عدم امنیت در کاروانها ثبتنام میکردند اما در سال جاری با اطمینان خاطر و اینکه سال گذشته حجی آبرومند برگزار شد در کاروانها ثبتنام کردند.
محمدی افزود: با توجه به انتظارات و توقعات زائران و اینکه در سال جاری فرصت کافی وجود ندارد، لازم است مدیران کاروانها با تمام توان جهت برگزاری حجی بهتر از سال گذشته تلاش کنند.
وی، مسئولیت اصلی کاروان را از ابتدا تا انتهای سفر بر عهده مدیران کاروان دانست و گفت: مدیران و روحانیون کاروانها حلقه وصل زائران با سازمان و بعثه هستند و اجرای دستورالعملها و برنامهریزیهای سازمان که با نشستهای کارشناسی به جمع بندی رسیده و ابلاغ شده است، با مدیران کاروانها خواهد بود.
وی در خصوص وضعیت پروازهای حج امسال اظهارداشت: با توجه به امکانات فرودگاهی جده و مدینه، سفر حج امسال کمی طولانیتر خواهد بود که لازم است مدیران علل طولانی شدن سفر و توضیحات لازم را به زائران ارائه دهند.
رئیس سازمان حج و زیارت همچنین به موضوع اقامت در سرزمینهای منا و عرفات اشاره کرده و افزود: به دلیل محدودیت جغرافیای منا و عرفات، قطعاً حجاج باید این محدودیتها را بدانند؛ مدیران کاروانها نیز زائران را توجیه کنند که برخلاف تمامی تلاشهای دست اندرکاران حج امکانات و فضای بیشتری نمیتوان به آنها اختصاص داد هر چند امکانات نسبت به سالهای قبل بهتر شده است.
محمدی در خصوص زمانبندی جمرات و قربانی تصریح کرد: طبق هماهنگی با وزارت حج عربستان خروج زائران از عرفات باید طبق برنامهریزی انجام شده باشد و مدیران باید زائران را طبق برنامه اعلامی از فضای چادرها خارج کنند تا به مزدلفه و به منا اعزام شوند؛ برای جمرات نیز جدول زمانبندی دقیقی به طور مشخص تدوین شده و هر کاروان باید رأس ساعت مقرر و تعیین شده به برنامه توجه کند.
وی به شعار سال جاری یعنی حمایت از کالای ایرانی اشاره کرد و گفت: با برنامهریزی و هماهنگی انجام شده با مجموعههای بزرگ و فعال در عرصه فضای مجازی، زائران میتوانند خرید سوغاتی خود را با محوریت کالای ایرانی از این فروشگاهها تهیه کنند تا وقت و هزینه آنها صرف بازارگردی نشود؛ این برنامهریزی گامی در جهت تحقق شعار سال است و ضمنا باعث جلوگیری از خروج ارز از کشور میشود.
رئیس سازمان حج و زیارت همچنین زمان اخذ ویزای زائرین را اواخر خردادماه اعلام کرد و گفت: امسال نیز همانند سال گذشته روند صدور ویزاها به صورت الکترونیکی انجام میشود.
محمدی در خصوص توجیه زائران در کلاسهای آموزشی افزود: اکثریت قریب به اتفاق زائران سال جاری، سال اولی هستند و در این رابطه باید تاکید کرد که سفر حج با عمره مفرده قابل قیاس نیست بنابراین لازم است طبق دستورالعمل و کتابچه شرح وظایف عمل کرده و در خصوص شیوه انتقال مفاهیم نیز مدیران کاروان وظیفه مهمی دارند.
وی موضوع امنیت را از اصلیترین موضوعات سفر حج سال جاری دانست و گفت: لازم است که مدیران کاروانها در جلسات آموزشی توضیحات لازم را در این رابطه به زائرین ارائه کنند.
محمدی درباره وسایل ممنوعه زائران اظهار کرد: لازم است مدیران کاروانها در جلسات آموزشی، زائران را به عدم همراه بردن لب تاپ توجیه کنند تا در هنگام ورود به عربستان و در مبادی ورودی باعث معطلی کاروان نشود.
محمدی در ادامه به وضعیت اسکان زائران در شهر مدینه و تخریب هتلهای اطراف مسجدالنبی (ص) اشاره کرد و افزود: وضعیت هتلها در شهر مکه مناسب است و مشکلی برای اسکان وجود ندارد، اما در مدینه وضعیت هتل ها متفاوت است.
وی افزود: از چهار سال پیش طرح توسعه مسجدالنبی (ص) شروع شده و با تخریب هتل های منطقه مرکزی، مدینه با کمبود جدی هتل مواجه شد که البته این مشکل همه کشورها را درگیر کرده و مدت زمان اقامت زائران را به حداقل رسانده است.
رئیس سازمان حج و زیارت یادآور شد: در گذشته زائران ۱۰ تا ۱۵ روز در مدینه اقامت داشتند، اما اکنون نهایت زمانی که در نظر گرفته شده شش روز است که لازم است مدیران کاروانها حتما زائران را در این خصوص توجیه کنند تا زائرین در طول سفر اعتراضی به این مسئله نداشته باشند.
در ادامه کلانتری مدیر حج و زیارت استان قزوین نیز در این مراسم گزارش کاملی از برنامه های صورت گرفته ارائه کرد.
وی اظهار کرد: برای مسئولین آموزش استانها نیز جلسه آموزشی در سطح منطقهای و کشوری برگزار شود تا آنها با آخرین تغییرات آموزشی کارگزاران آشنا شوند.
همچنین اکبر رضایی معاون حج، عمره و عتبات سازمان حج و زیارت و حمید رضا محمدی مدیرکل کارگزاران به سوالات کارگزاران پاسخ دادند.
نظر کاربران
برید امریکا سلاح جدید ساخته برید به عربستان پولهاتون رو بدید برا کشتن جوانهای خودتون سلاح بخرن
داریم از بدبختی میمیریم مردم میرن حج پول بدن به وهابی کثافت که بگه هزینه جنگ باایران رومن میدم.حج به کمرتون بزنه.الهی برین وبرنگردین
واقعا متاسفم برای کسانی که فقط خدا را در عربستان میبینند،کشوری که با پول حجاج، شیعه را به خاک و خون میکشند؟
برید برید پولهاتونو بدین به این وهابی های از خدابی خبرتابرضدخودمون استفاده کنند بابا جان یکی دوسال تحریمشون کنیدواین پولهاراخرج فقراوایتام کممنید
کعبه و سنگ بهانه است که ره گم نشود
اگر کسی شب به بستر برود و همسایه اش گرسنه باشد مسلمان نیست چند دختر عقد کرده بدون جهیزیه در همسایگی ما هستند چند زوج بدون هیچ گونه امکانات همسایه ما هستند چند مریض هست باید درمان بشه ولی پول عمل جراحی ندارند میشناسیم اگر برای اسم درکردن هست حسابش جداست ولی اگر به منطق و استدلال رجوع کنید مکه مکرمه همین جاست حج تمتع دختر بی بضاعتی است که چند سال متمادی بدون هیچ گونه جهیزیه کارش شب و روز گریه کردن است چرا آنهمه راه دور میروید به حج
حج و زیارت در خانه توست چرا آنهمه پولتان را میبرید خرج اعراب شهوت پرست میکنید که گلوله بشود به قلب رزمنده مدافع حرم نشانه رود پولتان را خرج مریض های مسلمان و شیعه بکنید که خداوند متعال خودش راضی به این امر است پولتان را خرج مادر مریضی بکنید که سال بعد کودکانش یتیم نشوند