روشهای اروپا برای مقابله با تحریمهای آمریکا
پترهارل از مقامات سابق وزارت خارجه آمریکا در حوزه تحریم ها در نشریه «هیل» نوشت: رهبران اروپایی به شدت از تصمیم دونالد ترامپ در مورد خروج آمریکا از توافق هسته ای انتقاد کردند.
انتخاب: پترهارل از مقامات سابق وزارت خارجه آمریکا در حوزه تحریم ها در نشریه «هیل» نوشت: رهبران اروپایی به شدت از تصمیم دونالد ترامپ در مورد خروج آمریکا از توافق هسته ای انتقاد کردند. سه کشور اروپایی همراه با اتحادیه اروپا اکنون درصدد حفظ ایران در توافق هستند و به همین دلیل اخیرا دیپلمات های اروپایی نشست هایی را برای تدوین استراتژی حفاظت از شرکت های اروپایی در مقابل تحریم های آمریکا برگزار کردند.
مقامات دولتی و بسیاری از کارشناسان آمریکایی معتقدند که اروپا در مسدود کردن تحریم های آمریکا از توانایی محدودی برخوردار است به این دلیل که شرکت های اروپایی در آمریکا بیشتر از ایران سرمایه گذاری کرده اند و مطمئنا آن ها بدون توجه به تحولات بروکسل با تحریم های آمریکا موافقت خواهند کرد. به عنوان مثال این هفته شرکت نفتی «توتال» فرانسه اعلام کرد در صورتی که نتواند از آمریکا معافیت تحریمی دریافت کند، از پروژه توسعه فاز ۱۱ میدان گازی پارس جنوبی کناره گیری خواهد.
به گزارش «انتخاب»؛ این نشریه در ادامه آورده است: اگر اتحادیه اروپا درصدد مقابله با تحریم های آمریکا علیه ایران باشد آن ها می توانند از ابزارهایی برای مسدود کردن تحریم های آمریکا استفاده کنند. اگر اروپایی گام هایی را برای تضعیف تحریم های آمریکا بردارند دولت آمریکا باید درصدد ایجاد راه حل های دیپلماتیک برای حل و فصل مناقشه باشد. برای مثال به تحریم های آمریکا در زمینه سوئیفت می توان اشاره کرد. سوئیفت یک شرکت خدمات مالی مستقر در بلژیک است که بانک ها در ارسال و دریافت اطلاعات تراکنش های مالی از آن استفاده می کنند. در سال ۲۰۱۲م کشورهای اروپایی به دلیل نگرانی در مورد برنامه هسته ای ایران، تحت تهدید تحریم های آمریکا، سوئیفت را ملزم به قطع بانک های اصلی ایران از شبکه خود کرد. این اقدام به شدت بر دسترسی ایران به سیستم مالی جهانی تاثیر گذاشت. اما پس از انعقاد توافق هسته ای ، شرکت سوئیفت درسال ۲۰۱۶ مجددا خدمات به بانک های ایرانی را از سر گرفت. با این وجود احتمالا با شکل گیری تحریم های جدید آمریکا، سوئیفت بار دیگر ایران را از شبکه خود خارج میکند.
اگر اروپایی واقعا درصدد مقابله با تحریم های آمریکا برآیند آن ها می تواند قوانینی را تصویب کنند که تا زمانی که بانک های ایران از قوانین اروپا تبعیت می کنند سوئیفت را ملزم به ارائه خدمات به بانک های ایرانی کند. در حالی که این تصمیم بدون شک با مخالفت دولت ترامپ روبرو خواهد شد. اروپا همچنین می تواند به طور موثر تحریم های آمریکا علیه بانک مرکزی برای کاهش خرید نفت ایران را مسدود کند. اروپا می تواند تاثیر این تحریم ها را برای رسیدگی به پرداخت های مربوط به نفت ایران را از طریق بانک مرکزی اروپا یا وزارت دارایی دولت های اروپایی کند کنند. اگر چه تحریم های آمریکا می تواند علیه بانک مرکزی اروپا و وزارت های دارایی اروپایی اعمال شود اما در عمل آن ها می توانند به طور موثر در مقابل تحریم های آمریکا مقاومت کنند. تصمیم آمریکا اروپا می تواند برای حمایت از شرکت های اروپایی خود در ایران اقداماتی را انجام دهد. ارائه تسهیلات وام حمایتی به شرکت های اروپایی برای تامین مالی پروژه های خود در ایران یکی از این ابزارهاست. ابزار دیگر قانون مسدود کننده دوران دهه ۱۹۹۰ است که به طور کلی شرکت های اروپایی را از پای بندی به تحریم های غیراروپایی منع می کند. هر چند که اجرای این قوانین با دشواری هایی روبرو است. ابزار دیگر اروپایی برای بازداشتن آمریکا از تحمیل تحریم علیه شرکت های اروپایی می تواند بر اعمال تعرفه بر واردات کالاهای آمریکایی اشاره کرد.
در طی دو دهه گذشته آمریکا برای اثربخشی گسترده تر تحریم ها بر همکاری متحدان اروپایی خود تکیه کرده است. اما اگر کشورهای اروپایی تصمیم بگیرند که در مقابل تحریم ها ایالات متحده مقاومت کنند این می تواند یک الگویی از مخالفت ایجاد کند و جایگاه آمریکا بهعنوان قدرت بلامنازع اقتصادی را تضعیف کند.این مسئله نه تنها استراتژی دولت ترامپ برای تجدید فشار بر ایران را تضعیف می کند بلکه بر اعتبار تحریم ها به عنوان ابزار سیاست خارجی آمریکا لطمه خواهد زد. بنابراین اگر اروپا با تحریم های آمریکا مخالفت کند، دولت ترامپ باید تهدید اروپا در مسدود کردن تحریم ای آمریکا علیه ایران را جدی بگیرد.
نویسنده در ادامه افزود دیپلماسی به معنای نمایش انعطاف پذیری نسبت به تحمیل تحریم ها علیه شرکت های اروپایی و تعهد به تداوم مذاکره جدی برای اصلاح توافق هسته ای است حتی اگر ۱۰۰ درصد اهداف ترامپ قابل دستیابی نباشد. بنابراین سازش و مصالحه آمریکا با اروپایی که درصدد تضعیف تحریم های آمریکا است بسیار بهتر از تداوم مسیری است که جایگاه آمریکا بهعنوان قدرت بلامنازع اقتصادی را تضعیف می کند.
نظر کاربران
سلام، کاش همه سخنان موگرینی رو پخش کنید نه فقط چیزی که به نفع ماست، اروپا با آمریکا هفتصد و پنجاه میلیارد دلار مبادله تجاری داره و با ایران هیفده میلیارد دلار، کدام عقل سلیمی باور میکنه که اروپا ایران رو به آمریکا ترجیح بده، قضاوت با خودتون ..