۷۲۱۰۳۵
۹ نظر
۵۰۰۶
۹ نظر
۵۰۰۶
پ

بحران قارچ‌های سمی و ۴ سئوال کلیدی

آمار جان باختگان و آسیب دیدگان مصرف قارچ های سمی کماکان رو به افزایش است؛ خبری هولناک که ظاهراً قرار نیست «به روز رسانی» آن متوقف شود! این را می شود از دست به دست شدن اخبار مرتبط با این مسئله در روزهای اخیر برداشت کرد که موج نگران کننده ای را در میان شهروندان ایجاد کرده است، اما مسئولان چندان توجهی به آن نمی کنند.

تابناک در گزارشی نوشت: آمار جان باختگان و آسیب دیدگان مصرف قارچ های سمی کماکان رو به افزایش است؛ خبری هولناک که ظاهراً قرار نیست «به روز رسانی» آن متوقف شود! این را می شود از دست به دست شدن اخبار مرتبط با این مسئله در روزهای اخیر برداشت کرد که موج نگران کننده ای را در میان شهروندان ایجاد کرده است، اما مسئولان چندان توجهی به آن نمی کنند.

چند روزی است، که اخبار نگران کننده ای پیرامون مرگ و مصدومیت جمع زیادی از شهروندانمان به واسطه مصرف قارچ های سمی در شهر و استان های مختلف کشور منتشر می شود؛ اخباری که حکایت از یک جریان هولناک و خسارت سنگینی دارد و گویا قرار نیست به این زودی و سادگی ها پایانی برای آن متصور شویم.

آمارها نشان می دهد که در روزهای گذشته و به واسطه مصرف قارچ های سمی بیش از هزار نفر مسموم و تعدادی از آنها نیز کشته شدند. این آمار تنها مربوط به یک استان نیست و در استان هایی چون آذربایجان غربی، زنجان، کردستان، لرستان، کهگیلویه و بویراحمد، ایلام، خوزستان موارد فراوانی از فوت و یا مسمومیت شدید شهروندان از این مسیر منتشر شده است.

کشته شدن بیش از ۱۱ شهروند به دلیل مصرف قاچ های سمی که از طریق دست فروش ها در سطح شهر و روستاهای کشور به فروش می رسد و بعضاً در برخی فروشگاه ها وجود دارد و نیز مسمومیت صدها شهروند که عمدتاً در رشته کوه های زاگرس زندگی می کنند، آنقدر نگران کننده هست که در این باره چهار سئوال کلیدی را مطرح و فعل و انفعالاتی که در این رابطه رخ داده است را مرور کنیم.

به ویژه به این دلیل که دیگر این موضوع را نمی توان به عنوان یک خبر عادی و حادثه ای کوچک تلقی کرد و ابعاد خسارت های آن چه به لحاظ جمعیتی و چه به لحاظ جغرافیایی گسترش شدیدی داشته است.

1-چه بر سر دستفروشان آمده است؟

مگر نه اینکه مکانیزم تهیه و توزیع قارچ های کوهی و ارگانیک، مکانیزمی قدیمی و سابقه دار است؟ پس چگونه شده که در ماجرای قارچ های سمی شاهد بروز مشکل در چندین و چند استان کشورمان هستیم؟ آیا به یکباره کوه گردها و افراد شاغل در این حرفه، همگی با هم در شناخت قارچ های مضر و مفید به اشتباه افتاده‌اند و فروشندگان این دست محصولات هم نتوانسته‌اند این اشتباه را تشخیص داده و تصحیح کنند؟

دو راه برای تهیه و فروش قارچ های خوراکی در کشور وجود دارد. نخست قارچ های پرورش یافته و مورد تأییدی که دارای مکانیزم و دقت نظر بالایی است و نظارت بر آن ها کار چندان دشواری نیست. دیگر چیدن قارچ های کوهی توسط کوه گردهای با سابقه که به خوبی تفاوت میان قارچ خوراکی و سمی را می دانند و در گذشته نیز به همین منوال عمل کرده اند.

اکنون به راستی چه اتفاقی افتاده است که کوه گردها در تشخیص تفاوت میان قارچ سمی و خوراکی با مشکل رو به رو شده اند و شهروندان نیز با اعتماد بالا به دست فروشان غیر قابل تأیید از آن ها قارچ سمی خریداری و مصرف می کنند؟

2- ناظران و بازرسان کجا جامانده‌اند؟

مگر نه این است که در حوزه غذا و دارو و تنظیم فعل و انفعالات بازار ده ها دستگاه عریض و طویل چون سازمان غذا و دارو، سازمان حمایت از حقوق مصرف کنندگان و تولیدکنندگان، سازمان تعزیرات حکومتی، اداره امور اماکن نیروی انتظامی و... مشغول به فعالیت هستند و با هزینه های گزاف و میلیاردی وظیفه رسیدگی به تخلفات و اشکالات این بخش ها را بر عهده دارند؟ به راستی این دستگاه های دولتی و غیر دولتی و مسئول در رابطه با این بحران وحشتناک دقیقاً چه نقشی را بازی کردند و چگونه مسائل را مورد رسیدگی قرار دادند؟ اگر این دستگاه ها به وظایف خود به خوبی عمل می کردند، آیا بازهم شاهد چنین رویداد تلخی بودیم؟

3- چه بر سر نهادهای اطلاع رسانی آمده است؟

بحران قارچ های سمی و خسارت های بر آمده از آن که گفتیم جان بیش از ۱۱ شهروند را در کم تر از ۱۰ روز گرفت و صدها نفر را راهی بیمارستان کرد، آیا آنقدر مهم و حساس نبود که رسانه های جمعی و ملی چون صدا و سیما به آن ورود جدی داشته باشند و با اطلاع رسانی های پیاپی شهروندان را از این خطر بزرگ مطلع کنند؟ برای نهادهای بزرگ اطلاع رسانی کشور که مخاطبان فراگیری دارند به راستی در چه زمان و چه شرایطی مسئله مرگ و میر شهروندان خطر محسوب می شود و خود را شایسته ورد به آن و اطلاع رسانی می دانند؟

4-پدافند غیرعامل و ستاد مدیرت بحران کجا هستند؟

فرض را بر این می گذاریم که همه سئوال های بالا بی جواب مانده و دستگاه های عریض و طویلی که مسئولیت رسیدگی به این مسئله و پیشگیری از وقوع بحران را دارند، قادر به اقدام موثری نبوده اند. اکنون که این اتفاق بزرگ و وحشتناک رخ داده و جان هزاران شهروند ایرانی را به خطر انداخته است، چرا نهادهای مرتبط و مسئولی چون سازمان پدافند غیر عامل کشور و ستاد مدیریت بحران به این مسئله ورود جدی نمی کنند؟

به راستی برای نهادهایی چون ستاد مدیریت بحران چه سطحی از خسارت و چه نوعی از بلا بحران محسوب می شود؟ آیا متولیان این حوزه تنها بر این باور هستند که با رخ دادن سیل و زلزله و طوفان باید به موضوع ورود کنند و تشکیل ستاد بحران دهند؟ آیا ماجرایی چون قارچ های سمی با همه خسارت هایش را نمی توان بحران تلقی کرد؟

پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.

همراه با تضمین و گارانتی ضمانت کیفیت

پرداخت اقساطی و توسط متخصص مجرب

ايمپلنت با 15 سال گارانتی 10/5 ميليون تومان

>> ویزیت و مشاوره رایگان <<
ظرفیت و مدت محدود

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

نظر کاربران

  • بدون نام

    مگر برای این اقایان جان ملت مهم است اینجاست که باید سریع اطلاع رسانی وستاد بحران وارد عمل میشد اقایان مسول چطور برای روسری ویا صدای باند ظبط ویا میهمانی ویا عروسی یا کنسرت وهزاران ازادی حقوق شهروندی خود را اماده وبگیر وبند میکنید خود را به زمین اسمان میکوبید ولی این اتفاق نادر و وحشتناک از دید شما پنهان مانده چرا اقای روحانی خود را دخیل ماجرا نمیکنید یعنی اینقدر مر دم برای شما بی اهمیت شده اند مگر این مردم از این اب وخاک نیستند مگر ما ملت به شما رای ندادیم که به وضع کشور رسیدگی کنید چرا ما ارزشی برای هیچکس از قدرتمندان این کشور نداریم یعنی ما کمتر از مردم کشورهای دیگر هستیم که شما سریع نیرو وپول این کشور را راهی ان دیار میکنید اقای روحانی شما مقصرید وتما م ارگان های که با شما هستند وقتی یک کشور صاحب نداشته باشد همین میشود باز شعار بدهید ودم از حقوق شهروندی ازاردی و نبود مشکلات در کشور خدا جواب شما را بدهد که میخواهید ملت را به زور به بهشت ببرید چون خودتان میدانید الان در جهنم زندگی میکنیم

  • کارمند

    اگر کوچکترین تجمعی صورت گیرد با بیشترین امکانات سرکوب میشود پس امکانات هست اما برای همه چیز و همه کار نیست

  • بدون نام

    چطور تلگرام برایتان خطرناک بود ومیترسید که مبادا خبری جای درز کند چطور فوتبال که از بیلبورده یا در پارکها پخش میشد از ترس اجتماع مردم را جلوگیری میکنید شما که با شادی وخوشی میا نه ای نداری ویکسره عزاداری ماتم ولی قارچهای سمی را ول کرده اید چون مردم یکی یکی میمیرند برایتان ارزش ندارد به هر حال یک روز این تاول خواهد ترکید

  • ناشناس

    چون جون مردم برای مسولین مهم نیست.و دوم اینکه موضوع اصلا امنیتی نیست.

  • سهیل

    تلاش برای فیلتر تلگرام همه توان دولت رو گرفته! توروخودا اینقدر فشار نیارین به دولت خدمتگذار!!! مردن که مردن!

  • داغ کرمانشاه

    کوه گردها اشتباه نکردن عمدا به خاطر به دست آوردن چند هزارتومان بیشتر قارچها را به مردم می فروشند
    چون گرانی بیداد می کند ظلم و جور در ممکلت نهادینه شده کوه گردها هم به خاطر سیر کردن شکم زن و بچه شون قارچها رو جدا نمیکنن
    نهادهای مسئول هم فعلا خواب تشریف دارند
    جان‌ و مال و ناموس ایرانی که ارزش ندارد که مسئولین وارد تین‌ماجراشوند
    ایرانی رو از یک سو پراید میکشد از یک سو گرد و خاک و زلزله و سیل و آتش سوزی و سرما و گرما
    یک سو خودکشی ها یک سو گرانی یک سو بی تدبیری مقامات

    آقای اخوندی فعلا به فکر ساخت سوریه هستن
    ایرانی کیلویی چند
    کم کم داریم به تین باور می رسیم که قراره یک‌ایرانه سوخته واسه نسل بعد بمونه








    لطفا بدون کم‌و کاست نظرم رو بزار

    مقامات بیدار شوید ایران و ایرانی از دست رفت
    فقط از زمین و آسمان فعلا بلا می باره بر سر ایرانی

  • حسن شریفی نیا

    باسلام این قارچ ها دلیلش میتونه از بارور کردن ابرهای زمستانی باشه باید بررسی کنن و اطلاع رسانی کنن که کجاه ابرها رو بارور کردن تا مردم از این مناطق قارچ تهیه نکنه

  • بدون نام

    مسولین اگر الان بگن پاداش که خوبه دارن یه جا سبد کالا میدن همشون باکله آماده می شن اما توموار د بحرانی پیداشون نیست تازه ا زشون که پرسش بشه فورا صدتا آمار دروغ توآسیتین دارن تحویل میدن کیه که بازخواسشون کنه.

  • صداقت

    ازقدیم تاکنون این قارچهای سمی وجودداشتندولی مردم بومی منطقهای کوهستانی وجایگاه رویش این قارچها بهخوبی انهارا می شناختند3عامل باعث گردیدکه این قارچهابیشترودردسترس مردم قرارگیرند1خشکسالی وبارندگی دیروقت این نوع قارچهای سمی مقاوم وسم بیشتری تولید میکنند2فقروبدبختی عاملی دیگراست که بعضی سو، استفاده کرده ومقداری ازاین نوع قارچهاراباقارچهای خوراکی قاطی میکنندوبه فروش میرسانند3امسال چون بارندگی به عقب افتادودربعضی استانهافصل سرسبزی خودراهمراه بابارندگیهاطولانیترشدواکثرمردمگردشگراین استانهاشدند بدون شناخت کافی ازگیاهان اقلیمهای کشورندارند خودسر هرچیزی راباخودمیاورند ومصرف میکنند ایاکسی ازمردم بومی وباتجربه دربین مسموم شدگان وجود دارد من خود شکل این نوع قارچ راکه دیدم کاملاشناختم سمی هستند

ارسال نظر

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج