۷۱۹۸۹۳
۱ نظر
۵۰۰۶
۱ نظر
۵۰۰۶
پ

کنترل رسانه‌های فارسی به دست کارمندان بی‌بی‌سی

آن گونه که شواهد نشان می‌دهد جریان رسانه‌ای انگلیس در حال به کنترل درآوردن طیف وسیعی از رسانه‌های فارسی زبان متعلق به دولت‌های مختلف و عملاً به مرور نه تنها مدل خبر بی بی سی در این رسانه‌ها پیاده سازی می‌شود، بلکه خط خبری نزدیک به بی بی سی نیز در این رسانه‌ها پی گرفته خواهد شد.

تابناک: آن گونه که شواهد نشان می‌دهد جریان رسانه‌ای انگلیس در حال به کنترل درآوردن طیف وسیعی از رسانه‌های فارسی زبان متعلق به دولت‌های مختلف و عملاً به مرور نه تنها مدل خبر بی بی سی در این رسانه‌ها پیاده سازی می‌شود، بلکه خط خبری نزدیک به بی بی سی نیز در این رسانه‌ها پی گرفته خواهد شد.

کنترل رسانه‌های فارسی به دست کارمندان بی‌بی‌سی

کارمندان بی بی سی فارسی کنترل رسانه‌های فارسی زبان را به دست می‌گیرندبا کنترل رادیو فردا توسط یکی دیگر از کارمندان بی بی سی، این مجموعه آهسته آهسته طیف وسیعی را رسانه‌های فارسی زبان را در اختیار می‌گیرد و مدلی که بی بی سی فارسی متکی بر رویکرد بی بی سی جهانی پیاده سازی کرد در دیگر رسانه‌های فارسی زبان وابسته به دولت‌های غربی پیاده سازی می‌شود.

به گزارش «تابناک»؛ بی بی سی فارسی، یک سکوی پرش برای شمار قابل توجهی از خبرنگاران این شبکه بود. در یک سال و اندی اخیر مدیران حاکمیتی کشورهای مختلف با توجه به شکست خوردن رسانه‌های تحت حمایت‌شان در جذب بیننده سراغ مدل بی بی سی رفته‌اند که تا حدودی توانسته از میان فارسی زبانان مخاطب جذب کند و بدین ترتیب عوامل بی بی بی سی فارسی یک به یک مدیریت این رسانه‌ها را به دست گرفتند.

ابتدا ایران اینترنشنال متعلق به عبدالرحمن راشد سعودی طیفی از روزنامه نگاران بی بی سی را جذب کرد. محمد منظرپور که با خبرنگاری بی بی سی فارسی در فلسطین اشغالی شروع کرد و سپس مدیر صدای آمریکا شد، حسین رسام و بهروز آفاق از گردانندگان پیشین بی بی سی فارسی نیز به این شبکه پیوستند و در نهایت صادق صبا مدیر سابق بی بی سی فارسی نیز برنامه ساز این شبکه سعودی شد.

دویچه وله فارسی یکی از بخش‌های دویچه وله نیز با وجود سرمایه گذاری که البته به مراتب کمتر از بی بی سی فارسی بود، نتوانسته بود اقبال مخاطبان را جذب کند. جمشید برزگر از گردانندگان بی بی سی فارسی اخیراً مدیر بخش فارسی دویچه وله شده و برخی الگوی تولید محتوا در بی بی سی فارسی را در دویچه وله پیاده سازی کرده، هرچند با توجه به آنکه حجم سرمایه گذاری آلمانی به اندازه انگلیسی‌ها نیست، دویچه وله هنوز دیده نمی‌شود.

اکنون خبرها حکایت از آن دارد که مهدی پرپنچی نیز مدیر رادیو فردا شده است. پرپنچی که با برنامه صفحه دو بی بی سی شناخته می‌شد، جزو جریان رادیکال در بی بی سی فارسی محسوب می‌شد و اکنون باید مجموعه‌ای را اداره کند که همچون دیگر رسانه‌های تحت مالکیت دولت آمریکا با تغییرات مکرر و بی‌ثباتی همراه است؛ بی‌ثباتی که یکی از مهم‌ترین دلایلش، عدم جذب مخاطب به اندازه مورد انتظار سرمایه گذاران آمریکایی این رادیو است.

آن گونه که شواهد نشان می‌دهد جریان رسانه‌ای انگلیس در حال به کنترل درآوردن طیف وسیعی از رسانه‌های فارسی زبان متعلق به دولت‌های مختلف و عملاً به مرور نه تنها مدل خبر بی بی سی در این رسانه‌ها پیاده سازی می‌شود، بلکه خط خبری نزدیک به بی بی سی نیز در این رسانه‌ها پی گرفته خواهد شد. این رویکرد طبیعتاً برای مجموعه بی بی سی یک موفقیت است که پایگاه رسانه‌ای دیگر کشورها را نیز در کنترل خود داشته باشد و خط رسانه‌ای خود را دنبال کند.

گفتنی است، مجموعه بی بی سی به عنوان مهم‌ترین اسلحه بریتانیا به مرور به توسعه عرضه خبر به زبان‌های مختلف و گسترش دامنه مخاطبانش پرداخت و اکنون بیش از یک قرن از فعالیت این مجموعه می‌گذرد و به یک مدل برای پوشش رسانه‌ای و جهت دهی به افکارعمومی در سطح جهان تبدیل شده است.

پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.

همراه با تضمین و گارانتی ضمانت کیفیت

پرداخت اقساطی و توسط متخصص مجرب

ايمپلنت با 15 سال گارانتی 10/5 ميليون تومان

>> ویزیت و مشاوره رایگان <<
ظرفیت و مدت محدود

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

نظر کاربران

  • ناشناس

    عرضه دارند میتونند

ارسال نظر

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج