تراژدی مرگ دختران در هند
بر اساس تحقیقات منتشرشده در لنست گلوبال هلث، سالانه صدهزار دختربچه در هندوستان به دلیل «تبعیض پنهانی» میمیرند.
روزنامه شهروند نوشت: بر اساس تحقیقات منتشرشده در لنست گلوبال هلث، سالانه صدهزار دختربچه در هندوستان به دلیل «تبعیض پنهانی» میمیرند.
محققان موسسه بینالمللی آنالیز سیستمهای کاربردی تخمین میزنند که سالانه بهطور میانگین ٢٣٩هزار دختر زیر پنج سال یا در هر ١٠ سال ٢ میلیون و چهارصدهزار نفر به دلیل جنسیتشان میمیرند. دلیل مرگ بسیاری از آنها کمتوجهی از طرف خانواده و پزشکان و همچنین تبعیض «پنهانی، روتین و ممتدی» است که در مصرف مواد غذایی وجود دارد.
تحقیقات نشان میدهد که دختران هندی نسبت به پسران آموزش کمتری میبینند، تغذیه نامناسبی دارند و از لحاظ پزشکی کمتر به آنها رسیدگی میشود. در شرایط طبیعی و در کشورهایی که تبعیض جنسیتی اینچنینی وجود ندارد، میزان مرگومیر دختران زیر پنج سال به دلیل مزایای بیولوژیکی طبیعی کمتر از پسران است.
اما محققان با استفاده از اطلاعات آماری بین سالهای ٢٠٠٠ تا ٢٠٠٥ به «میزان بالای مرگ و میر» دختران زیر پنج سال در ٢٩ ایالت هندوستان از ٣٥ ایالت پی بردهاند. این میزان در هر ١٠٠٠ نوزاد زنده ١٨,٥ نفر است. بیشترین میزان مرگومیر در شمال هندوستان مربوط به مناطق کشاورزی و روستایی است که میزان تحصیلات، سطح رشد اجتماعی و اقتصادی بسیار پایین و میزان باروری بسیار بالاست.
کریستوف گیلموتو از دانشگاه دکارت پاریس میگوید که مدتهاست بیشتر توجهها به انتخاب جنسیت فرزند قبل از تولد بوده است. گیلموتو میگوید: «تبعیض جنسیتی نسبت به دختران لزوما به سقط جنین محدود نمیشود، بلکه شامل مرگ بعد از تولد هم میشود. برابری جنسیتی فقط درباره حق تحصیل، استخدام یا فعالیت سیاسی نیست؛ بلکه به مراقبت، واکسیناسیون و تغذیه دختران و درنهایت بقای آنها مربوط میشود.»
در هندوستان و چین نسبت دختران به پسران به دلیل سقط جنین نامتوازن است. جالب این است که این نتایج با ایالتهای پنجاب، گجرات و مهاراشترا که به انتخاب جنسیت نوزاد معروف هستند، همخوانی ندارد؛ اما در چهار ایالت بزرگ اوتار پرادش، بیهار، راجستان و مادیاپرادش میزان «مرگومیر بالا» میان دختران بیش از حد میانگین است؛ در هر ١٠٠٠ نوزاد زنده ٣٠ نفر. تبعیض جنسیتی و سقط جنین در میان مهاجران هندی و چینی در کشورهای پیشرفته مانند کانادا هم بسیار دیده میشود.
به همین منظور ٦ بیمارستان بزرگ کانادایی تشخیص جنسیت نوزاد از طرف تکنیسین سونوگرافی و اعلام نتیجه به خانواده را ممنوع اعلام کردهاند. جنسیت بچه در این کشور در حدود ١٨ هفتگی مشخص میشود که بسیاری معتقدند باید در هفته سیام حاملگی باشد تا سقط جنین امکانپذیر نباشد.
ارسال نظر