۷۱۷۷۴۶
۱۵ نظر
۵۰۰۲
۱۵ نظر
۵۰۰۲
پ

رقم حقوق دستگاه‌های اجرایی منتشر شد

اولین گام شفافیت دستمزدها در مقام عمل برداشته شد. خزانه‌داری کل کشور میزان حقوق واریزی به دستگاه‌های اجرایی و نهادهای عمومی در اولین ماه سال جاری را منتشر کرد.

دنیای اقتصاد: اولین گام شفافیت دستمزدها در مقام عمل برداشته شد. خزانه‌داری کل کشور میزان حقوق واریزی به دستگاه‌های اجرایی و نهادهای عمومی در اولین ماه سال جاری را منتشر کرد.

براساس این گزارش، میزان حقوق نهادهای عمومی مانند کمیته امداد امام خمینی و بنیاد شهید و امور ایثارگران رقم بالایی بوده که نیاز این نهادها به چابک‌سازی اداری را نشان می‌دهد. همچنین مجموع حقوق در نهادی مانند ریاست‌جمهوری از بسیاری از وزارتخانه‌ها بالاتر بوده که قضاوت دقیق‌تر درباره آن، به اطلاع از تعداد پرسنل نیاز دارد.

خزانه‌داری کل کشور پرداختی‌های خود را تا نیمه اردیبهشت به‌روز کرد. در تازه‌ترین گزارش خزانه‌داری، بخشی از پرداختی‌های خزانه بابت حقوق مستمر کارکنان دولتی و بخش عمومی رونمایی شد. بر اساس اطلاعات منتشر شده، حقوق واریزی به نهاد ریاست جمهوری بیش از ۴ میلیارد تومان و حقوق واریزی به مجلس شورای اسلامی، بیش از یک میلیارد تومان بوده است. همچنین دادگستری، کمیته امداد و بنیاد شهید و امور ایثارگران جز نهادهایی بوده‌اند که بیشترین حقوق را با توجه به حجم کارکنان خود از خزانه‌داری دریافت کرده‌اند.

گام اول

گاهی اوقات یک اتفاق ناخوشایند، موجب اتخاذ یک تصمیم درست در طی مسیر می‌شود. پس از رسانه‌ای شدن حقوق‌های نجومی، دولت عزم خود را برای شفاف کردن حقوق‌های دولتی جزم کرد. رئیس‌جمهوری در بیانیه‌ای که برای آن موضوع منتشر کرده بود تاکید کرد که تمامی دستگاه‌ها موظفند تمام حقوق و مزایای دریافتی کلیه مقامات کشوری و لشکری را به‌صورت حداقل و حداکثر دستمزد و پرداختی ماهانه در سایت وزارتخانه یا سازمان ذی‌ربط و همچنین در سایت سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی کشور برای آگاهی عموم قرار دهند. در سال جاری دولت از مرحله شعار خارج شد و قدم‌های عملی را برداشت. اولین قدم آن انتشار حقوق کلی دستگاه‌های اجرایی و نهادهای لشکری در پورتال وزارت اقتصاد است. گام بعدی که دولت در هفته‌ها و ماه‌های آینده عملی خواهد کرد، سامانه ثبت حقوق مدیران دولتی است که براساس دستور رئیس سازمان امور استخدامی و اداری مقدمات آن در دستگاه‌ها در دست تهیه است. بر این اساس مردم می‌توانند حقوق مدیر در هر سازمان را به‌صورت ریز در آینده نزدیک نظاره کنند.

حقوق کارکنان دولتی

در دومین گزارش خزانه‌داری کل کشور نسبت به گزارش اولیه، یک تفاوت عمده دیده می‌شود و آن، درج پرداختی‌های حقوق کارکنان دولت و نهادهای عمومی است. حقوق‌هایی که تاریخ واریز آنها عمدتا به دوم و سوم اردیبهشت باز می‌گشت. دسته دیگر پرداختی‌ها مربوط به هزینه‌های اجتناب‌ناپذیر است. این قلم چندان شفاف نیست و اگر مشخص شود که دقیقا هزینه‌های اجتناب‌ناپذیر متوجه چه نوعی از هزینه‌ها است، درجه شفافیت ارتقا خواهد یافت.

نهاد ریاست جمهوری : حرف و حدیث درباره دریافتی کارکنان نهاد ریاست جمهوری کم نیست. میزان حقوق دریافتی کارکنان این نهاد، بر اساس گزارش خزانه‌داری کل کشور در اولین ماه سال، مجموعا در حدود ۴ میلیارد و ۱۷۰ میلیون تومان بوده است. قضاوت درباره اینکه میزان حقوق واریزی زیاد بوده یا کم، نیاز به دانستن تعداد کارکنان این نهاد دارد. اما ا‌ز باب مقایسه، دریافتی کارکنان دانشگاه صنعتی شریف در فروردین ماه کمی بیشتر و در حدود ۴ میلیارد و ۶۸۰ میلیون تومان بوده است. مجلس شورای اسلامی: حقوق کارکنان مجلس شورای اسلامی نیز از بخش‌هایی است که می‌تواند برای عموم جذاب باشد. دریافتی این نهاد بابت حقوق کارکنان در فروردین حدودا یک میلیارد و ۷۵ میلیون تومان بوده است. خانه ملت متشکل از ۲۹۰ کرسی است. اما علاوه بر نماینده، کارکنان خدماتی و مشاوران نماینده‌ها نیز در بهارستان مشغول به کار هستند. در نتیجه این حقوق نمی‌تواند کل این مجموعه را پوشش دهد چرا که اگر فقط نماینده‌های مجلس شورای اسلامی را در نظر‌گیریم، به هر نماینده ۳ میلیون ۷۰۰ هزار تومان حقوق می‌رسد که به نظر حقوق نماینده‌ها بیش از این عدد باشد.

بیشترین حقوق‌ها: اینطور به‌نظر می‌آید که دادگستری جمهوری اسلامی ایران با توجه به تعداد زیاد کارکنان خود در سراسر کشور، بیشترین میزان حقوق دریافتی را در بین دستگاه‌ها دارد. میزان حقوق واریزی از خزانه‌داری به دادگستری بالغ بر ۲۵۵ میلیارد تومان برای ماه اول سال بوده است. کمیته امداد امام خمینی(ره) نیز جزو نهادهای عمومی است که حقوق بالایی از خزانه‌داری دریافت کرده است. مجموع حقوق پرداختی به کارکنان کمیته امداد ۳۹ میلیارد تومان برآورد شده است. میزان حقوق بنیاد شهید نیز رقم بالای ۵/ ۲۶ میلیارد تومان بوده است. این حقوق بالا قاعدتا باید ۲ دلیل داشته باشد؛ یا حقوق دریافتی کارکنان این نهادها بیشتر باشد یا تعداد پرسنل نهاد در برخی مراکز بیش از اندازه باشد. به نظر به دلیل دوم این نهادها حقوق دریافتی بیشتری را در ماه قبل ثبت کرده‌اند و شاید نیاز به کمی چابک‌سازی برای بهبود هزینه‌های جاری ضروری باشد.

وزارتخانه‌های غایب: در بین وزارتخانه‌های کشور، نام دو وزارتخانه در گزارش خزانه‌داری کشور موجود نبود؛ وزارت اطلاعات و نفت. در بین وزارتخانه‌های دیگر نیز برای مقایسه باید یک ملاحظه را در نظر داشت، حقوق واریزی برای اکثر وزارتخانه‌ها تنها برای خود ستاد وزارتخانه بوده و حقوق پرداختی به شکل ملی نبوده است، اما در دسته‌ای دیگر همچون سازمان امور مالیاتی و وزارت آموزش و پرورش حقوق‌های واریزی در سطح ملی بوده و شامل کلیه استان‌ها بوده است. وزارت آموزش و پرورش با توجه به حجم کارکنان مجموعه(معلمان) طبیعتا حقوق واریزی بسیار بیشتری نسبت به سایر دستگاه‌ها دریافت می‌کند. به نوعی می‌توان گفت بزرگترین هزینه جاری دولت وزارت آموزش و پرورش بوده است، حجم واریزی به مجموعه این وزارتخانه بیش از ۲۸۰۰ میلیارد تومان برآورد می‌شود. میزان حقوق واریزی به سازمان امور مالیاتی نیز در حدود ۱۲۰ میلیارد تومان محاسبه شده است. در بین دستگاه‌های دولتی، به نظر سازمان برنامه و بودجه دریافتی قابل توجهی دارد. مجموع دریافتی این سازمان در ماه اول سال در حدود ۱۰ میلیارد تومان بوده است.

این حقوق تقریبا ۵ برابر حقوق واریزی به وزارتخانه‌هایی چون راه و شهرسازی، علوم تحقیقات و فناوری، نیرو و ارتباطات است. حقوق وزارتخانه‌های مذکور زیر ۲ میلیارد تومان است. حقوق واریزی به وزارت امور خارجه نیز با توجه کارکنان برون‌مرزی این سازمان، نزدیک به ۸ میلیارد تومان در اولین ماه سال بوده است. کمترین حقوق در بین وزارتخانه‌های دولتی مربوط به وزارت دادگستری با دریافتی ۲۵۰ میلیون تومان است که نصف دبیرخانه شورای عالی انقلاب فرهنگی است. سازمان حفاظت محیط زیست نیز با دریافتی یک میلیارد و ۳۸۵ میلیون تومان جز دریافتی‌ها نسبتا پایین در بین دستگاه‌ها بوده است.

بیشترین هزینه‌های اجتناب‌ناپذیر

همچنان بزرگترین هزینه‌های اجتناب‌ناپذیر دولت مربوط به صندوق‌های بازنشستگی است. از اینرو صندوق بازنشستگی کشوری با دریافت ۲۴۰۰ میلیارد تومان در یک ماه بیشترین عدد دریافتی را به خود اختصاص داده است. سازمان تامین اجتماعی نیروهای مسلح نیز با دریافت ۱۸۵۴ میلیارد تومان سهم بزرگی از هزینه‌های دولت داشته است. یک نکته جالب در هزینه‌های اجتناب‌ناپذیر کم بودن آن در نهادی مانند پژوهشگاه بین‌المللی زلزله‌شناسی و مهندسی زلزله است. هزینه‌های اجتناب‌ناپذیر این پژوهشگاه ۴۰۰ میلیون تومان بوده است، در حالیکه برای نهاد ریاست جمهوری هزینه اجتناب‌ناپذیر تقریبا ۲۰ برابر آن و ۶/ ۷ میلیارد تومان برآورد شده است.

هزینه‌های اجتناب‌ناپذیر در بنیاد ملی نخبگان ۵/ ۴ میلیارد تومان و در دفتر تبلیغات اسلامی حوزه‌های علمیه قم ۲ برابر آن و نزدیک به ۹ میلیارد تومان بوده است.

رقم حقوق دستگاه‌های اجرایی منتشر شد

پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

نظر کاربران

  • H

    منظور از اینکه صندوق بازنشستگی در ردیف هزینه های اجتناب ناپذیر است چیست ؟ افراد 30 سال در این مملکت کم و زیاد کار کرده و زحمت کشیده اند و هرماه از حوقشان برابر قانون کسر شده حالا که باید مبلغ ناچیز حقوق بازنشستگی را دریافت نمایند می شود اجتناب ناپذیر واقعاً تاسف بار است

    پاسخ ها

    • بدون نام

      تا جایی که این مردم با چشم خود می بینند میز معاون کمیته امداد و نهادهای دیگر حدود شش متر طول و به صورت آل با روکش بهترین چرم های دنیاست اکثر نهادها این طوری هستن الا آموزش و پرورش برخی ادارات دیگر،

  • رفیعی نسب

    عجب ماهم باور میکنیم‌که شفاف بعدا اقای روحانی خودش بودجه داره برای نهاد ریاست جمهوری هم بودجه در نظر میگیره این برای من خیلی جای سوال بود بعدا دم از بدهی دولت میزنن

  • بدون نام

    من نمیدونم این آمار از کجا اومده ولی من کارمند کمیته امداد هستم با ۲۲ سال سابقه و مدرک کارشناسی هنوز به یاد ندارم حقوقم با اضافه کار و تموم مزایا از ۲.۷۰۰.۰۰۰۰ بیشتر شده باشه اگه به این مبلغ میگن حقوق نجومی درسته یا اگه مدیران ما حقوق بالایی دارن خودشون جوابگو باشن چرا به همه تعمیم میدن

  • gffg

    ۲۴ میلیارد فقط جمع هزینه حوزه ها . اونوقت اینا خروجشون چیه؟

  • بدون نام

    ۹۴۵ میلیارد بنیاد شهید یعنی چندین برابر کل دریافتی وزارت خانه ها!!!!!؟؟؟؟؟؟

  • بدون نام

    متوجه شدم میزان پول دریافتی نهاد ها رابطه معکوس با میزان بی مصرفی شون داره هرچی بیمصرف تر پول بیشتر

  • بدون نام

    همان مدیران نجومی بگیرند که فساد اقتصادی رادامن میزنند؟؟ولی گوش شنوایی نیست؟؟همانها یند کارچاق گنند؟؟ونان بدست اربابان خودمیدهند؟؟دوم اینکه فرمندهان رده بالا مگربایک حقوق امرار اموردارند؟یا عیدی انان همانی است ..که به بقیه کارگنان داده شد؟؟؟تا بود همین بود؟؟جدا مسولان,,زندگی فقیرانه ای دارند؟؟؟؟ان حضرت علی یگانه مجری,شایسته عداات بود,,که برای اجرای عدالت,,شاید فقیر ظلم دیده ای نتواند ان شهید دادگستر راببیند؟بیرون ارک حکومتی روی خاک مینشست,تابدین طریق اجرای عدالت نماید؟؟همان کاری که بابرادرش انجام داد!ولی مسولان مافقط ادای عادل بودن بخودمیگیرند؟؟عدل وعدالت درموزه ایران باستان جا خوش کرده؟اسم ان هم دیدنی نیست

  • بدون نام

    در مورد پاداش ۸۰۰میلیونی اگر منظور باشد ؟باید گفت درمقابل پاداش میلیاردی..مشت است درمقابل خروار؟؟پول برای عزیزان هست ؟؟برای بدبخت ها نیست چون ذاتا بدبخت اند؟دلار بی حساب,,سفرمخصوص ؟؟مرگ برامریکا,,مرگ بر اسراییل جانی

  • بدون نام

    عدالت دستمزدی در ایران وجود نداره.

  • بدون نام

    حالا باید یک سازمان دیگر پیدا کنیم که بعد از بررسی صحت و صقم آن را تایید کند البته اگه او سازمان هم دولتی باشه و یا شبه دولتی ، فبح المراد

  • محمد

    بنیاد شهید و امور ایثارگران ماهی 945 میلیارد دریافتی داره از بیت المال !!!

    خوب این پول رو مستقیم به خود خاواده شهدا و ایثارگران بدن فکر نکم اینقدر بشه
    !
    الان حساب کردم اگر به هر خانواده شهدا یا ایثارگران ماهی 1 میلیون پانصد هزار تومن بدن باهاش میشه 630,000 هزار خانواده رو پول داد فکر نکنم ما اینقدر اصلا خانواده شهید و ایثارگر داشته باشیم

    البته این به غیر از پول و زمین و مال دارایی های هست که در اختیار بنیاد هست
    اگر این پول واقعا به دست خانواده های نیازمندش برسه من شخصا راضیم ولی واقعا میرسه ؟

    برام جالبه این شورای سیاستگذاری یا برنامه ریزی حوزه ها چیکار میکنند که ماهی 10 و 6 میلیارد پول میگیرند از بیت المال
    البته این پول جدا از پول های هست که مردم در امامزاده ها میریزند و وقف های هست که مردم میکنند

  • عباس

    نماینده های مجلس 17 میلیون حقوق کاغذی فقط دارن......

  • فاطمه ام

    بروید خدارو شکر کنید که حداقل تهش درس خوندید کارمندشدید حقوق وبیمه ام دارید اون بدبختی که مثل من تواین وضع مملکت باحقوق دویست هزارتومن کمیته امدادداره سرمیکنه چی بگه حیف که خود کشی حرومه

  • عبدالله

    عزیزان فقط به آمار اشاره شده در صورتیکه به تعداد افراد شاغل درآن دستگاه توجه نشده است برای مثال وزارت جهادکشاورزی که در ردیف 3 آمده دارای 80000کارمند است که دریافتی اکثر کارشناسان آن کمتر از دومیلیون میباشد وهیچ مزایا ، رفاهی ، حق مسکن و... هم پرداخت نمی شود حال این عدالت درتوزیع ثروت را خودتان قضاوت کنید یک سری جاها با توجه به لیست اعلام شده فوق با تعداد کم پرسنل این همه بودجه دارند وکارمندجهادکشاورزی با 28 سال سابقه هنوز دو میلیون نمی گیرد وطبیعی است یک سری مخالف اطلاع رسانی هستند

ارسال نظر

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج