احتمال قطع همکاری زیمنس با ایران
ديروز مذاكرات حفظ برجام در بروكسل آغاز شد. ايران بهدنبال گرفتن تضمين از كشورهاي اروپايي براي باقيماندن در برجام است.
روزنامه شرق: ديروز مذاكرات حفظ برجام در بروكسل آغاز شد. ايران بهدنبال گرفتن تضمين از كشورهاي اروپايي براي باقيماندن در برجام است.
درحاليكه هنوز نتايج اين مذاكرات مشخص نشده است و نميدانيم كه آيا دولتهاي اروپايي براي حفظ برجام حاضرند پرداخت غرامتها را بپذيرند يا نه، شركت زيمنس در اقدامي پيشدستانه اعلام كرده است كه نميتواند سفارش جديدي از ايران بگيرد.
اين شركت درحالحاضر با چندين شركت بزرگ ايران در بخش برق شامل مپنا، ايرانترانسفو و الكتروكوير همكاري دارد و برخي از اين شركتها تحت ليسانس زيمنس محصول توليد كرده و صادر ميكنند. كارشناسان ايراني بر اين باورند كه خروج زيمنس از ايران فقط بر مدتزمان دستيابي به تكنولوژي روز دنيا توسط ايران تأثيرگذار است و تأثير خاص ديگري بر ايران نخواهد داشت. دولتهاي اروپايي در مذاكرات حفظ برجام اعلام كردهاند كه به دنبال دريافت تضمين از آمريكا براي ادامه همكاري با ايران هستند.
پيشتر هم در زمان وقوع تحريمهاي شديد عليه ايران و در زمان رياستجمهوري بيل كلينتون، سه شركت بزرگ نفتي از قوانين تحريم معاف شدند و با پرداخت جريمه به آمريكا، به فعاليت خود در ايران ادامه دادند. به نظر ميرسد كشورهاي اروپايي به دنبال تكرار آن تجربه هستند، اما مدیرعامل شرکت زیمنس در توييتي پيشدستانه اعلام كرده است: «نمیتوانیم هیچ سفارش جدیدی از ایران بگیریم.
باید واقعیت سیاسی را بپذیریم. من نگران نیستم، حجم فعالیت ما در ایران خیلی محدود است. باید بین منافع و ارزشهایمان تعادل برقرار کنیم». پيشتر وزیر خارجه آلمان هم اعلام كرده بود: «اگرچه کشورش خواهان کمک به شرکتهای آلمانی سرگرم تجارت با ایران است، اما محافظتکردن از این شرکتها در قبال آسیب ناشی از اعمال دوباره تحریمهای آمریکا علیه تهران، دشوار خواهد بود».
مواضع زيمنس رسما اعلام نشده است
مپنا يكي از شركتهاي همكار با زيمنس است. عباس عليآبادي، مديرعامل اين شركت، درباره اعلام موضع توييتري مديرعامل زيمنس به «شرق» ميگويد: هنوز مواضع اين شركت رسما به ما اعلام نشده است.
او همكاري زيمنس و مپنا را فرصتي براي اين شركت آلماني اعلام ميكند و ادامه ميدهد: زيمنس بايد نگران باشد كه نميتواند با شركت مپنا كار كند. زيمنس خيلي تلاش كرد كه با ما كار كند. لذا اتفاقات اخير يك محدوديت براي آنهاست و براي ما محدوديتي ايجاد نميكند. ما در دنيا كار ميكنيم و دو شركت بزرگ ميخواهند با هم كار كنند. اين همكاري موردعلاقه دو طرف بوده و هست. ما مشكلي براي ادامه اين همكاري نداريم و اميدواريم آنها هم مشكلات خود را حل كنند. بهمن صالحي، مديرعامل صانير، نيز در گفتوگو با «شرق» توقف فعاليت زيمنس در ايران را مسئلهاي جدي نميداند. او ميگويد: با خروج زيمنس، ايران زمينگير نخواهد شد، زيرا بعد از جنگ، سطح تكنولوژي در ايران بالا رفته است. با توقف همكاري زيمنس، ميزان انرژي و زماني كه براي دستيابي به تكنولوژي روز دنيا بايد صرف كنيم، كمي افزايش مييابد.
صالحي ادامه ميدهد: امروزه براي اين كشورها را به مشاركت ميگيريم كه بتوانيم سرعت بهروزكردن تكنولوژي را به بالاترين حد برسانيم و كمبودهاي خود را در حوزههاي مختلف جبران كنيم. آيا ايران همانطور كه مديرعامل زيمنس گفته، بازار جذابي براي اين شركت نيست و اينقدر جذابيت ندارد كه زيمنس براي باقيماندن در ايران تلاش كند؟ مديرعامل صانير در پاسخ به اين پرسش ميگويد: جذابيت ايران براي زيمنس از ابعاد مختلف ميتواند مورد توجه قرار بگيرد، اما مهمترين وجهه جذابيت ايران براي اين شركت آلماني اين است كه ايران بدون تعارف دروازه يا پيشرو استفاده از تكنولوژي نو در منطقه است و تكنولوژيهاي مختلف با تشويق و بازارسازي ايران، در منطقه ترويج ميشوند.
او ايران را ويتريني خوب براي ترويج تكنولوژيهاي روز، حتي براي كشوري نظير عربستان كه دسترسي مناسبي به تكنولوژيهاي روز دنيا دارد، معرفي ميكند. به گفته صالحي، ايرانترانسفو بهعنوان زيمنس خاورميانه شناخته ميشود و يكي ديگر از شركتهاي ايراني همكار با زيمنس است، همچنين الكتروكوير محصولاتي را تحت ليسانس اين شركت آلماني توليد ميكند و به ديگر كشورها ميفروشد.
مديرعامل صانير تأكيد ميكند: برخي كشورهاي دنيا هيچگاه ايران را بهعنوان بازار خود فراموش نميكنند. حتي اگر تحتتأثير رفتارهاي سينوسي سياسي در دنيا مجبور به ايجاد توقف در بازار ايران شوند، مفهومش قطع ارتباط و بستن بازار ايران نيست، بلكه در شرايط سياسي مجبور هستند از دستورات سياستمداران تبعيت كنند و در اولين فرصتي كه پيش ميآيد به ارتباطات خود ادامه ميدهند، زيرا ايران بازار باثبات منطقه است، حتي اگر در مناسبات سياسي آن را ناامن نشان دهند.
نظر کاربران
این کارشناسان تاثیر را در تصور افقی شدن افراد می بینند یا در قیمت اجناس و رکود بازار و دلار!!!! اگر تاثیری ندارد پس اعلان قیمت روزانه کالا از تاثیرات مثبت آن هست که مسبب نبود توازن و قدرت خرید و فروش را همراه خودش برای ما هدیه آورده است به همراه گرانی بی در وپیکر!!!
احتمال ، کاملاً روابطش رو قطع کرد.
زیمنس را در موضوع نیروگاه بوشهر دیدید پس تعجب ندارد .
شاید بهتر بود تحریم او از طرف ایران بود