قیمت؛ مهمترین دغدغه سفره افطار خانواده ایرانی
بازار ایران بار دیگر رنگ و بوی رمضان به خود گرفته است؛ با فرا رسیدن ماه مبارک رمضان تامین کالاهای پرمصرف و پرتقاضا در بازار در دستور کار قرار می گیرد.
خبرآنلاین: بازار ایران بار دیگر رنگ و بوی رمضان به خود گرفته است؛ با فرا رسیدن ماه مبارک رمضان تامین کالاهای پرمصرف و پرتقاضا در بازار در دستور کار قرار می گیرد.
امسال ماه مبارک رمضان در حالی از راه می رسد که بازار ارز ایران سایر بازارها را تحت تاثیر خود قرار داده است.
افزایش یکباره نرخ ارز در کنار بی ثباتی قیمت ها و اعلام ارز تک نرخی ۴۲۰۰ تومانی از سوی دولت، دست به دست هم داد تا بازار ایران شرایطی متفاوت از گذشته را تجربه نماید.
هر چند بنا بر اعلام مقامات دولتی جریان تخصیص و تامین ارز در کشور طی دو ماه اخیر نه با اختلال که با مندی مواجه است اما همین نکته کافی بود تا برخی دست به افزایش قیمت ها زده و تلاش کنند از آب گل آلود موجود برای خود ماهی دست و پا کنند.
بازار کالاهای مصرفی در ماه مبارک رمضان همواره زیر ذره بین قرار می گیرد چرا که افزایش مصرف اقلام خوراکی خاص نظیر روغن و شکر و خرما و تخم مرغ و حتی در برخی موارد برنج و گوشت و مرغ ، سبب می شود مساله تامین کالا به مساله ای با اهمیت بدل شود.
حسن یونس سینکی، معاون امور اقتصادی و بازرگانی وزارت صنعت، معدن و تجارت اعلام کرده است در ماه مبارک رمضان اقلام پرمصرف خوراکی و کالاهای اساسی با قیمتی به میزان ۱۵ درصد کمتر از قیمت های کنونی در بازار عرضه می شود و از این بابت نگرانی ای وجود ندارد.
بررسی ها اما نشان می دهد با وجود نوسان بازار ارز و گزارش مشکلاتی در این حوزه بازار اقلام پرمصرف در ماه مبارک رمضان بازاری با ثبات است.
سفره افطار
تورم جزء جدایی ناپذیر اقتصاد ایران در دهه های گذشته بوده است از این رو اقتصاد و افکار عمومی همواره انتظار رشد قیمت ها را داراست. برای اولین بار در چهل سال اخیر اما نرخ تورم در ایران برای دو سال پیاپی تک رقمی مانده است. با این حال برخی با استناد به آشفتگی بازار ارز در ماه های پایان سال و افزایش قیمت ارز نگرانی هایی را در خصوص بازار کالاهای اساسی طرح می کردند.
بررسی ها نشان می دهد در میان اقلام لبنی ، که یکی از پرمصرف ترین اقلام در سفره افطار خانوار ایرانی است ، کره افزایش قیمت قابل توجهی را نسبت به سال گذشته تجربه کرده است و هر کیلو از آن قیمتی در حدود ۳۵ هزار تومان را داراست.
بهای هر کیلو کره نسبت به مدت مشابه سال قبل افزایش نزدیک به ۲۴ درصد را نشان می دهد اما سایر اقلام نظیر پنیرو شیربا رشد اندکیث روبرو بودند. بهای هر قالب پنیر پاستوریزه ۴۵۰ گرمی در بازار در حدود ۵۲۰۰ تومان است که نسبت به مدت مشابه سال قبل رشدی نزدیک به ۶ درصد را نشان می دهد. هر لیتر شیر نزدیک به ۲۹۵۰ تومان است، ۱.۷ درصد افزایش را داراست.
قیمت هر کیلو قند و شکر اما در بازار تغییر چندانی را در بازار نشان نمی دهد.هر کیلو قند قیمتی در حدود ۴ هزار تومان و هر کیلو شکر نیز به طور متوسط بهایی در حدود ۳۲۰۰ تومان دارد. به دلیل مصرف حلوا، چای شیرین و خوراکی هایی از این دست مصرف قند و شکر خانواردها در ماه رمضان افزایش مییابد.
قیمت هر بسته چای ۵۰۰ گرمی نیز در بازار به طور متوسط حدود ۲۵ هزار تومان است. برای ماه رمضان غالبا خانوارهای چهار نفره به یک تا دو بسته چای ۵۰۰ گرمی نیاز دارند. هر بسته خرما نیز بین ۵ تا هشت هزار تومان قیمت داشته و هر کیلو سبزی خوردن نیز حدود ۳۵۰۰ تومان به فروش می رسد.
این اقلام در کنار خرما، زولبیا و بامیه و البته خوراکی های پرمصرفی نظیر آش و حلیم و سبزی خوردن و نان سفره خانوار را میسازد.
بر اساس اعلام اتحادیه قنادان قیمت هر کیلو زولبیا و بامیه ۱۴ هزار تومان است در حالی که بسیاری از شیرینی فروشی ها قیمت را به استناد ممتاز بودن این شیرینی مخصوص بیش از این رقم تعیین میکنند.
بر این اساس قیمت هر پرس آش و حلیم ساده از سوی اتحادیه کباب، حلیم، آش و غذاهای سنتی برابر با ۸ هزار تومان تعیین شده است. قیمت هر کیلو از این خوراکی نیز به حدود ۱۳ تا ۱۵ هزار تومان می رسد.
برنج، گوشت و تخم مرغ
هر کیلو برنج داخلی درجه یک در بازار ایران در حدود ۱۳ تا ۱۵ هزار تومان و هر کیلو برنج خارجی در حدود ۹ تا ۱۰ هزار تومان قیمت دارد. قیمت گوشت گوساله و گوشت گوسفند نیز به ترتیب حدود ۴۳ هزار تومان و ۵۰ هزار تومان در هر کیلو است.
در عین حال هر لیتر روغن مایع نیز در حدود ۵۳۰۰ تومان به فروش می رسد. بر اساس این گزارش هر کیلو مرغ نیز در بازار حدود هشت هزار تومان فروخته می شود .بهای هر شانه تخم مرغ که افزایش قیمت آن در ماه های پایانی سال گذشته دستمایه انتقادات فراوانی بود، به حدود ۱۵ هزار تومان رسیده است.
هزینه سفره افطار
با احتساب این قیمت ها ، هر وعده افطار برای خانوار ایرانی قابلیت محاسبه مییابد. با در نظر چهار پرس آش که اگر در خانه تهیه شود، بهایی کمتر از هشت هزار تومان برای هر نفر را دارد و می توان قیمت تمام شده آن را حدود ۵ هزار تومان در نظر گرفت در کنار یک لیتر شیر، یک بسته خرما، نیم کیلو سبزی خوردن، چای و شکر و قند و نیم کیلو زولبیا و بامیه ، می توان قیمت را به طور حدودی محاسبه کرد. در عین حال باید قیمت کره و پنیر را نیز به این رقم اضافه کرد.
در این صورت هر وعده افطار در حدود ۴۰ تا ۶۰ هزار تومان به طور متوسط تمام میشود. البته این قیمت با توجه به توان خانوار ایرانی و قرار گرفتن انواع حلوا و خوراکی های رنگارنگ این ماه قابل افزایش است.
نظر کاربران
بنا به این متن اگه خانواده چهار نفره هرشب آش بخوره میشه ماهی1.200 تا 1.800 تومن
تازه سحری هم هیچی، گوشت و میوه هم که حرفش رو نزن
حقوق کارگر هم حدودا 1.200 هست
خدا یا خودت ما رو نجات بده
برنامه شما خیلی بده
ماهیچ دغدغه معیشتی نداریم کلی از برجام گلابی چیدیم ما سیر سیریم دغدغه ما فقط رفع حصر و ربنای شجریان و ورود زنان به ورزشگاه و فیلتر تلگرام هست البته هیچکدومش انجام نشده نمیدونم چرا خدا کنه وسط پیادهروها دیگه دیوار نکشن آخه هرچی روحانی تهمت زد به سید ابراهیم رئیسی ال میکنه بل میکنه خودش سر ملت اورد فقط یه دیوار هنوز نکشیده که اونم تا ۱۴۰۹ خواهد کشید
لعنت خدا بر دروغگو .همه قیمتها الکیه هر کدوم حداقل سه چهار هزار تومان گرونتره .یه بسته خرمای کوچیک دوازده هزار نه بین پنج تا هشت هزار