این ۱۲ ایرانی، ۳۲ میلیارد دلار ثروت دارند
هفته نامه "تجارت فردا" در گزارشی تعدادی از ثرونمندان ایرانی را که خارج از کشور فعالیت اقتصادی می کنند و در جهان نیز مشهور هستند، معرفی کرده است.
بابک زنجانی
بابک زنجانی (متولد ۱۲ مارس ۱۹۷۱ در تهران) تاجر و سرمایه دار شناخته شده ایرانی است که در دسامبر ۲۰۱۲ توسط اتحادیه اروپا به کمک رسانی برای تجارت نفت ایران از طریق دور زدن تحریم ها و داشتن نقش محوری در نقل و انتقال پول مربوط به فروش آن به دولت ایران متهم شد. در این میان اولین بانک اسلامی به مالکیت زنجانی متهم به استفاده از کانال هایی برای پرداخت های مربوط به نفت ایران شده بود.
زنجانی خود در مصاحبه ای که با رویترز داشته، گفته بود ورود به این لیست اشتباه بوده، و او کاری برخلاف قوانین اتحادیه اروپا انجام نداده و نفت ایران را در کشورهای معاف از تحریم و طبق قوانین بین المللی فروخته است. زنجانی گفته بود، ماهیت پیچیده معاملات شرکت های او، که شامل مبالغ هنگفتی است، ممکن است مقامات اتحادیه اروپا را گمراه کرده باشد. شرکت های بابک زنجانی ممکن است در قاچاق نفت ایران در ساحل شرقی مالزی دخالت داشته باشد.
به گفته خود زنجانی، او دارای بیش از ۶۰ شرکت از جمله شرکت گروه سورینت در امارات متحده عربی، اولین بانک سرمایه گذاری اسلامی در مالزی، سهامدار شرکت هواپیمایی انور ترکیه، موسسه مالی اعتباری در امارات و بانک ارزش تاجیکستان است.
جدای از اینها، زنجانی شرکت هایی در دوبی، ترکیه و تاجیکستان دارد. زنجانی در مصاحبه ای با خبرگزاری دانشجویان ایران، ایسنا، گفته بود صاحب ۶۴ شرکت داخلی و خارجی است و در حال حاضر نیز در ایران و کشورهای دیگر با ۱۷ هزار نفر کارمند در حال تجارت و ارائه خدمات است.
زنجانی همچنین در ایران، مالک هواپیمایی قشم و راه آهن سورینت، مالک و رئیس هیات مدیره باشگاه فوتبال راه آهن است. ثروت زنجانی ۱۳.۵ میلیارد دلار تخمین زده شده است. گروه شرکت های سورینت یک شرکت کسب و کار ایرانی است که به رهبری بابک زنجانی اداره می شود.
این شرکت یکی از بزرگ ترین شرکت های کسب و کار در ایران است. کسب و کار سورینت شامل لوازم آرایشی و بهداشتی، امور مالی و بانکی، مهمان نوازی، حمل و نقل هوایی تجاری، زیرساخت ها، مواد و مصالح ساختمانی، تکنولوژی اطلاعات و توسعه املاک و مستغلات بین المللی است که در ایران، امارات متحده عربی، مالزی، ترکیه، تاجیکستان، چین و همچنین دیگر بازارهای در حال ظهور در حال فعالیت است.
پی یرمراد امیدیار
پی یرمراد امیدیار متولد ۲۱ ژوئن سال ۱۹۶۷، کارآفرین و خیر آمریکایی- ایرانی الاصل متولد فرانسه است. او موسس و رئیس ای بی (e-Bay)، وب سایت مخصوص حراج های اینترنتی است. امیدیار در سال ۱۹۹۵، در ۲۸سالگی، برای فعال کردن فهرستی از حراج فرد به فرد مستقیم برای اقلام کلکسیونی، شروع به نوشتن یک کد کامپیوتری برای یک مکان آنلاین کرد. او یک نمونه ساده اولیه را بر روی صفحه وب شخصی خود ایجاد کرد، و در روز کارگر، روز دوشنبه، ۴ سپتامبر ۱۹۹۵، یک سرویس آنلاین به نام وب سایت حراج راه اندازی کرد که در نهایت تبدیل به سایت حراج ای بی شد.
امیدیار در سال ۱۹۹۶، قراردادی را برای ارائه بلیت هواپیمایی آنلاین امضا کرد؛ تا آن زمان این سایت ۲۵۰ هزار حراج را میزبانی کرده بود و در ماه اول سال ۱۹۹۷، میزبانی دو میلیون حراج را ثبت کرد، به طوری که تا اواسط همان سال، ای بی در حال میزبانی نزدیک به روزانه ۸۰۰ هزار حراج بود. امیدیار در سال ۱۹۹۷ نام شرکت را به ای بی تغییر داد و به طور گسترده ای شروع به تبلیغ این محصول کرد.
امیدیار در سال ۱۹۹۸ در ۳۱سالگی باIPO بی ای، میلیاردر شد؛ تا پایان سال ۱۹۹۸، ۲.۱ میلیون عضو، ۷۵۰ میلیون دلار حجم معاملات و حدود ۸ میلیون دلار سود کسب کرده بود به طوری که بیش از شش هزار کارمند و ۴۶ میلیون مشتری در کارنامه خود داشت.
سود خالص ای بی در سال ۲۰۰۵ بالغ بر ۴۴۱ میلیون دلار شده بود. امیدیار و همسرش پاملا بشردوستان شناخته شده ای هستند که در سال ۲۰۰۴ شبکه امیدیار را به منظور گسترش تلاش های خود، فراتر از اهداف مادی و سودآوری تاسیس کردند. به گزارش فوربس، ثروت پی یر امیدیار، تا ماه مارس ۲۰۱۳ به ارزش ۸.۷ میلیارد دلار رسیده بود.
او صد و بیست و سومین ثروتمند جهان و چهل و دومین ثروتمند ساکن ایالات متحده است. امیدیار ثروتمندترین فرد ایرانی، البته بعد از بابک نظری، و پنجمین ثروتمند فرانسوی است.
فرهاد مشیری
اردوان فرهاد مشیری (متولد ۱۸ می سال ۱۹۵۵ در ایران) تاجر و سرمایه گذار ایرانی- انگلیسی، ساکن موناکو است. مشیری در انگلیس و روسیه صاحب سهام هایی در شرکت های متعدد انرژی و فولاد است. او حسابدار خبره گواهی شده ای است که قبلاً برای ارنست اند یانگ، PKF و Deloitte کار می کرد. مشیری و علیشیر عثمانوف، شریک کسب و کار طولانی مدتش، صاحبان هلدینگ رد اند وایت (Red & White) هستند.
آنها در ماه آگوست سال ۲۰۰۷، ۱۴.۶۵ درصد از سهام باشگاه فوتبال آرسنال را از دیوید دین، نایب رئیس سابق این باشگاه، خریداری کردند.
در ۱۸ سپتامبر ۲۰۰۷، هلدینگ رد اند وایت سهام خود در آرسنال را به ۲۱ درصد افزایش داد و در ۲۸ سپتامبر ۲۰۰۷ به ۲۳ درصد رساند. تا ماه ژوئن ۲۰۱۲، این هلدینگ حداقل ۲۹.۲۷ درصد از کل سهام این باشگاه را به دست آورد.
کیت ادلمن، مدیر عامل آرسنال، به رادیو زنده ۵ بی بی سی گفته بود، این دو قبلاً گفته اند می خواهند سهامداران بلندمدت این باشگاه باشند. ثروت مشیری ۲.۸ میلیارد دلار برآورد شده است.
پل تورجی
پل تورجی ۳۸ ساله متولد ایران، با دارایی های تحت مدیریت ۲.۷ میلیارد دلاری خود، صندوق تامینی کالای خود را به بزرگ ترین صندوق در ایالات متحده مبدل ساخته است. شرکت مدیریت سرمایه تورجی یک صندوق تامینی در شهر نیویورک است که دارایی های تحت مدیریت آن هم اکنون به ۳.۵ میلیارد دلار می رسد.
این شرکت توسط تورجی در ماه ژانویه سال ۲۰۰۵، پس از بسته شدن شرکت سرمایه گذاری قبلی او یعنی مدیریت دارایی های کتکقویل، در میان یک دعوای حقوقی، تاسیس شد. تورجی معتقد است معاملات او در این صندوق به طور غیر منتظره ای در یک بازار فرار مدیریت می شود.
از زمان شروع به کار صندوق تورجی در سال ۲۰۰۵، صندوق او تا به حال هرگز زیان ندیده است؛ در سال ۲۰۰۸، بازدهی صندوق او ۱۳ درصد شد و تا سال ۲۰۰۹ نیز بالاتر از ۵.۷ درصد بوده است. برخی ها می گویند تورجی ابتدا می خواست در صنعت نفت سرمایه گذاری کند، اما گزینه صندوق های تامینی او را وارد بازار کالاها ساخت و او درگیر این حوزه شد.
مانی مشعوف
مانی مشعوف، ۶۸ساله، (تاجر ایرانی - آمریکایی متولد مشهد) در دوران نوجوانی به ایالات متحده آمریکا رفت و برای اولین بار در شیکاگو، و سپس در سان فرانسیسکو مسکن گزید. در آنجا، او به دانشگاه ایالتی سان فرانسیسکو رفت و در سال ۱۹۶۶ با مدرک علوم سیاسی فارغ التحصیل شد.
مانی مشعوف پیش از افتتاح اولین بوتیک زنانه خود در سال ۱۹۷۶، استیک فروشی داشت و در اواخر دهه محصولات خود را در سریال های محبوب تلویزیونی آمریکا به طور غیر مستقیم معرفی می کرد.
او بنیانگذار و حال رئیس فروشگاه زنجیره ای بی بی (bebe ) بوده که در حال حاضر دارای ۲۹۷ شعبه در شمال آمریکاست. او اخیراً به آلما ماتر خود، ایالت سان فرانسیسکو، قول ۱۰ میلیون دلار کمک داده است. فوربس او را با ثروتی در حدود ۱.۳ میلیارد دلار به عنوان سومین ثروتمند ایرانی معرفی کرده است.
ناصر داود خلیلی
دکتر ناصر داود خلیلی (متولد ۱۳۲۴ خورشیدی در اصفهان) دانشمند و خیر ایرانی- بریتانیایی مشهور جهان یک یهودی ایرانی تبار است که در لندن زندگی می کند. او دارای تابعیت انگلستان بوده و اغلب از سوی رهبران کشورهای مسلمان، با لقب «سفیر فرهنگی اسلام» خوانده می شود.
او پس از اتمام تحصیلات و خدمت سربازی در ایران، در سال ۱۹۶۷، به ایالات متحده آمریکا نقل مکان کرد و در آنجا به تحصیلات خود ادامه داد. خلیلی در نهایت در سال ۱۹۷۸ در انگلستان اقامت گزید. خلیلی به خاطر داشتن مجموعه ای از آثار هنری شهرت یافته است.
بخش عمده دارایی های او را مجموعه ای از آثار هنری ایرانی و اسلامی تشکیل می دهد، که بالغ بر ۲۰ هزار شیء هنری و عتیقه جات را شامل می شود. خلیلی از سال ۱۹۷۰، تحت نظارت شرکت «اعتماد خانواده خلیلی»، شش مورد از بهترین و جامع ترین کلکسیون های هنری جهان را جمع آوری کرده که شامل هنر جهان اسلام (۲۰۰۰-۷۰۰)، هنر ژاپنی از دوره میجی (۱۹۱۲-۱۸۶۸)، ۳۰۰ سال از کیمونو ژاپنی (۲۰۰۰- ۱۷۰۰)، منسوجات سوئدی (۱۹۰۰ - ۱۷۰۰)، فلزکاری های اسپانیایی (۱۹۰۰-۱۸۵۰) و میناکاری جهان (۲۰۰۰-۱۷۰۰) می شوند.
این شش مجموعه در کل ۲۵ هزار اثر را شامل می شوند. هر یک از این شش مجموعه بر اساس مرغوبیت آنها، بزرگ ترین و جامع ترین کلکسیون های جهان هستند. مجموعه هنر اسلامی خلیلی تا ۲۰ هزار آیتم افزایش یافته که در نوع خود بزرگ ترین کلکسیون جهان به شمار می آید.
خلیلی بر اساس فهرست ساندی تایمز در سال ۲۰۰۷ پنجمین ثروتمند ایرانی در بریتانیا شناخته شده است.
ساندی تایمز ارزش کلکسیون خلیلی را ۵۰۰ میلیون پوند تخمین زده که البته خلیلی خود ارزش کلکسیون هایش را بالاتر از یک میلیارد پوند می داند. علاوه بر این، خلیلی مدیر دو شرکت سودآور بوده و در بازار املاک نیز فعالیت می کند.
حسن خسروشاهی
حسن خسروشاهی (متولد ۱۳۱۹ در تهران) کارآفرین کانادایی ایرانی تبار است که اصالتاً اهل خسروشهر از توابع استان آذربایجان شرقی است. خسروشاهی دارای دو مدرک در رشته های حقوق و اقتصاد از دانشگاه تهران است. پس از انقلاب ایران خانواده خسروشاهی به کانادا مهاجرت کرد.
خسروشاهی در سال ۱۹۸۱ در ونکوور اقامت گزید و یک سال بعد در سال ۱۹۸۲، فروشگاه های زنجیره ای الکترونیکی به نام «فیوچر شاپ» را تاسیس کرد. این زنجیره بعداً در اواخر دهه ۱۹۸۰ و اوایل دهه ۱۹۹۰ در سراسر غرب کانادا و انتاریو گسترش یافت.
در سال ۲۰۰۶، این خرده فروشی با ۱۱۸ فروشگاه در تمام ۱۰ استان کانادا فعال بود. این خرده فروشی پس از تلاش نافرجامی که برای توسعه در ایالات متحده آمریکا داشت، که حدود یک دهه به طول انجامید، تمام فروشگاه های ایالات متحده آن در سال ۱۹۹۹ بسته شدند.
در مارس ۲۰۰۱، شرکت بست بای، مستقر در آمریکا، فروشگاه فیوچرز خسروشاهی را به قیمت ۵۸۰ میلیون دلار (دلار کانادا) تصاحب کرد. در آوریل ۲۰۰۷، خسروشاهی رئیس هیات امنای موسسه فریزر شد. او هلدینگ پرسیس را در سال ۱۹۸۱ تاسیس کرد.
این هلدینگ، سرمایه گذاری های قابل توجهی در کسب و کار خرده فروشی، املاک و مستغلات و داروسازی در کانادا و ایالات متحده کرده است. خسروشاهی همچنین عضو کمیته اجرایی شورای کسب و کار بریتیش کلمبیا، و از اعضای هیات مدیره صندوق موقوفه ایگ لیدینگ است. در سال ۲۰۱۲، ارزش خالص دارایی های خسروشاهی ۹۴۰ میلیون دلار برآورد شده بود. ثروت خسروشاهی ۹۵۰ میلیون دلار برآورد شده است.
امید کردستانی
امید کردستانی ۳۹ساله، بزرگ شده تهران، تاجر ایرانی آمریکایی است که هم اکنون به عنوان مشاور ارشد دفتر مدیر عامل و بنیانگذاران گوگل و به عنوان مدیر غیر اجرایی در وودافون کار می کند. کردستانی تا ۱۶ آوریل ۲۰۰۹، معاون ارشد رئیس فروش و عملیات گوگل بود. او دارای بیش از ۱۲ سال تجربه، آن هم در موقعیت های کلیدی، در زمینه تکنولوژی سطح بالا و سرمایه گذاری، در شرکت های پیشرو اینترنتی از جمله ارتباطات نت اسکیپ است.
او همچنین معاون توسعه کسب و کار و فروش وب سایت نت اسکیپ بود که توانسته بود ظرف ۱۸ ماه درآمد آن را از نرخ سالیانه ۸۸ میلیون دلار به بیش از ۲۰۰ میلیون دلار افزایش دهد. او کار خود را در نت اسکیپ به عنوان مدیر فروش اُ ای ام (OEM) آغاز کرد و طی چهار سال فعالیت حرفه ای خود در این شرکت، مسوول ایجاد روابط با مشتریان عمده ای همچون سیتی بانک، AOL، آمازون، اینچویت، ترولوسیتی، اینتل، اتسایم هوم، ای بی و ایکسایت بود. قبل از نت اسکیپ، کردستانی در شرکت های تری دو (۳DO)، گو کورپرویشن و هیولت پاکارد در بخش بازاریابی، مدیریت محصول و توسعه کسب و کار فعالیت می کرد.
کردستانی در ماه می سال ۱۹۹۹ به گوگل پیوست و به هدایت توسعه و پیاده سازی مدل کسب و کار اولیه این شرکت پرداخت. او در تلاش های گوگل برای کسب درآمد و همچنین عملیات فروش شرکت نقش ایفا کرده است. او تا ۱۶ آوریل ۲۰۰۹، معاون ارشد بخش فروش و عملیات گوگل بود. در شماره ۸ می ۲۰۰۶ مجله تایم، کردستانی یکی از ۱۰۰ نفری بود که جهان ما را شکل داده است. کردستانی یکی از ثروتمندترین ساکنان کالیفرنیای شمالی است.
مجله سن خوزه ارزش خالص دارایی های او را ۱.۹ میلیارد دلار تخمین زده است. کردستانی یکی از بنیانگذاران بنیاد ارتباطات پارسا، جامعه میراث فارسی، جامعه کارآفرینی و بشردوستانه است.
انوشه انصاری
انوشه انصاری (متولد ۱۲ سپتامبر ۱۹۶۶ در مشهد) مهندس، همکاری در تاسیس و رئیس شرکت سیستم های پرادی (Prodea) است. او سابقاً به عنوان بنیانگذار جزء و مدیر عامل شرکت فناوری های مخابراتی تی تی آی (TTI ) مشغول به خدمت بوده است. انوشه انصاری در تاریخ ۱۸ سپتامبر ۲۰۰۶، چند روز پس از تولد ۴۰سالگی اش، به عنوان اولین ایرانی به فضا سفر کرد.
انوشه انصاری چهارمین توریست فضایی و اولین زنی شد که کل هزینه های سفر به ایستگاه فضایی بین المللی را خود بر عهده گرفت. در سال ۱۹۹۳، او همسرش، حمید انصاری و برادر همسرش، امیر انصاری را متقاعد کرد تا شرکت فناوری های مخابراتی تی تی آی را با پس انداز خود و حساب های بازنشستگی شرکت های بزرگ تاسیس کنند.
این شرکت یکی از تامین کنندگان سافت سوئیچ بود که ارائه دهندگان خدمات مخابراتی را قادر می ساخت تا کارایی سیستم را افزایش و هزینه های عملیاتی خود را کاهش دهند، همچنین فرصت های جدید کسب درآمد را ایجاد کنند. این شرکت محصولاتی ارائه می دهد که ادغام بین شبکه های مخابراتی موجود و شبکه های برنامه محور نسل بعدی را از طریق فناوری سوئیچ نرم افزار امکان پذیر می سازد.
شرکت تی تی آی در سال ۲۰۰۱ توسط شرکت شبکه های سونوس در یک معامله سهام به سهام تصاحب شد. انوشه انصاری نیز معاون رئیس سونوس و مدیر کل بخش INtelligentIP این شرکت شد و تا ماه مارس سال ۲۰۰۱ در این پست باقی ماند. ثروت او ۷۵۰ میلیون دلار برآورد شده است.
اسحاق لاریان
اسحاق لاریان (متولد ۱۳۳۳ در کاشان) میلیاردر ایرانی آمریکایی و از یک خانواده یهودی است. لاریان بنیانگذار و مدیر ارشد اجرایی MGA Entertainment است. لاریان به تنهایی در ۱۷سالگی به ایالات متحده رفت. او پس از فارغ التحصیلی از دانشگاه ایالتی کالیفرنیا، در رشته مهندسی عمران، کسب و کار صادرات کالاهای الکترونیکی را آغاز کرد و بعدها در سال ۲۰۰۰، به گسترش این شرکت که شامل ایجاد، توسعه و بازاریابی عروسک برتز بود، پرداخت.
ذهنیت اسحاق از همان کودکی که در بزازی پدرش کار می کرد، به سمت کسب و کار سوق یافته بود. لاریان در سال ۲۰۰۴، توسط ارنست اند یانگ، «کارآفرین سال» (در فهرست محصولات مصرفی) نامگذاری شد.
او همچنین در سال ۲۰۰۴، توسط ارنست اند یانگ «کارآفرین سال» ملی نام گرفت. شعار او «آینده به نفع جسوران» در سراسر ساختمان MGA نمایش داده می شود. ثروت لاریان ۷۲۳ میلیون دلار برآورد شده است.
آرش فردوسی
آرش فردوسی متولد هفتم اکتبر ۱۹۸۵، به عنوان کارآفرین آمریکایی ایرانی، از بنیانگذاران و رئیس تکنولوژی ارشد شرکت دراپ باکس (Dropbox) است. آرش در سال ۲۰۰۴ از دبیرستان آبی شمال غربی در پارک زمینی کانزاس فارغ التحصیل شد.
بعد از آن در موسسه تکنولوژی ماساچوست حضور رساند و بر روی کسب و کار خود متمرکز شد. آرش در ژوئن سال ۲۰۰۷ با شریک کسب و کار خود، درو هوستون، در موسسه تکنولوژی ماساچوست، دراپ باکس را راه اندازی کرد.
در سپتامبر ۲۰۰۷ نیز آرش شرکت خود را به سان فرانسیسکو منتقل کرد و سرمایه شرکت را از طریق شرکت های کپیتال سکویا، همکاران آکس، ایگرگ کامبینیتور و تعداد انگشت شماری از سرمایه گذاران فردی افزایش داد. ثروت آرش فردوسی، ۴۰۰ میلیون دلار برآورد شده است.
فرزاد ناظم
فرزاد ناظم (متولد ۱۹۶۱ در تهران) رئیس ارشد فناوری یاهو بود. در ۳۰ می ۲۰۰۷، و در ۴۶سالگی، اعلام کرد که از یاهو بازنشسته می شود و در ماه ژوئن همان سال نیز یاهو را ترک کرد. از زمان بازنشستگی، ناظم بیشتر وقت خود را صرف سرمایه گذاری، فعالیت های انسان دوستانه و مربیگری حرفه ای کارآفرینان جوان در زمینه فناوری کرده است.
ناظم کار حرفه ای خود را در شرکت Rolm آغاز کرد؛ این شرکت سوئیچ های بزرگ تلفن تولید می کرد. در سال ۱۹۸۵، ناظم به شرکت اوراکل پیوست. او بیش از ۱۰ سال در این شرکت در کنار لری الیسون، مدیر عامل شرکت بر روی پروژه های استراتژیک کار می کرد. تا زمان ترک اوراکل، تعداد کارمندان این شرکت از ۳۵۰ به حدود ۳۵۰ هزار رشد پیدا کرد.
هنگامی که ناظم در سال ۱۹۹۶ به استخدام یاهو درآمد، کمتر از یک سال از عمر این شرکت می گذشت.
با مدیریت ناظم، یاهو به یک غول اینترنتی تبدیل شد. ناظم با هدایت چندین طرح ابتکاری به سرعت رشد یاهو و تمایز آن از رقبایش کمک کرد. در طول اوج گیری یاهو، ناظم سکاندار تصاحب بیش از ۴۰ شرکت بود.
نظر کاربران
اینها که همه مقیم خارجند ..تو ایران افرادی هستند که این ادمها را میگذارند تو جیبشون و یارانه هم میگیرند ...مالیات هم نمیدهند
پاسخ ها
آفرین
همش حروم خوری
اینا خمسشون هم میدن؟
پاسخ ها
تو از کجا میدونی که اینطور حکم صادر می کنی و تهمت می زنی؟
از اونجا که نباید ثروت رو بی خود نگه داشت و به همین خاطر هست که خدا خمس رو واجب کرده
در حد نیاز هم باید خرج کرد و اصراف و خود نمایی هم نکنه مابقی رو خمس و زکات
بدون که حتما باید عده ای فقیر و بدبخت بشن تا عده ای پولدار بشن
واقعاً دم همشون گرم مخصوصاً سرکار خانم انصاری که به گردن اهل علم دنیا حق دارد .
به نظر چند نفر از شما عزیزان و با کدام شغل حلال تو ایران میشه میلیاردر شد اونم میلیارد دلار؟؟؟
پاسخ ها
اونایی که تو خارج هستن مطمئنا اونقدر حساب و کتاب درآمدشون باید درست باشه که بتونن حداقل به اداره مالیات کشوری که ساکن هستن حساب پس بدن و اداره مالیات اون کشورا هم مو را از ماست میکشه . به عبارت دیگه اینها باید نون زحمت کشیدن خودشون را در آورده باشن و درآمدشون قانونی باشه ولی سوآل اینجاس که بابک جون اینا و امثال ایشون که تو ایران خودمون کم هم نیستن و ثروتهای افسانه ای هم دارن و این ثروتها را با یه تکون خوردن دلار و ممنوع و آزادکردن واردات بعضی از اقلام و کم و زیاد کردن ناگهانی عوارض ورود بععضی از کالاها که از قضای روزگار جند روز قبلش این آقایون اطلاع کامل از چند و چون این مسائل دارند ، به دست میارن ، آیا به اداره مالیات ایران حساب پس میدن یا اینکه اصلا کسی به کار اینها کاری نداره ؟؟؟؟؟
ولی مرگ ناگه رسید و گرفت گریبان این پولداران خرفت
جناب فعال برایتان خیلی متاسفم که از حسادت اینگونه برخورد میکنی ادم با هوش اگه خرفت بودن که نمی تونستن این همه پول بسازن . توراجان کسی که دوست داری از روی غیظ داوری نکنید . میدانی چرا این ادم های پول دار خارج را به وطن ترجیح میدهند یکی از دلایل ان چشم تنگی ادم هائی مانند من و شما است .
پاسخ ها
نوشتم خرفت برای اینکه قافیه اش جور در بیاد
منم ميخوام برم تو كار واردات و صادرات پشگل بز !!!! ببينم ميلياردر ميشم ؟؟؟؟؟
اینم از حمایت ملی ما ایرانیان!! به جای اینکه بهشون تبریک بگیم اینقد عرضه داشتند تو یه حمصهین جاهایی کار میکنن یا تهمت میزنیم بهشون یا حسودی میکنیم!! یعنی عالی هستی ایرانی!!!
شک نکنید اگه اینا تو ایران بودن الان هیچی نبودن.