۷۱۵۲۶۱
۳۵ نظر
۵۰۰۸
۳۵ نظر
۵۰۰۸
پ

انتقال آب دریای عمان به سه استان

با توجه به طرح انتقال آب از دریای عمان به استان‌های سیستان و بلوچستان، هرمزگان و خراسان رضوی معاون محیط زیست دریایی سازمان حفاظت محیط زیست با اشاره به ضرورت مطالعات انتقال آب دریای عمان از احتمال اجرای آن از یک سال آینده خبر داد.

خبرگزاری ایسنا: با توجه به طرح انتقال آب از دریای عمان به استان‌های سیستان و بلوچستان، هرمزگان و خراسان رضوی معاون محیط زیست دریایی سازمان حفاظت محیط زیست با اشاره به ضرورت مطالعات انتقال آب دریای عمان از احتمال اجرای آن از یک سال آینده خبر داد.

پروین فرشچی در گفت‌وگویی، با اشاره به اینکه در بحث انتقال آب دریای عمان تاکید دارم که حتما استان سیستان و بلوچستان در اولویت قرار گیرد، تصریح کرد: اگرچه کم‌آبی و بی‌آبی در سه استان سیستان و بلوچستان، هرمزگان و خراسان رضوی بیداد می‌کند اما سیستان و بلوچستان به دلیل مجاورت با دریای عمان باید در اولویت آبرسانی قرار گیرد.

وی در مورد ضرورت انتقال آب دریای عمان اظهار کرد: پیش‌بینی‌ها نشان می‌دهد که تا سه سال آینده استان‌های سیستان و بلوچستان، هرمزگان و خراسان رضوی حتما به منابع آبی نیاز دارند و انتقال آب حتما باید صورت گیرد.
جز انتقال آب برای تامین آب سیستان و بلوچستان، هرمزگان و خراسان رضوی چاره‌ای نداریم

معاون محیط زیست دریایی سازمان حفاظت محیط زیست در پاسخ به این موضوع که تعدادی از کارشناسان انتقال آب را گزینه مردود برای تامین منابع آبی می‌دانند، گفت: سازمان حفاظت محیط زیست هم انتقال آب را آخرین گزینه می‌داند اما باید دقت کنیم که هر دریایی شرایط خاص خود را دارد. به همین علت ما به انتقال آب دریای خزر و خلیج فارس نه گفتیم. دریای عمان به خصوص شمال شرقی آن شرایط متفاوتی دارد ضمن اینکه چاره دیگری برای تامین منابع آب مورد نیاز این مناطق نداریم.

فرشچی با اشاره به اینکه آبگیری سیستان و بلوچستان از دریای عمان اشکالی ندارد،اظهارکرد: عمق دریای عمان خیلی زیاد است و شرایط آن با وضعیت بسته دریای خزر و نیمه بسته خلیج فارس متفاوت است. دریای عمان علاوه بر عمق بالا با اقیانوس هند ارتباط دارد و تاکید می‌کنم که برای جبران خشکی این سه استان و جلوگیری از نابودی آن‌ها چاره دیگری جز انتقال آب وجود ندارد چون این استان‌ها نه آب زیرزمینی دارند نه می‌توان به بارش‌های این منطقه امیدوار بود.

مصارف آب انتقالی از دریای عمان

وی در پاسخ به این پرسش که آب انتقالی از دریای عمان به استان‌های سیستان و بلوچستان، هرمزگان و خراسان رضوی در چه زمینه‌هایی مصرف می‌شود، گفت: برنامه‌ریزی شده که آب منتقل شده بیشتر برای مصارف شرب و بعد برای مصارف صنعت و کشاورزی باشد.

معاون محیط زیست دریایی سازمان حفاظت محیط زیست در مورد میزان آب مورد نیاز برای انتقال از دریای عمان اظهار کرد: میزان آب مورد نیاز برای انتقال در دست مطالعه است همچنین مسائلی مثل عمق و روش آبگیری، نوع تکنولوژی آب‌شیرین‌کن و محل استقرار آن، مسیر انتقال آب و محل بازگرداندن تلخ‌آبه‌ها باید مورد مطالعه قرار گیرد که در دست انجام است و حدود شش ماه دیگر به اتمام می‌رسد.

فرشچی ادامه داد: حدود پنج ماه بعد از پایان مطالعات کار انتقال آب از دریای عمان به استان‌های سیستان و بلوچستان، هرمزگان و خراسان رضوی آغاز خواهد شد البته همزمان با مطالعات، تجهیزات وارد و کارهای مقدماتی انجام می‌شود.

وی با اشاره به اینکه مطالعات مربوط به انتقال آب دریای عمان را آب منطقه‌ای سه استان سیستان و بلوچستان، هرمزگان و به ویژه خراسان رضوی انجام می‌دهند، تاکید کرد: مطالعات باید انجام شود و تا قبل از ارائه نتایج کلیه مطالعات نمی‌توان در این باره نظر قطعی داد. سازمان حفاظت محیط زیست بدون گزارش‌های ارزیابی ریسک و ارزیابی زیست محیطی با اجرای طرح موافقت نخواهد کرد. ضمن اینکه تنها در شرایطی که نتایج مطالعات مطابق با خواسته‌های محیط زیست باشد، با آن موافقت خواهیم کرد.

معاون محیط زیست دریایی سازمان حفاظت محیط زیست در پایان گفت: با اینکه در مورد انتقال از دریای عمان چاره دیگری نداریم اما شرط و شروط بسیاری برای ارائه مجوز انتقال آب گذاشته شده است و معاونت دریایی سازمان حفاظت محیط زیست به تمام جزییات کارهای محیط زیستی با جدیت نظارت خواهد داشت البته دستگاه‌های مجری انتقال آب هم به دلیل سرمایه‌گذاری کلانی که در جریان اجرای این طرح دارند، خودشان را مجاب کرده‌اند که تمام مراحل توسعه را با محیط زیست جلو ببرند.

پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.

همراه با تضمین و گارانتی ضمانت کیفیت

پرداخت اقساطی و توسط متخصص مجرب

ايمپلنت با 15 سال گارانتی 10/5 ميليون تومان

>> ویزیت و مشاوره رایگان <<
ظرفیت و مدت محدود

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

نظر کاربران

  • حمید

    تو این شرایط بد خشکسالی که سال به سال بدتر هم میشه انتقال آب تنها راه هست باید مسولین زودتر از اینا فکری میکردن نه شش ماه یا پنج ماه دیگه

    پاسخ ها

    • بدون نام

      همیشه می گذارند دقیقه 90.الان که دوباره حلقه محاصره تنگ شده یادشون افتاده اقتصاد رو باید درون زا بکنند ...اگه فکری برای خشکسالی نشه بیشتر جمیعت نیمه جنوبی مهاجرت می کنند به نیمه شمالی و جابجایی انبوه جمعیتی بسیار تنش زا و ضد امنیته

  • رضا

    عزیزان یک مقدار سریعتر

  • بدون نام

    اگر امری باقی ماند

  • بدون نام

    ای خیدا. :)))) مطمئن باشید تو این پروژه هم گند میزنن. دلیلش هم وجود سیستم ناکارآمد ..... تو تقریبا همه زمینه های. اگر به مقصد رسید این پروژه من اسمم را عوض میکنم. شش ماهه مطالعه تموم میشه . شماها محشری تو توف مالی پروژه...... واقعا که..

    اگر هم اجرایی بشه به تمام مناطقی که بالا اسم برده شده گند خواهند زد....

    پاسخ ها

    • بدون نام

      یادم رفت بگم آبزیان عمان و خلیج فارس را نابود خواهند کرد

  • بدون نام

    مطمینیدمنجربه نابودی ایران وایرانی نمیش بااین کارغیرکارشناسی کل ایران نابودمیش همون ریزگردهها یه استان کل ایران ونابودمیکنه چراراه راحت ول میکنید وبه راه سختر انجام میدین اولا ایران نبایدکشاورزی کنه چون کشورخشکیه و۱۰ملیون شغلمون افغانیا اشغال کردن وبیکاراینابرن ۱۰ملیون ایرانی مشغول به کارمیشن وهمین باعت بهترشدن اقتصادمیش و۲برابرترمیش تعدادشاغلان ودوم ۱۶ملیون افغانی روزی۳۰لیتراب هم مصرف میکنن میشوددرروز۵۰۰ملیون لیتراب چنتااستان میش سوم همین افغانستان عقب موندضعیف که هیچ جاحسابشون نمیکنن بی ارزشترین پاسپورت دنیا رودتربه ایران بزرگ وابرقدرت زورمیگه واب سیستان بلوچستان ونمیده وهیلمن وهامون خشک کرده ...همین منابع به جای افغانیاهزینه بش بیش از۸۰درصدمشکلات حل میش اگه به فکروطن وهم وطنانیداینارواخراج کنیدوگرنه

    پاسخ ها

    • بدون نام

      ایران کشاورزی نکنه فردا بر اثر تحریم کل جمعیت ایران از گرسنگی می میره .باید کشاورزی رو هدفمند کرد و محصولات کم آب و اصلی رو کشت داد .همون بلوچستان هم سالیانه داره کلی جمعیت تولید میکنه و به مناطق دیگه صادر میکنه .حواس ات هست؟

    • بدون نام

      فرضا حرف و امار شما درست، درياچه اروميه چرا خشك شده، اونطرفا كه نه افغانى هست نه كوير، و نه هيرمندى كه افغانيا جلوشوبگيرن ،

    • بدون نام

      شونزده میلیون افغانی که صد در صد اشتباهه. فوق فوقش دو میلیون افغانی تو ایران هستن..۱۰میلیون شغل هم خنده داره که بگیم افغانیا گرفتن!چون افغانیا تو ایران ۹۹درصدشون کارگر ساختمونن؛جمعیت هشتاد میلیونی ایران به ده میلیون کارگر نیاز نداره در کل!این خنده داره که بگیم فقط ده میلیون کارگر افغانی تو ایران سر کارن!(ما مگه به چقدر کارگر نیاز داریم؟تازه ۹۰ درصد کارگرامون هم ایرانین؛تو صنعت و کارخونه ها همه کارگرا ایرانین). جوانهای بیکار ما هم بیکارانی هستن که تحصیلکرده ان و دنبال کارگری نیستن وگرنه کار گرگری براشون پیدا میشه.

      کلا مطلبی که نوشتید مال یه آدم بی اطلاع و عامیه و با عقل جور نمیاد!

  • بدون نام

    آب شور ؟؟با نمک و تاثیرش رو خاک فکر کردین؟؟

    پاسخ ها

    • بدون نام

      آب شیرین کن می دونی چیه؟

  • irajeshaghi

    آب دریا که شوره ?!

  • بدون نام

    حدود سال ٧٠ بود ما تازه اول دبیرستان بودیم رادیو از قول سیاستمدارها و کارشناسها میگفت جنگ اینده جنگ آب خواهد بود...الان میفهمم چی میگف

  • بدون نام

    دریای عمان هم خشک شد!!!!

    پاسخ ها

    • بدون نام

      عربستان و کشورهای حاشیه خلیج فارس سالهاست دارند از آب شیرین کن اسفتاده می کنند .چرا اونجا ناراحت نشدی اجنبی؟ یا ایجاد بحران بر اثر خشکسالی به نفعت هست؟!!!

  • بدون نام

    حدود ۷ سال پیش من ایده انتقال آب دریای خزر به دشت کویر و لوت داشتم، چون با توجه به پیشینه تاریخی در این دو منطقه قبلا دریاچه ای وجود داشته اگر این کار صورت بگیرد آب و هوای ایران به کلی تغییر میکند و دیگر مشکل آب هم نخواهیم داشت...

    پاسخ ها

    • بدون نام

      شما زیاد ایده پردازی نکنید لطفا

    • بدون نام

      خیلی بیجا می کنی از دریای خزر آب منتقل کنی.اولا دریای خزر یک دریاچه ست و انتقال آب می تونه منجر به نابودیش بشه .دوما جنگلهای شمال(که همین الان هم تا حد زیادی آسیب دیده) بیشتر نابود میشه .اگه انتقال آبی بخواد صورت بگیره باید از دریای عمان باشه.تمام

  • بی نام

    والا چی بگم

    کارهای شما همش بدون فکر هست...اول میسازید بعد میبینید که ای وای کار ما اشتباه بوده ....همش اینجور بوده ...

  • بی نام

    اگه میخوایین برا مشهد انتقال بدین از خزر انتقال بدن خیلی نزدیک تره
    شما حاضرین دریای عمان به لجن بکشین و نابودش کنین اما به اونجا دست نزنین .
    مثل کارون ک نابودش کردین..مثل بوشهر ک نابود شد...شهرهای جنوبی نابود بشن انگار اشکال نداره

    پاسخ ها

    • بدون نام

      شمال رو به اندازه کافی نابود کردند دیگه لازم نیست جنگلهای بیشتری رو از بین ببرند تا به مشهد آب برسونند .دریای شمال یک دریای بسته ست ولی عمان به اقیانوس راه داره و مشکلی از بابت انتقال آب صورت نمی گیره.کاش خطه شمال در دوره صفوی به ایران وصل نمی شد .افسوس

  • بدون نام

    حرف مفت و بی پایه.

    پاسخ ها

    • امین

      نادون ندونسته نظر نده تو باغ نیستی لوله هاشم کشیدند دستگاهاشم در حال نصبه با تاسیسات

  • بدون نام

    همه اش شد اگر ! اب تولید شده انقدر گران است که برای کشاورزی نمی توان استفاده کرد . بازیافت فاظلاب , به صورت جدی باید مورد نظر باشد , صنایع اب بر (فولاد و پتروشیمی....) اصلا نباید مجوز بگیرند , خدا به خیر کند .

  • کاوشگر فضایی

    ان شاالله ....

  • بدون نام

    زاینده رود خشک شد هامون خشک شد دریاچه ی ارومیه خشک شد دریا ی خزر تموم شد نوبت دریای عمانه

    پاسخ ها

    • بدون نام

      عربها خیلی وقته دارند از آب شیرین کن استفاده می کنند .چرا ایرانیها نباید بکنند؟ بسه اینقدر نظر شکمی ندین؟

  • محک

    ظبق مستندات مجود ارتفاع کویرمرکزی ایران ۵۰مترازسطح آبهای بینلملی پایین تراست اگرازظریق کانالی آب راوارداین کویرکنند دریایی بعمق ۵۰متردرمرکزایران خواهیم داشت که کل شرایط را عوض میکند

  • بدون نام

    جالبه خراسان جنوبی رو نمیگن که کشاورزا از بی ابی نماز باران میخونن.

  • بدون نام

    راه اول تغيير سيستم اب و بارش باران با تكنولوژيهاي روز دنياست
    انتقال آب شور كار عاقلانه اي نيست و با كاهش بارشها ،اب تبخير و نمكها مناطق زندگي رو نابود ميكنن
    فقط بايد از تكنولوژيهاي افزايش بارش استفاده كرد و كاشت هندوانه و محصولات آب بر ممنوع شود.

    پاسخ ها

    • بدون نام

      نخیر راه اول و آخر تغییر کل سیستم هست. از بیخ

  • بدون نام

    اینهایی که گفتند از خزر آب انتقال داده باشه فازشون چیه؟ اولا برای این کار باید کوه رو سوراخ کنند و جنگلهای هیرکانی رو نابود کنند. دوما خزر یک دریای بسته ست و انتقال آب می تونه منجر به از بین رفتنش بشه .بسه دیگه چقدر شیرهء شمال رو می کشید ؟ کاش این منطقه هیچ وقت به سرزمین ایران منضم نمی شد.شمالیها خیلی واداده هستند. دست رد به سینه هیچ کس نزدند و هر کی سرش رو انداخته پایین و وارد شده و گند زده به این منطقه و ژنتیک شمالیها ....

    پاسخ ها

    • بدون نام

      اون قسمت ژنتیک شمالیها خیلی خنده دار بود هموطن. چقدر ذهن کوچیک و نژادپرستی دارید شماها

  • بدون نام

    خیلی جالب است با وضعیت نابسامان به فکر ااضافه شدن جمعیت هم هستند. بدبختی بیشتر از هم می شود ؟؟؟؟؟

ارسال نظر

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج