۷۱۵۲۲۵
۱ نظر
۵۰۰۳
۱ نظر
۵۰۰۳
پ

تحریم نفت ایران چقدر جدی است؟

اگر تحلیلگران درست ارزیابی کرده باشند و بزرگترین خریداران نفت جهان در مقابل تحریم‌ها مقاومت کنند، تأثیر خروج آمریکا از برجام بر بازار نفت احتمالاً کمتر از چیزی خواهد بود که قبلاً تصور می‌شد.

خبرگزاری تسنیم: به نقل از بلومبرگ، تهدید تحریم‌های دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا علیه صادرات نفت ایران با مخالفت برخی کشورهای مشتری نفت ایران مواجه شده است.

بر اساس اعلام بانک ام‌یواف‌جی، برخی از بزرگترین مشتریان نفتی ایران احتمالاً با تحریم‌های آمریکا مخالفت خواهند کرد. محموله‌های ارسالی به چین علی‌رغم تهدیدات ترامپ بدون تغییر باقی مانده است. پالایشگاه‌های هندی هم می‌گویند تا زمانی که اتحادیه اروپا ایران را تحریم نکند می‌توانند پول نفت خریداری‌شده از ایران را پرداخت نمایند.

اگر تحلیلگران درست ارزیابی کرده باشند و بزرگترین خریداران نفت جهان در مقابل تحریم‌ها مقاومت کنند تأثیر خروج آمریکا از برجام بر بازار نفت احتمالاً کمتر از چیزی خواهد بود که قبلاً تصور می‌شد.

لیم جاکیون، تحلیلگر بازار نفت در مؤسسه کی‌بی سکیوریتیز گفت: «من فکر نمی‌کنم خروج آمریکا از توافق تأثیر عمده‌ای داشته باشد... ایران می‌تواند دو خریدار عمده خود یعنی چین و هند را داشته باشد که میزان تقاضای آنها همچنان در حال افزایش است».

شرکت‌های خارجی بر اساس تحریم‌های جدید دیگر اجازه انعقاد قراردادهای جدید در بخش نفت و انرژی ایران را نخواهند داشت. از ماه نوامبر، قراردادهای مربوط به بخش نفت و انرژی، کشتیرانی و بنادر و خدمات بیمه‌ای ایران ممنوع خواهد شد. دولت آمریکا به کشورهایی که می‌خواهند مؤسسات مالی‌شان هدف تحریم قرار نگیرند توصیه کرده که حجم خرید نفت خود از ایران را طی ۱۸۰ روز آینده کاهش دهند.

گوئو گائوهویی، تحلیلگر مؤسسه سی‌آی‌سی‌سی چین گفت: «ممکن است خریداران چینی وضعیت فعلی خرید نفت خود از ایران را درست مثل دور قبلی تحریم‌ها ادامه دهند... آنها قبلاً در لیست سیاه قرار گرفته‌اند و این عامل آنها را از خرید بازنداشته است. تا زمانی که این مسئله به سطح روابط تجاری آمریکا و چین سرایت نکند، تغییری ایجاد نخواهد شد».

احسان خمان، تحلیلگر مؤسسه میتسوبیشی یو‌اف‌جی در دوبی گفت، چین و هند و همچنین روسیه و ترکیه احتمالاً خرید نفت خود از ایران را تغییر نخواهند داد.

وی افزود، ژاپن و کره جنوبی ممکن است به‌دلیل وابستگی امنیتی به آمریکا از تحریم‌های جدید تبعیت کنند.

این تحلیلگر افزود، اما نکته مهمتر اینکه، از آنجایی که آمریکا علی‌رغم میل اروپا از برجام خارج شده، اتحادیه اروپا تحریم‌های بیمه‌ای را که نقش عمده‌ای در صادرات نفت ایران دارد مجدداً برقرار نخواهد کرد، این بدان معناست که این بار احتمالاً تنها ۳۵۰ هزار بشکه از نفت ایران از بازار حذف خواهد شد، که بسیار کمتر از کاهش یک میلیون بشکه‌ای صادرات نفت ایران در دور قبلی تحریم‌هاست.

در همین حال، دولت ژاپن قصد دارد از دولت آمریکا برای واردات نفت از ایران معافیت بگیرد. به‌گفته مدیر بخش سیاست نفتی وزارت تجارت ژاپن، خرید نفت ژاپن از ایران در سال گذشته ۱۷۷ هزار بشکه در روز بوده که کمتر از میزان خرید نفت این کشور از ایران در دوران قبل از برقراری تحریم‌های دوران اوباما بوده است.

پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

نظر کاربران

  • بدون نام

    اینها همش احتمال وگمانه زنی هست عربستان وقطر باافزایش تولید کسری نفت خاورمیانه راجبران و گام بسوی جلب مشتریان وخریداران نفت ایران برمیدارند

ارسال نظر

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج