توضیحات آملی لاریجانی درباره مسدود شدن تلگرام
آیت الله آملی لاریجانی؛ رئیس قوه قضاییه در جلسه مسئولان عالی قضایی، به ارائه توضیحاتی در خصوص مسدود سازی تلگرام پرداخت.
خبرگزاری میزان: آیت الله آملی لاریجانی؛ رئیس قوه قضاییه در جلسه مسئولان عالی قضایی، به ارائه توضیحاتی در خصوص مسدود سازی تلگرام پرداخت و اظهار کرد: در این زمینه وارد بحثهای سیاسی نمیشوم، زیرا طرح چنین مباحثی را مضر به وحدت کشور میدانم. برخی در این ماجرا به قوه قضاییه توهین کردهاند و یا نسبتهای خلاف دادهاند که فعلاً به این اظهارات پاسخ نمیدهم، زیرا معتقدم که امروز، روز وحدت و همدلی است، اما چند نکته را از جهت حقوقی بیان میکنم.
رئیس قوه قضاییه تصریح کرد: حسب نص صریح قانون اساسی، قوه قضاییه مرجع رسیدگی به شکایات، تعدیات و دعاوی مردم بالاطلاق است و در هیچ کجا عنوان نشده که دستگاه قضایی صرفاً به جرم یا دعوایی خاص میتواند رسیدگی کند و لذا رسیدگی قضایی شامل همه جرایم و دعاوی است. رویه قضایی نیز از ابتدا به همین شکل بوده و اینکه گفته میشود چرا دستگاه قضایی به موضوع تلگرام ورود پیدا کرده استدلال نابجایی است.
هزاران شکایت از تلگرام شده بود و ورود به این موضوع از وظایف ذاتی ما بود
آیت الله آملی لاریجانی با بیان اینکه ورود به این موضوع از وظایف ذاتی قوه قضاییه بوده و استدلالهای مربوط به آن نیز در دستور صادر شده اخیر به سمع و نظر همه رسیده است، اظهار کرد: در خصوص تلگرام و برخی پیام رسانهای دیگر هزاران شکایت از ناحیه افراد مختلف که حقوقشان از طریق این بستر مورد تعدی قرار گرفته بود مطرح شد و مشاهده کردیم که این پیام رسان تبدیل به بستری امن برای مجرمین شده است.
مسئولان تلگرام در شناسایی مجرمان همکاری نکردند
رئیس قوه قضاییه ادامه داد: از طریق دستگاههای مسئول با مسئولان تلگرام ارتباط برقرار شد و از آنان خواستند که در شناسایی و معرفی مجرمین کمک کنند، اما هیچ همکاری در این زمینه نداشتند. اینکه یک پیام رسان تبدیل به بستری امن برای اقدامات مجرمانه شود و افراد بتوانند با نقاب و بدون هراس از شناسایی شدن دست به هر اقدام مجرمانهای از جرایم مالی نظیر کلاهبرداری گرفته تا جرایم علیه حیثیت اشخاص و اقدامات تروریستی بزنند به هیچ عنوان برای هیچ کشوری قابل قبول نیست. آیا عقل و منطق میپذیرد که یک نفر ضمن ارائه برخی خدمات در یک فضای فیزیکی و واقعی، آن محل را بستری امن برای مجرمان کند؟ فضای مجازی نیز دقیقاً همین وضعیت را دارد.
آیت الله آملی لاریجانی با اشاره به شکایات متعدد بابت ارتکاب جرایم از طریق تلگرام، اظهار کرد: علاوه بر شکایاتی که اعلام شده است، مطمئناً تعداد بسیار زیادی از افراد نیز با این گمان که اساساً شکایت فایدهای ندارد، زیرا نمیتوان به مجرم دسترسی داشت از طرح شکایت منصرف شده اند. زیرا جرایم در این فضا با چهره نقابدار ارتکاب مییابد. همگان شاهد بودند که چگونه از این طریق در دی ماه سال گذشته افراد به اقدام علیه امنیت کشور تحریک میشدند. در حمله داعش به مجلس نیز مراجع مختلف تایید کردند که از این بستر برای هماهنگی عملیات تروریستی استفاده شده بود. با وجود این موارد باید دنبال چه دلیل دیگری باشیم تا بتوانیم دستور مسدود سازی چنین بستری را صادر کنیم؟
مسدود سازی تلگرام برای احقاق حقوق مردم است، نه تضییع حقوق
رئیس دستگاه قضایی گفت: قوه قضاییه نیز همین وضعیت را دارد و گاهی رسیدگیهای قضایی اقتضا میکند که برخی محدودیتها اعمال شود. کما اینکه در خارج از دستگاه قضایی نیز چنین است به عنوان مثال اگر یک روز پلیس راهنمایی و رانندگی یا نیروی انتظامی به این نتیجه برسند که یک جاده یا بزرگراه مشکلات امنیتی متعدد دارد و با بستن آن مسیر دیگری را باز کنند آیا باید گفت که حقوق مردم را ضایع کرده اند؟ فلسفه وجودی چنین دستگاههایی شناسایی همین خطرات و جلوگیری از به خطر افتادن مردم است. دستگاه قضایی نیز در این مورد و موارد دیگر نه تنها اقدام به تضییع حقوق مردم نکرده بلکه در جهت احقاق حقوق مردم گام برداشته است.
وظایف شورای عالی امنیت ملی نافی وظایف دستگاه قضایی نیست
آیت الله آملی لاریجانی در ادامه با اشاره به یکی دیگر از شبهات مطرح شده در زمینه مسدود سازی تلگرام با دستور قضایی خاطر نشان کرد: برخی معتقدند که امنیت ملی مربوط به شورای عالی امنیت ملی است و دستگاه قضایی حق ورود به این موضوع را ندارد. این سخن نیز نادرست است، زیرا هر دستگاهی کار خود را انجام میدهد و مکرر بیان شده است که وظایف شوراهای عالی از جمله شورای عالی امنیت ملی، شورای عالی فضای مجازی و ... نافی وظایف قوه قضاییه نیست.
رئیس قوه قضاییه افزود: اگر شورای عالی امنیت ملی در خصوص موضوعی مصوبهای داشت که این مصوبه مراحل قانونی خود از جمله تایید مقام معظم رهبری را طی کرده بود، در صورت تعارض حکم قضایی با مصوبه این شورا قطعاً تصمیم شورای عالی امنیت ملی حاکمیت دارد، اما در خصوص مسدود سازی تلگرام به هیچ عنوان مصوبهای نداریم که گفته باشد پیام رسانها را نبندید و مقام معظم رهبری هم آن مصوبه را تایید کرده باشند.
رئیس قوه قضاییه افزود: در مقام اشکال بر دستور صادره از بازپرس دادسرا برخی استدلالهای عجیبی را مطرح میکنند و میگویند در مورد امور عمومی که با سرنوشت دهها میلیون نفر در ارتباط است نمیشود با دستور یا قرار قضات دادسرا عمل کرد. باید از اینان پرسید در کدام بخش از قوانین چنین استدلالی پذیرفته شده است؟
رئیس قوه قضاییه خاطر نشان کرد: قوانین از جمله قانون آیین دادرسی کیفری وظایفی را بر عهده دادستان و دادستان کل کشور قرار داده است و این وظایف در چارچوب نظامات و آیین دادرسی انجام میشود. در برخی مراحل دادرسی بحث تعدد قاضی مطرح شده، اما در هیچ کجا نیامده که تحقیقات مقدماتی و تصمیمات دادستانی باید توسط چند بازپرس اتخاذ شود.
میلیونی بودن مخاطبان یک موضوع مانع ورود دستگاه قضایی به آن موضوع نیست
آیت الله آملی لاریجانی با ذکر مثالی دیگر در این زمینه تصریح کرد: دیوان عدالت اداری برخی از تصمیمات دولتی را ابطال میکند که این تصمیمات مخاطبان میلیونی دارند. آیا میتوان گفت که یک قاضی نمیتواند چنین تصمیمی اتخاذ کند؟
رئیس قوه قضاییه در پایان تاکید کرد: ما در شرایطی قرار داریم که نباید حرفهای حاشیهای بر اصل حاکم شود. دستگاهها نیز موظفند به وظایف ذاتی خود عمل کنند و عقل و منطق نیز اقتضا میکند که مسئولان در چارچوب انجام وظایف خود، حرمت یکدیگر را حفظ کنند و با هم افزایی هر چه بیشتر در جهت رفع مشکلات و حفظ مصالح عمومی گام بردارند.
نظر کاربران
ما همه ملت ایران از خودرو سازی کشور شکایت می کنیم
اگه اینجوریه اونو هم تعطیل کنید
پاسخ ها
به عمل کار برآید
مردم ما که هر چی گرون بشه بیشتر میخرن. یادمه عید دو سال پیش، آجیل گرون شد. همه رفتن خریدن. در عمل، مردم همیشه اینجوری عمل کردند.:|از ماست که برماست.
هر چی بنویسیم که سانسور میشه.. به امید خدا خیلی دیگه نمونده بتازونید اسب زورگویی تون رو
اگه هزاران نفر از صدا وسیما شکایت کنند اونو میبندید
عجب؟ چیزی رو فراموش نکردید؟
الان یک میلیون شکایت از پیام رسان داخلی بشه می بندینش ؟
من که بعنوان یک شهروند قانع نشدم بخصوص انجایی که میفرماید داشتن مخاطب ملیونی مهم نیست
دلایل ناراضیان نسبت به افراد راضی بسیار ناچیز است.ولی درمقابل حرف شما هرکسی که خودروی ملی خریده راضی نیست اینوچی میگی؟دلیل بایدمحکمه پسند باشد.هزاران نفر ازبانکها ناراضی واقعی بودند چی شد.