تاکتیک جدید نفتی ایران چیست؟
رضا زندی روزنامه نگار و تحلیلگر مسایل نفت در اعتماد نوشت: یک هفته مانده به اعلام نظر ترامپ برای خروج احتمالی امریکا از برجام، شرکت ملی نفت ایران با تدبیری درست خود را برای روز ۱۲ مه، آماده کرده است. چطور؟
رضا زندی روزنامه نگار و تحلیلگر مسایل نفت در اعتماد نوشت: یک هفته مانده به اعلام نظر ترامپ برای خروج احتمالی امریکا از برجام، شرکت ملی نفت ایران با تدبیری درست خود را برای روز ۱۲ مه، آماده کرده است. چطور؟
١- روزهاي گذشته در خبرها خوانديد كه صادرات نفت خام ايران در ماه آوريل (فروردين و ارديبهشت) به رقم بيسابقه ۲ ميليون و ۶۲۰ هزار بشكه در روز رسيده است. آيا اين به معناي افزايش توليد نفت ايران است؟ خير.
٢- حالا يك خبر جديد به شما بدهم. با قراردادهاي فروش نفتي كه امضا شده است، صادرات نفت ايران در ماه مه (ارديبهشت و خرداد) هم از متوسط صادرات نفت خام ايران در دوره پس از برجام، بالاتر خواهد بود. پس بازار در انتظار نفت بيشتري از ايران باشد.
متوسط صادرات نفت خام ايران پس از برجام، روزانه حدود ۲ ميليون و ۱۴۰ هزار بشكه بوده است.
٣- با توجه به متوسط صادرات نفت خام ايران بعد از برجام، (روزانه حدود ۲ ميليون و ۱۴۰ هزار بشكه)، شركت ملي نفت با اتخاذ راهكارهايي، در ماه گذشته (آوريل) و در ماه فعلي (مه) تمام نفتهايي كه روي كشتيها يا در مخازن خشكي، ذخيره كرده بود را به فروش رسانده و ميرساند. صريح بگويم كه در ماههاي گذشته به دليل تعميرات برخي پالايشگاههاي دنيا و برخي مشكلات، بخشي از نفت توليدي ايران فروش نرفته و روي كشتيها مانده بود.
٤- سياست جديد شركت ملي نفت باعث آن شده است تا چنانچه ترامپ از برجام خارج شود و با همراهي اروپاييها مشكلاتي براي فروش نفت ايران ايجاد شود، ايران بتواند براي مدتي همچنان به ميزان فعلي (حدود ٢ ميليون و ١٤٠ هزار بشكه در روز)، نفت توليد كند. حتي اگر نتواند بخشي از اين توليد نفت را بفروشد، ميتواند براي مدتي آن را در مخازن ذخيرهسازي خشكياش ذخيره كند و بخشي را هم روي كشتيها نگهدارد.
٥- چين در ماه آوريل ۷۱۳ هزار بشكه در روز، هند روزانه ۷۰۰ هزار بشكه و اروپا ۸۱۵ هزار بشكه در روز نفت خام از ايران خريدهاند. ژاپن نيز حدود ۱۴۰ هزار بشكه نفت خام و كره جنوبي هم حدود ۹۰ هزار بشكه در روز نفت خام از ايران خريدهاند. (كره جنوبي علاوه بر نفت خام، ۱۳۰ هزار بشكه هم ميعانات گازي از ايران خريده است.)
٦- اگر اروپا با تصميم احتمالي ترامپ براي خروج از برجام همراهي نكند و با ماندن در برجام نفت ايران را بخرد، فروش نفت ايران حتي با خروج امريكا از برجام، صدمهاي نميبيند. فقط ممكن است انتقال پول نفت كمي سختتر شود. مگر همين الان انتقال پول نفت ايران سخت نيست؟!
نظر کاربران
هیچ گدایی برای فروش بصورت اقساط
پس چرا زندگی مردم تغییر نمی کند؟
از بس که دروغ چاپ میکنی........
حالا تحلیل من:
۱. راه های ذخیره سازی یعنی عدم کاهش تولید، ولی بعدش باید دنبال مشتری باشیم
۲. وقتی آمریکا تحریم کنه یعنی هر کسی با ایران تجارت کنه باید بی خیال تجارت با آمریکا بشه، توی تحریم ها چین که تماما شعار حمایت از ایران میده آمریکا را انتخاب کرد، منطقی هم هست. تجارت با آمریکا دها برابر بزرگتر است.
۳. اگر تمام این راهکارها موجود بود چرا اون همه مذاکره کردیم برای برجام؟ ما که شعار مرگ بر آمریکا میدیم چرا قبل از اون از برجام خارج نمیشیم؟
مگر همه جا نمیگیم برجام چندان چیزی برامون نداشته یا اینکه آمریکا به تعهداتش در برجام پایبند نبوده؟
۴. اگر قرار هست بعد از آمریکا و خروجش از برجام به حفظ رابطه با اروپا ادامه بدیم چرا میگیم برجام بدون آمریکا برای ما معنی نداره؟
۵. اگر اروپا قرار باشه به حفظ رابطه با ما ادامه بده چرا رهبران کشورهاش دارن سعی می کنن آمریکا رو در برجام نگه دارن؟ ما اگر با کل دنیا بدون آمریکا تجارت داشته باشیم نیازی به وجود آمریکا در برجام نیست؟
۶.در حمله موشکی آمریکا به سوریه که اروپا متحد بود با آمریکا و از اون حمایت کرد آیا بعد از برجام رابطشو با ما ادامه میده؟
۷. اگر اروپا موافق موندن در برجام هست، باز چرا فعالیت های موشکی ایران و حضور نظامی اون را در منطقه محکوم میکنه؟! آیا با تمام این فعالیت ها باز هم با ما رابطه خواهد داشت؟
۸. اکنون که مسئولان اعلام می کنن در صورت خروج آمریکا از برجام فعالیت های هسته ای از سرگرفته می شود و حتی از mpt خارج میشیم، چجور با چنین رویکردی حمایت اروپا را خواهیم داشت؟
پاسخ ها
NPT
طبق گفته ها آقای روحانی این سیاست های جدید را به وزارت نفت ابلاغ کردند
سیاست های
برد،باخت باخت
یا
باخت،برد،باخت
و یا
باخت،باخت،برد
و در آخر
باخت،باخت،باخت