۷۱۲۷۸۴
۱۰ نظر
۵۰۰۵
۱۰ نظر
۵۰۰۵
پ

روزنامه اصولگرا: چرا تلگرام مسئله می‌شود؟

دکتر عبد‌الله گنجی در روزنامه جوان نوشت: چند سال پيش پيام‌رسان تلگرام را همين حاکميت وارد کشور کرد و پس از چند سال معايب و محاسن آن نمایان شد. اکنون حاکميت تصميم به جايگزيني پيام‌رسان‌هاي ديگر کرده است که از تنوع نيز برخوردارند. اما عده‌اي اصلاً براي‌شان مهم نيست که مسئله تلگرام چيست؟ و اصلاً دوست ندارند بدانند و اگر هم بدانند احساس نمي‌کنند مسئله آنان هم هست.

دکتر عبد‌الله گنجی در روزنامه جوان نوشت: چند سال پيش پيام‌رسان تلگرام را همين حاکميت وارد کشور کرد و پس از چند سال معايب و محاسن آن نمایان شد. اکنون حاکميت تصميم به جايگزيني پيام‌رسان‌هاي ديگر کرده است که از تنوع نيز برخوردارند. اما عده‌اي اصلاً براي‌شان مهم نيست که مسئله تلگرام چيست؟ و اصلاً دوست ندارند بدانند و اگر هم بدانند احساس نمي‌کنند مسئله آنان هم هست.

انگاره ذهني برخي اين است که حاکميت از تلگرام مي‌ترسد. گيريم حاکميت مي‌ترسد از چه مي‌ترسد؟! از حرف زدن مردم با همديگر؟! از گروه‌هاي خانوادگي و کاري؟! از کانال‌هاي اداري؟! در اين باره هم عده‌اي دوست ندارند بدانند که حاکميت از چه مي‌ترسد، فقط دوست دارند اين انگاره را پرروش ‌دهند. اما سؤال اساسي اين است که چرا تلگرام به مسئله اصلي کشور تبديل مي‌شود؟ اگر با دقت و تيزبينانه به مسئله بنگريم، مشکل از کاربران و مردم نيست و قاعده «الناس علي دين ملوکهم» هم اين را تأييد مي‌کند. به قول روحاني: «پس مشکل کجاست؟»

آيا مشکل از «خودشيفتگي»، «عدم مشورت» و «تن ندادن به کارشناسان» است؟ ابتدا اجازه دهيد به مشکل بپردازيم و سپس دلايل آن را ذکر نماييم. مشکل از شکاف يا تظاهر به شکاف در نخبگان حاکميت شروع مي‌شود. مسئله اين است که برخي از نخبگان قدرت شأن و هويت مستقل از حکومت براي خود قائل هستند. مشکل آنجاست که برخي از اصحاب قدرت حاضر به پرداخت هزينه تصميمات خود و مصلحت‌هاي کشور نيستند. به مواضع روحاني بنگريد، او تنها استدلال خود براي تلگرام را «اشتغال عده‌اي از مردم» دانست که عدد آن هم نسبت به بيکاران کل کشور يک به صد هم نيست اما هيچ موقع حاضر نشد به ابعاد مخرب، مبهم و امنيتي - فرهنگي تلگرام بپردازد. او دبير منصوب خود در شوراي عالي فضاي مجازي را به شبکه خبر مي‌فرستد تا مضرات اقتصادي و مديريتي تلگرام را براي مردم تبيين کند و خود همزمان کارکنان نهاد رياست جمهوري را جمع مي‌کند تا تريبوني يابد و برخلاف نماينده خود سخن بگويد. چرا روحاني به مردم نمي‌گويد:

از طريق تلگرام با فرماندهي شومن حسيني بيش از ۱۰۰ مسجد در ايران به آتش کشيده شده است.

چرا نمي‌گويد حمله داعش به مجلس و حرم امام از طريق تلگرام سازماندهي شده بود.

چرا وزير اطلاعات از انهدام کانال‌هاي ضدامنيتي و فرهنگي چيزي به مردم نمي‌گويد؟

چرا سخنان رئيس کل بانک مرکزي پيرامون تلگرام در رسانه‌هاي همسو با دولت سانسور شد؟

چرا به مردم نمي‌گويند منافقين با نام و پوشش «مال‌باختگان» کانال تلگرامي درست کرده و مردم را هدايت مي‌کردند؟

چرا به مردم نمي‌گويند روسيه که مسئله فرهنگي -مثل ما - ندارد نيز اينگونه کرد. روسيه از چه مي‌ترسد؛ از انحراف جوانان يا براندازي؟ قطعاً هيچ کدام اما مي‌داند تلگرام ابزاري در دست دشمنان روسيه عليه اقتصاد و امنيت‌ اين کشور است.

مي‌دانيد چرا بخشي از اصلاح‌طلبان، تجديدنظرطلبان و روحاني حاضر نيستند از آسيب‌هاي تلگرام بگويند؟ چون براي خود هويتي مستقل از حاکميت قائلند و راهبرد آنان عدم پرداخت هزينه در افکار عمومي است. آنان ثابت کرده‌اند که حاضرند براي حفظ پرستيژ خود تا مرز جاسوس‌پروري هم پيش روند اما به مدنيت موصوف باشند. تصميمات ملي حنجره واحد ملي مي‌خواهد. وقتي مردم چندصدايي را در نخبگان حاکميت مي‌بينند چندمسيري را انتخاب مي‌کنند. در ماجراي شليک موشک به ديرالزور همه نخبگان قدرت هم‌صدا شدند و از ملت نيز صداي متفاوت شنيده نشد.

اما اکنون نگاه بخشي از قدرت توسط بي‌بي‌سي بازتاب داده مي‌شود و منافقين و سلطنت‌طلبان هم براي شغل عده‌اي عزا گرفته‌اند. مدافعان فعلي تلگرام در خارج از قدرت چه کساني هستند و نسبت آنان با حاميان داخلي آن چيست؟ يقيناً روحاني حتي به خاطر مضرات اقتصادي برجام که جناب سيف از آن در مجلس رونمايي کرد، حاضر به تلگرام «بدون نظارت» نيست. اما روي صحنه طور ديگري بازي مي‌کند. تا ديروز مي‌گفتند احمدي‌نژاد هنر فريفتن عوام را دارد اما اکنون بايد اعتراف کرد که روحاني هنر فريب نخبگان را هم دارد. دهها قرارداد محرمانه و صدها مسئله را از چشم مردم پنهان مي‌کنند اما آنجا که ماهيگيري حتي بدون قلاب هم ميسر است ميدان‌دار جامعه مدني مي‌شوند و...

اما چرا بخشي از نخبگان قدرت اينگونه رفتار مي‌کنند؟ و ترجيح مي‌دهند واگرايي را به نمايش بگذارند. قطعاً روحاني مخالف بستن تلگرام نيست اما دوست دارد هزينه‌اش را ديگران بپردازند. شايد دلايل متعددي بتوان براي آن ارائه کرد اما حقيقت و اصل ماجرا در چند محور قابل‌ارائه است:

۱- گرفتار آمدن بين رأي و امنيت کشور مهم‌ترين مسئله است. نگاه به صندوق رأي منشأ بسياري از رياکاري‌ها در کشور ماست و تنظيم همه چيز با «صندوق آينده» منشأ بسياري از دوگانگي‌ها، نفاق‌ها و ناهمسويي‌هاست.

۲- روشنفکري عامل ديگري است. ورود روشنفکران به قدرت در ايران يکي از آفت‌هاي کشور است. کساني که غير از نق‌زني و «بايد» چيز ديگري بلد نيستند و به سياق روشنفکري سياست‌ورزي مي‌کنند، سال‌هاست در قدرت رفت‌وآمد مي‌کنند و تو گويي که حاکميت عليه حاکميت است و مردم نيز از اين همه تعارض و چند پهلويي سردرگمند، بعضي مواقع نمي‌توان تشخيص داد که زيباکلام رئيس‌جمهور است يا روحاني؟

۳- مرعوب بودن در مقابل چشمک‌هاي قرمز غرب هم براي برخي از نخبگان قدرت که استانداردهاي غربي را جهانشمول فرض نموده‌اند، مسئله مهمي است. دوست ندارد غرب به آنان ايراد بگيرد که: «چرا آزادي‌ها را سلب کرديد.» چون آزادي مد نظر اين جماعت و غرب يکي است و مدعيان امام ابايي هم ندارند که از گفته امام مبني بر «آزادي به شکل غربي آن تباه‌کننده جوانان ماست» عدول نمايند.

پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.

همراه با تضمین و گارانتی ضمانت کیفیت

پرداخت اقساطی و توسط متخصص مجرب

ايمپلنت با 15 سال گارانتی 10/5 ميليون تومان

>> ویزیت و مشاوره رایگان <<
ظرفیت و مدت محدود

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

نظر کاربران

  • بدون نام

    ملت دیگه به این جورچیزهاتوجه نمیکنن

  • بدون نام

    تو بقیه رسانه ها هم اینا هست.

  • ارش فرهادی

    به قول مموتی.برو آب رو اونجا بریز که میسوزه.البته به حول قوه الهی.با فیلتر شکن. همه ما تو تلگرام هستیم.برو آب رو بریز.

  • بدون نام

    نکته اول ، حاکمیت تلگرام را وارد نکرد پس از اینکه وایبر دچار مشکل شد مردم این نرم افزار را جایگزین کردند
    نکته دوم ، تلگرام به خودی خود مسئله مهمی نیست قطعا مردم مشکلات بسیار بزرگترین دارند اما منشا همه آنها عدم توجه مسئولین است وقتی مسئولین به چنین خواسته کوچکی احترام نمی گذارند چطور ممکن است خواسته های دیگر را مورد توجه قرار دهند ؟
    نکته سوم ، تمام آسیب هایی که در این متن به تلگرام چسبانده شده هیچ ربطی به تلگرام ندارد و از ماهیت های ارتباطات جهانی است به عنوان مثال اگر تروریست ها از تلگرام استفاده نمی کردند از اینستا یا واتس آپ استفاده می شد کما اینکه در حادثه توریستی اتریش از قابلیت ارتباطی کاربران پلی استیشن استفاده کرده بودند بنابراین ممکن است حذف تلگرام پله اول باشد یکی از ترس های مردم همین است که ارتباطشان با دنیا به همین بهانه قطع شود ، مطمئنا در تمام کشور های دنیا برای مقابله با تروریسم روش های دیگری جز نشستن پای کامپیوتر و گوش کردن به صحبت های مردم وجود دارد ! البته ظاهراً در ایران و روسیه اعتقادی به آن روش ها وجود ندارد
    نکته چهارم ، کشوری که نظام و ثبات مالی و امنیتی اش با حرف های در گوشی و شایعه در شبکه های مجازی بهم می خورد نشان‌دهنده عدم ثبات در این حوزه ها است آدرس غلط به مردم ندهید اگر مردم به مسئولین اعتماد داشته باشند به حرف یک شناسه ( آیدی ) اینترنتی بیشتر از مقامات رسمی اعتماد نخواهند کرد

  • بدون نام

    واقعا اگر تلگرام این همه مشکل دارد و مردم همچنان دوسش دارن باید برسی شود به قول آقای روحانی مشکل کجاست

  • محمود

    آقا ی دکتر این مشکلات مگر فقط در تلگرامه این مشکلات در بستر اکثر برنامه ها وجود داره متاسفانه شما به اصطلاح اصولگرایان به هر بهانه به آقای رئيس جمهور ایراد میگیرید.آقا اکثریت ملت با آقا ی روحانی هم نظره و در قسمتهاییکه کار به مشکل می خوره بيشتر کارشکنان برای عقده گشایی و به ضرر مردم این کارها را می کنند.

  • a

    همه ی شماها فقط هنر حرف زدن وسرمردم شیره مالیدن را خوب بلدین یه جا دم از اتحاد مسئولین وجناحها وملت میزنی جای دیگه ازمطلبت آقای روحانی رامقصراین مشکلات میدانی به قول خودآقای روحانی تلگرام به خودی خودمشکل زا نیست یه وسیله ارتباطی است بایدعلت راپیدا کردکه چرا مسئولین کشورماازاینکه مابادنیاارتباط داشته باشیم میترسن

  • سید اصغر ابوالعلایی

    درود .متاسفانه هیچگاه در مورد مسائل و مشکلات اجتماعی برخورد منطقی وکارشناسی و دانشگاهی نمی‌شود ! در قالب برنامه‌های تلویزیونی وبحث های علمی ، مناظره و... از این دست کارها .


    آقایان برای اینکه حرفی زده باشند شروع میکنند از افکار ومخیلات و

    منویات متوهم خود افاضات کرده در راستای افکار دایی جان ناپلئونی خودشان . اسمش را هم تحلیل میگذارند.!!!!

  • بدون نام

    دوسوال از اقای گنجی 1ایا واقعا تلگرام عامل حمله به مجلس واتش زدن مساجد هست!؟یعنی اگراین افراد بخواهنداین کارا انجام دهنددیگر قادرنیستن!؟مثل این است که ما چاقو واسلحه قاتل را نابودکنیم وبگوییم این بود که بیچاره را به قتل رساند!!!!!واقعا حیف وافسوس ازاین تفکرات!2-اقای کنجی شما کانال سپرده گذاران را منتسب به منافقین کردید وبراصطلاح مالباخته خرده گرفتید،خب شماواقعاتحقیق کردیدکه این افراد واقعا مالباخته نیستن!؟شماپای درددل این افرادنشستی!؟لطفایک سربه بانک اینده وتعاونی هابزنید ببینیداینها منافقین هستن ان افرادکه همه خودشان را معرفی میکنن پس کجا منافقند!؟

  • بدون نام

    یعنی انسان از اینگونه تحلیلها واظهارنظرها اون هم با این همه اطلاعات واگاهی مردم شاخ که چه عرض کنم سپیدار ازکله اش در میاد!!!

ارسال نظر

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج