انجماد ساخت و ساز در کشور
سال گذشته سه فصل رکود ساخت و ساز در حالی رقم خورده که همچنان اشتغال ۱۲۰۰ حرفه و صنعت تحت تاثیر افت دمای تولید مسکن قرار دارد.
خبرگزاری ایسنا: سال گذشته سه فصل رکود ساخت و ساز در حالی رقم خورده که همچنان اشتغال ۱۲۰۰ حرفه و صنعت تحت تاثیر افت دمای تولید مسکن قرار دارد.
آمارهای منتشر شده از پیشبینی تولید مسکن در سومین فصل سال ۱۳۹۶ حاکی از آن است تولید همچنان کمتر از یک سوم تقاضای مطلق است. در فصل پاییز سال ١٣٩٦، تعداد ٦٧٥١١ واحد مسکونی در پروانههای صادرشده برای احداث ساختمان از سوی شهرداریهای کشور پیشبینی شده است که نسبت به فصل گذشته حدود ١٨,٢درصد کاهش و نسبت به فصل مشابه سال گذشته حدود ٠.٨ درصد افزایش داشته است. البته طی این مدت در شهر تهران ١٦٣٠٤ واحد مسکونی در پروانههای صادرشده برای احداث ساختمان، پیشبینی شده که نسبت به فصل مشابه سال گذشته حدود ١٠.٦ درصد افزایش داشته است. با این حال رشد ساخت و ساز در کل کشور همچنان در نقطه صفر قرار دارد.
بهار ۱۳۹۶ در کل کشور تعداد واحد مسکونی پیشبینی شده در پروانههای صادره برای احداث ساختمان ۷۹۶۸۸ مورد بوده است. تابستان ۸۲۵۲۰ مورد ثبت شده و در پاییز به ۶۷۵۱۱ مورد رسیده است.
این آمار حاکی از آن است در ۹ ماهه سال گذشته به طور میانگین در هر فصل حدود ۷۶ هزار واحد مسکونی احداث شده که اگر همین تعداد در زمستان نیز تولید داشته باشیم مجموع ساخت و ساز سالیانه از ۳۰۴ هزار واحد فراتر نمیرود. این در حالی است که سال گذشته ۶۰۸ هزار و ۹۷۷ مورد ازدواج در کشور به ثبت رسیده و باید به طور متوسط ۳۸۰ هزار واحد فرسوده، نوسازی شود.
بررسیها از علت انجماد ساخت وساز به عواملی همچون بالا بودن ریسک سرمایهگذاری، نبود تقاضای موثر ناشی از حباب قیمت مسکن، نبود بستههای تشویقی و عدم تزریق نقدینگی مناسب از سوی نظام بانکی مربوط میشود.
دبیر کانون انبوهسازان میگوید: در پنج سال گذشته صنعت ساختمان در رکود بوده و دولت به عنوان نهاد حاکمیتی باید سیاستهای تشویقی را برای بخش تولید ایجاد میکرد که متاسفانه در این پنج سال چنین روندی را ندیدیم.
فرشید پورحاجت با بیان اینکه صنعت ساختمان طی ۱۰ سال گذشته گرفتار قوانین مزاحم شده است، بیان میکند: با توجه به در شرایط رکود، ریسک سرمایه گذاری در صنعت ساختمان بالا رفته است. در پنج سال گذشته بزرگترین مشکل بخش تولید، نقدینگی بوده که متاسفانه ناکارآمدی سیستم بانکی، مانع از تزریق منابع مالی مناسب برای بخش تولید مسکن شده است. در سال ۱۳۹۶ منابعی که برای بخش تولید مسکن تعریف شده بسیار پرهزینه بوده و هم اکنون فضای کسب و کار با قوانین دست و پاگیرقفل شده است.
وی، تحمیل قوانین مالیاتی را دیگر عامل افزایش هزینههای تولید دانست و گفت: اگر به دنبال این هستیم که متناسب با نیاز طرحهای بالادستی مثل طرح جامع مسکن، برنامهریزی کنیم باید فصلی نو را در صنعت ساختمان تعریف کنیم. در این خصوص دولت و مجلس باید به صورت کاملا فوری مشکلات و موانع بخش تولید را در صنعت ساختمان کشور مورد بازنگری قرار دهند.
دبیر کانون انبوهسازان با بیان اینکه صنعت ساختمان با ۱۰۰ صنعت و بیش از ۱۰۰۰ حرفه ارتباط دارد افزود: سال گذشته هیچ نوع منابع مالی برای تقویت بنگاههای تولیدی در نظر گرفته نشد. سیاستهای اصلی دولت یعنی برنامه توانمندسازی و بازآفرینی شهری منتج به برنامههای اجرایی نشده است. در این حوزه هم مشوقهایی در نظر گرفته نشده که ریسک و مخاطرات بخش تولید را کاهش دهد. بخش خصوصی معنی ریسک تولید را میفهمد و با توجه به شرایط فعلی وارد بازار تولید مسکن نمیشود.
به گزارش ایسنا، در فصل پاییز سال ١٣٩٦، تعداد ٦٧٥١١ واحد مسکونی در پروانههای صادرشده برای احداث ساختمان از سوی شهرداریهای کشور پیشبینی شده است که نسبت به فصل گذشته حدود ١٨,٢درصد کاهش و نسبت به فصل مشابه سال گذشته حدود ٠.٨ درصد افزایش داشته است. متوسط تعداد واحد مسکونی در هر پروانهی احداث ساختمان ٢.٨ واحد بوده است. تعداد ٢٣٧٩٢ پروانهی احداث ساختمان توسط شهرداری های کشور در فصل پاییز ١٣٩٦ صادرشده است که نسبت به فصل گذشته حدود ١٩,٥ درصد و نسبت به فصل مشابه سال گذشته ٠.١ درصد کاهش داشته است.
در شهر تهران نیز تعداد ٢٢٦٢ پروانهی احداث ساختمان توسط شهرداری تهران در فصل پاییز ١٣٩٦ صادرشده است که نسبت به فصل گذشته حدود ١٤,٠ درصد کاهش و نسبت به فصل مشابه سال گذشته حدود ١٤.٤ درصد افزایش داشته است. مجموع مساحت زیربنا در پروانههای احداث ساختمان صادرشده از سوی شهرداری تهران در فصل پاییز ١٣٩٦ بالغ بر ٢٨٧٢,٠ هزار مترمربع بوده است که نسبت به فصل گذشته حدود ١٨,٩ درصد کاهش و نسبت به فصل مشابه سال گذشته حدود ٧.٤ درصد افزایش داشته است. متوسط مساحت زیربنای این دسته از پروانهها در دورهی مورد بررسی حدود ١٢٧٠ مترمربع بوده است.
نظر کاربران
کم عقلانی که نمی دانند آمار را مطالعه کنند .
هشت صد هزار خانه خالی از سکنه داریم .
شما بروید اول اینها را پر کنید .
مسکن اشباع شده .
پول باد آورده هم وجود ندارد . پول بلاتکلیف که تو این زمینه بکار رود . باید سرمایه های کوچک در بازار بورس در کارهای اساسی و نیاز جامعه سرمایه گذاری شود . و از کارهای موازی و عدم نیاز جامعه پرهیز گردد . حماقت تا کجا . هر کسی در جامعه بدون فکر اقدام و شکست میخورند . بعد دود آن تو چشم همه رفته .
برای ساخت وساز مسکن موانع زیادی گذاشتند از جمله عوارضی و رشوه ای که باید به شهرداری بدین به اندازه کل ساختمان می باشد با این وضع کی میتونه ساخت و ساز کنه
آنچه باعث انجماد و کما در بازار مسکن است، متأسفانه، آز و حرص و طمع سازندگان و فروشندگان و دلالان و واسطه هائی همچون مشاوران املاک است که درصدداند تمامی هستی و نیستی خریدار را بالا کشیده و حتی مسکنی متناسب با دارائی او را به وی ندهند! با قیمتهای نجومی و غیر واقعی چگونه می توان از کف دستی که مو ندارد مو کند؟! بعنوان مثال در منطقه 5 مورد ادعائی بالا بودن معاملات، قبل گران کردن کاذب مسکن، قیمت پیشنهادی یک واحد نوساز کلید نخورده متری حدوداً 4 الی 5 میلیون بود که با همین قیمت هم مشتری نداشت و این ساختمان با مصالح و تجهیزات و هزینه ها جانبی با قیمتهای پیش از گرانی ساخته شده بود ولی با تبلیغات و ارائه آمارهای کاذب و دستورات پشت پرده، قیمت آن متری 9 میلیون پیشنهاد داده می شد که هنوز هم واحدهای آن برفروش نرفته است. مواردی از این دست در منطقه 5 و 22 و بقیه مناطق بسیار است که تقریباً با افزایش کاذب 90 درصدی بفروش نرفته است! تنها اسمی که می توان بر این عمل گذاشت فقط طماعی و طمعکاری است!
درست ازوقتی افغانیا زیادشدن رکودتوهمه جای ایران وگرفته
در مملکت ما همه چیز منجمد شده،تنها ساخت و ساز نیست!!! از جمله جیبها و سفره های خالی مردم!!!!!!!
چند روزه برای خرید خانه به بنگاههای مسکن مراجعه می کنم قیمتها به شدت افزایش پیدا کرده , فروشندگان برای سود بیشتر عرضه را قطع و نه محدود , کرده اند ولی پشت این قضیه یک رکود شدید و نامعلوم خوابیده است .