۷۱۱۲۸
۱۹ نظر
۵۱۵۶
۱۹ نظر
۵۱۵۶
پ

نحوه انتخاب همسر در سایت همسریابی

ازدواج چه سنتی و چه به شیوه مدرن مراتب و مراحلی دارد. اگر قرار باشد شیوه انتخاب همسر نیز پا به پای تکنولوژی پیشرفت کند و مانند خریدهای اینترنتی، رسانه های دیجتالی، آموزش در فضای مجازی اینترنتی شود، باید فرهنگ سازی شده و با نظارت کامل و دقیق نهادهای مسئول صورت گیرد تا بدین گونه بتوان دنیای مجازی را در ثواب پیوند دو قلب شریک کرد.

شبکه ایران: ازدواج چه سنتی و چه به شیوه مدرن مراتب و مراحلی دارد. اگر قرار باشد شیوه انتخاب همسر نیز پا به پای تکنولوژی پیشرفت کند و مانند خریدهای اینترنتی، رسانه های دیجتالی، آموزش در فضای مجازی اینترنتی شود، باید فرهنگ سازی شده و با نظارت کامل و دقیق نهادهای مسئول صورت گیرد تا بدین گونه بتوان دنیای مجازی را در ثواب پیوند دو قلب شریک کرد.

آیا چنانچه به دنبال شریک زندگی طبق معیارها و سلیقه شخصی خود می گردید، می توانید در قالب " من چنین هستم" و "همسرم چنین باشد" به مراد دلتان برسید.سایت های همسریابی که بیشتر به پایگاهی جهت سرگرمی و وقت گذرانی فعال شبیه هستند،سفارشات شما را طبق سلیقه شما با این پرسش که همسرم چنین باشد از شما می گیرند و در اسرع وقت چندین گزینه در اختیار شما قرار می دهد تا شما به صورت دلی یکی را انتخاب و به آن جواب مثبت دهید.

نقش مشاوران در سایت های همسریابی

اما معاون فرهنگی و تربیتی وزارت ورزش و جوانان در خصوص مراکز مشاوره می گوید: مراکزی که می خواهند در زمینه مشاوره ازدواج فعالیت نمایند لازم است از وزارت ورزش و جوانان مجوز فعالیت دریافت نمایند. بنابر این سایت هایی که می خواهند در زمینه مشاوره همسرگزینی خدمات ارائه دهند نیز باید زیرچتر مرکز مشاوره ازدواج فعالیت کنند و خارج از آن اجازه فعالیت ندارند.

سید باقر پیش نمازی، نحوه کار در سایت های دارای مجوز را اینگونه توصیف کرد: در مرحله اول، مراجعه کننده پس از ثبت نام و پرداخت هزینه لازم درخواست خود را اعلام می کند. در مرحله دوم مشاوران فعال در آن سایت طی برقراری ارتباط با آن شخص از وی جهت مذاکره حضوری دعوت می کنند. در مرحله بعد اگر گزینه پیشنهادی این فرد مشخص شد، وی نیز مورد مشاوره قرار می گیرد و در صورتی که شرایطش با شرایط متقاضی همخوانی داشت زمینه گفتگو حضوری آنها فراهم می شود . در صورت توافق دوطرف، از خانواده آنها دعوت به عمل می آید و با توافق خانواده ها ازدواج صورت می گیرد.

پیشنمازی ورود کارشناسان و مشاوران را در این سایت ها تأیید می کند و می گوید: این طور نیست که هرکسی در این سایت ها وارد شود، کدی بدهد و کدی بگیرد و مستقیم ارتباط برقرار شود بلکه نقش اساسی در این موارد بر عهده کارشناسان و مشاوران آن سایت است و در صورت تأیید مشاوران، دو متقاضی با هم آشنا می شوند.

این مسئول وزارت ورزش و جوانان می گوید: ۵ وظیفه برای مراکز مشاوره تعریف شده است که یکی از آنها تسهیلات همسرگزینی است .

این تسهیلات هم در فضای مجازی صورت می گیرد و هم به صورت تلفنی امکان آن وجود دارد.

معاون فرهنگی و تربیتی وزارت ورزش و جوانان مراکز مشاوره را در سه سطح معرفی می کند و میافزاید: مراکز مشاوره در سطح یک امکان مشاوره حضوری، تلفنی و مجازی را دارند. مراکز مشاوره سطح دو ، امکان مشاوره حضوری و تلفنی را دارند و مراکز مشاوره سطح سه فقط به صورت حضوری فعالیت می کنند بنابر این مراکزی که در سطح یک قرار دارند می توانند در فضای مجازی به مشاوره همسریابی اقدام نمایند.

وی تأکید کرد: مراکزی که با مجوز وزارت ورزش و جوانان فعالیت می کنند تحت نظارت شدید این وزارت خانه قرار دارند.

صرفاً جهت کنجکاوی

صرفاً جهت کنکاوی به یکی از سایت های همسریابی مراجعه کردم. هر چند که امکان تشخیص سایت های دارای مجوز و سایت های فاقد مجوز کاملاً آسان است اما با مشاهده اولین صفحه ورود اطلاعات، تنها سؤالی که به ذهنم رسید این بود که:

چه کسانی به این سایت ها مراجعه می کنند؟

و دومین سؤال این بود که: با عضویت در این سایت ها به دنبال چه می گردند؟ همسر، دوست، یک رابطه و سرگرمی در ابتدا برای ورود به سایت باید به عضویت آن درمی آمدم. پس از ثبت نام و تکمیل کردن اطلاعاتی همچون میزان درآمد، شغل، تحصیلات، مشخصات ظاهری ، وضعیت اقتصادی خانواده و سایر اطلاعات درخواست خود را برای جستجوی همسر برای ازدواج دائم به ثبت رساندم. پس از تأیید و تکمیل اطلاعات شخصی ام، منتظر کاندیداهای همسر برای خود بودم.

بعد از گذشت کمتر از نیم ساعت، ۱۴ نفر جهت ازدواج با من اعلام آمادگی کردند. از پسر ۲۴ ساله که حدود ۱۶ سال از من کوچکتر بود گرفته تا مرد ۵۵ ساله متأهل که صاحب دو فرزند بود.

آنچه که پس از این اتفاق در ذهن هرکس خطور می کند این است که آنها در این دنیای مجازی به دنبال چه می گردند. هر چند که یافتن انگیزه آنها و ثبت نام در این سایت ها کار دشواری نیست. اما آیا واقعاً افرادی که کاندید ازدواج با من هستند به دنبال یک ازدواج دائم و پایدار هستند و آیا اطلاعاتشان صحیح است.

جالب است بدانید که اکثر آقایان در این سایت به دنبال زنان مستقل با درآمد ثابت هستند.

نظر کارشناسان چیست؟

دکتر مجید ابهری آسیب شناس مسائل اجتماعی نظر خود را در خصوص فعالیت سایت های همسریابی اینگونه بیان می کند:

در درجه اول صلاحیت دایرکنندگان این سایت ها در هیچ نهادی مورد رسیدگی قرار نگرفته است و معلوم نیست آیا این افراد واقعاً مجاز به مدیریت اینگونه سایت ها هستند یا خیر؟ در موارد زیادی مشاهده شده است که اطلاعات دختران مانند عکس، شماره تماس و مشخصات شخصی شان از طریق این سایت ها افشا می شود. بنابر این به نظر بنده هدف این سایت ها فقط کسب پول و توسعه روابط دوستی غیر مجاز است.

در میان مراکز همسریابی نیز فقط ۲ درصد از سایت ها دارای مجوز قانونی و صلاحیت فعالیت هستند.

از طرفی همسری که از طریق فضای مجازی گزینش می شود، نمی تواند شریک مناسبی برای زندگی مشترک باشد. بنابر این نهادهای متولی باید نسبت به برخورد قانونی با اینگونه سایت ها و فضاهای غیرمجاز اقدام کنند.

چرا که اساساً معلوم نیست هویت اعلام شده در این گونه سایت ها درست است یا غلط و هویت افراد چگونه ارزیابی و تأیید می شود و مشخصاتی مثل سن، تحصیلات و شغل می تواند کاملاً کذب گفته شود.

با توجه به شرایط گفته شده این سایت ها بیشتر کارکرد این سایت ها دوستیابی است و جهت برقراری ارتباط اینترنتی با جنس مخالف است اما نام همسریابی برای ایجاد پوشش ظاهری است.
بر اساس یک پژوهش میدانی 85درصد ازدواج های خودگزین که فضای مجازی نیز جزء آن است در کمتر از 5 سال منجر به طلاق می شود بنابر این پیشنهاد می کنم جوانان از طریق والدین یا مراکز مجاز و قانونی نسبت به همسریابی اقدام کنند.

آیا می توان برای استفاده درست از سایت های همسریابی و نزدیک کردن آن به هدف اصلی اش برنامه ریزی کرد؟

ابهری معتقد است، در صورتی که سازمان ها و نهادهای فرهنگی مربوط به جوانان مانند وزارت ورزش و جوانان اقدام به دایر کردن سایت های مجاز نمایند و یا صلاحیت مدیران این گونه سایت ها ارزیابی و تأیید شود، هویت آنها قابل اعتماد می شود در غیر این صورت به نظر بنده مأموریت این سایت ها فقط گسترش فساد اخلاقی است.

این آسیب شناس مسائل اجتماعی معتقد است فرهنگ و باورهای فرهنگی ما با کشورهای غربی متفاوت است و ما نمی توانیم الگوی رفتاری متناسب با فرهنگ کشورمان را در مسائلی مانند ازدواج در برابر فرهنگ کشورهای دیگر قرار دهیم.

وی معتقد است که هر ملتی برای خود دارای ارزش و فرهنگ های اخلاقی متناسب با جامعه اش را دارد و باید در همان مسیر برای زندگی اش برنامه ریزی کند.

نظر مردم چیست؟

- من به عنوان یک زن متأهل که حدود 10 سال پیش ازدواج کرده ام، معتقدم که انتخاب همسر از دقت و ظرافت زیادی برخوردار است و نمی توان به مشخصات و اطلاعات سایت های همسریابی اکتفا و اعتماد کرد.

- 35 ساله هستم و در یک شرکت بازرگانی کار می کنم. نمی توانم تصور کنم که شریک زندگیم را از دنیای مجازی انتخاب کنم. نمی توانم به این فضا توکل کنم.

- 28 ساله هستم و خواستگاران زیادی دارم. فرهنگ ما به گونه ای نیست که برای ازدواج کردن وارد سایت های همسریابی شویم. مشخصات بدهیم و به دنبال شوهر بگردیم. این قضیه مثل خواستگاری رفتن خانم ها هنوز در کشور ما فرهنگ سازی نشده است.

- من عضو یکی از این سایت ها هستم. مشخصاتم را ثبت کرده و آماگی خود را برای ازدواج با خانمی با شرایط خاص خودم اعلام کرده ام. تاکنون یک مورد را هم نپذیرفته ام و روی دومی در حال تحقیق هستم.

- 40 ساله هستم. 14 سال پیش ازدواج کردم. اگر تا این سن هم ازدواج نمی کردم هیچ وقت حاضر نمی شدم برای پیدا کردن همسر به این سایت ها مراجعه کنم.

- دو ساله که ازدواج کرده ام. من این سایت ها را فقط تفریح و سرگرمی فرض می کنم.

- به اعتقاد من ممکن است شرایط ازدواج و انتخاب همسر در این سایت ها فراهم شود، اما به مشکلات جانبی آن توجه نشده است.

به نظر می رسد جامعه در منجلابی غوطه ور شده است که خانواده نیز تکیه گاه خود را از دست داده است. در انتخاب همسر نه تنها سلسه مراتب اخلاقی بلکه مفهوم واقعی اخلاق را نیز فراموش کرده ایم. گرچه پایگاه خانواده زخمی و پایه های خانواده لرزان است، اما باید برای بقای خانواده اندیشه کرد.باید از ارزش هایی که باعث استحکام خانواده می شود حمایت کرد. بی تردید نمی توان از ظهور پدیده ای نو بدون شناخت تبعات و عواقب آن استقبال کرد.
پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

نظر کاربران

  • محمد

    شروع هر کاری با مشکلاتی همراه است ولی باگذشت زمان وبادلسوزی متفکران به تکامل می رسد مانند تلفن ورادیو وساختن فیلم وغیره زمان در حل تکامل موثر است فقط باید صداقت وبرای خدا کارکردن مورد نظر باشد یاعلی مدد

    پاسخ ها

    • بدون نام

      صد در صد موافقم هر چیز جدید زمان میبره تا فرهنگش جا بیفته.بیاید به جای انتقاد راه حل بدیم.آخه من دختر که میخوام ازدواج کنم و اهل دوستی نیستم تا کی بشینم تا در و همسایه یکی رو معرفی کنه که آیا طرف سرش به تنش می ارزه آیا من ازش خوشم بیاد آیا اوناز من خوشش بیاد آیا خانواده ها موافقت کنن و...

  • ناشناس

    بهتر است فرهنگ سازی بشه
    از همه مهمتر واسه دختر و پسر نزنند
    بعضی شهرها کارهای جالبی میکنند حدیث و اینجور چیزها میزنند خیلی خوبه تا این سایت ها

  • آزیتا

    اگر به شیوه ی صحیح فرهنگ سازی بشه ومردم بتونن استفاده درست ازآن کنند،چه بسا بهتراست؛ممکن است دختروپسری با فاصله ی زیاد(یکی این سر دنیا ودیگری هم اون سر دنیا) باهم آشنابشن،متعاقبا خوب هم ازآب دربیاد که فکر هیچ احدالناسی هم به وصلت اینها ازقبل نمیرسید وخوشبخت هم باشند؛بنابراین نباید به کلی سایت را نقض کرد؛امیدوارم که مردم فرهنگ استفاده ازآن را یاد بگیرند!

    پاسخ ها

    • بدون نام

      الن ازدواج از طریق دوستی تو مملکت جا افتاده به نظر من این که خ بهتره هر دو با هدف میان جلو فقط باید فرهنگ سازی کنیم همین و بس رسانه ها باید فرهنگش رو جا بندازن

  • یلدا

    32 ساله هستم.طلاق گرفتم
    ماکه ازدواجمون سنتی بودو به طلاق کشید.به نظرمن نحوه آشنایی تاثیری دردوام زندگی نداره بلکه فاکتورهای زیادی مثل اخلاق وعشق وتفاهم و...تاثیردارندنه اینکه توسایت آشناشدیم یاسنتی

  • بدون نام

    به نظرمن اگه صداقت باشه مشکلی نیست که ادمها توسایت باهم آشنابشن اماازاونجایی که دیگه آدمهای باوجدان افسانه شدن پس ریسک ونادانی هست که به فردی تودنیایی مجازی اعتمادکنیم این روبراساس تجربه شخصی خودم گفتم پس هوشیارباشیددخترخانمهای ساده دل

  • مرتضی

    من پسرم میدونم پسرا چه مارموزین :) ولی دور از انصافه که همرو به یه چشم نگاه بکنی من که اینطور نیستم معیارم تو زندگیم صداقت بوده و هست در ضمن قابل توجه خانومهایه عزیز پیشنهاد هایه شرم آور فقط از طرف آقایون نیست از طرف خانوم ها هم مطرح میشه پس این رفتار بخشی از واقعیت جامعه ی ماست ک نباید باشه چه تو دنیایه واقعی چه تو دنیایه مجازی پسسسس بالاتر از سیاهی ک رنگی نیست ؟هست؟

  • زهره

    اونایی که ازدواج کردند هیچ نمیتوانند درک کنند مجرد چه زجرهایی میکشد نوشته اگر ازدواج نمیکردم باز هم از دنیای مجازی همسر انتخاب نمیکردم عجب حرفی فقط خودش را میبیند بنظر من بهتر است سایتها فعالیت کنند ولی افراد مخیلی محتاط باشند

  • بدون نام

    درسته كه افراد ساده وصادق كم پيدا ميشه ولي از طرز صحبت وبرخورد طرف تقريبا ميشه فهميد چطور ادميه فقط بايد هوشيار بود واحساسي تصميم نگرفت.وقتي توي دنياي واقعي اميدي نداري مجبوري به دنياي مجازي اميدوار باشي.

  • لیلا

    به نظرم سخته اعتماد کرد ولی چاره برای جوانانی که سنشون اینقدر بالا رفته چیه

  • محمد

    نظرى ندارم

  • دریا

    به نظرمنتواین دوروزمونه دیگه ازدوهج سنتی معنانداره چون بعضیاحسادت میکنن زیراب میزنن بهتره سنتی نباشه

  • امیر

    به نظرمن وقتی من ماشدواحترام دوطرفه بود وصداقت ایجاد شدزندگی بکام میشود.

  • فاطیما

    به نظرم سخته به کسی بشه اعتماد کرد اما اگر دوطرف باهم آشنایی داشته باشن بد نیست اما من اصلا از رابطه خوشم نمیاد

  • مریم

    باید دختر ها ازدواج کنند

  • حمید

    دخترا. اصلا قصد ازدواج ندارن دنبال رفیق ودوست پسرن یه روز با این یک یه روز با اون یکی

  • مجتبی

    تو ازدواج اخلاق و احترام بهم مهمه

  • حسین

    ب نظر من کسی هست با من ازدواج کنه ؟ 30 سالمه معتقد و اهل ایمان

ارسال نظر

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج