۷۰۹۲۶۸
۶ نظر
۵۰۱۳
۶ نظر
۵۰۱۳
پ

ایرانی‌ها سالی چقدر آدامس می‌جوند؟

آمارهای گمرکی گویای آن است که در ۱۱ ماهه سال قبل بیش از ۳.۵ میلیارد تومان انواع آدامس وارد ایران شده است. امارات را نیز می‌توان مبدأ اصلی صادرات این محصول دانست.

خبرگزاری ایسنا: آمارهای گمرکی گویای آن است که در ۱۱ ماهه سال قبل بیش از ۳.۵ میلیارد تومان انواع آدامس وارد ایران شده است. امارات را نیز می‌توان مبدأ اصلی صادرات این محصول دانست.

گذری بر بازار گویای آن است که انواع متعددی از آدامس‌های گران قیمت به طور قاچاق وارد شده و حتی نمونه‌های تقلبی آنها نیز به وفور وارد بازار شده است. اما اگر تنها واردات رسمی این کالا را در نظر بگیریم بیش از یک میلیون دلار از ارز کشور برای واردات رسمی در این حوزه خارج شده است.

به استناد آمارهای ۱۱ ماهه گمرکی در سال ۱۳۹۶، امارات متحده عربی عمده‌ترین صادرکننده آدامس به ایران محسوب می‌شود که حدود ۷۹۴ تن کالا با ارزشی بالغ بر۲.۵ میلیارد تومان و حدود ۷۹۸ هزار دلار وارد بازار ایران کرده است.

روسیه با ۱۸۷ هزار دلار، ترکیه با بیش از ۸۶ هزار دلار و ایتالیا با حدود ۱۸ هزار دلار دیگر صادرکنندگان عمده انواع آدامس به ایران محسوب می‌شوند. با این وجود می‌توان گفت بخش قابل توجهی از آدامس‌های خارجی موجود در بازار برندهای امریکایی هستند که به طور قاچاق یا از طریق امارات وارد ایران شده‌ اند یا نمونه‌های تقلبی آنها به تولید انبوه رسیده و در بازار عرضه می‌شود.

طبق‌آنچه پیش از این اعلام شده، شرکت مطالعات بازار تکناویو (Technavio) پیش‌بینی کرده تا سال ۲۰۱۹ بازار جهانی آدامس با رشد چهار تا هفت درصدی در سال روبرو خواهد بود و میزان فروش این بازار از ۲۴ میلیارد و ۷۲۰ میلیون دلار در سال ۲۰۱۴ به ۳۲ میلیارد و ۶۳۰ میلیون دلار در سال ۲۰۱۹ می‌رسد.

در گزارشی که شرکت تحقیقات بازار Kantar Media (فیلیپین) در سال ۲۰۱۲ منتشر کرد، ۲ کشور ایران و عربستان سعودی در صدر فهرست مصرف‌کنندگان آدامس در جهان قرار دارند.

براین اساس، ۸۲ درصد ایرانی‌ها آدامس می‌جوند و عربستان با ۷۹ و آمریکا با ۵۹ درصد در رتبه‌های ۲ و ۳ اصلی‌ترین مصرف‌کنندگان آدامس در جهان قرار دارند. اسپانیا، فرانسه، لهستان، مجارستان، انگلیس، آفریقای جنوبی و مالزی، رتبه‌های ۴ تا ۱۰ را در اختیاردارند. در این گزارش تأکید شده که شاید یکی از دلایل آمار بالای مصرف آدامس در ایران، رفتار رایج، دادن آدامس به‌جای بقیه پول در این کشور باشد.

بر اساس داده‌های یورومانیتور اینترنشنال (Euromonitor International)، ارزش خرده‌فروشی بازار آدامس ایران ۱۸۰ میلیون و ۹۰۰ هزار دلار است و شرکت ریگلی (Wrigley) با برند اوربیت، ۴۳ درصد سهم بازار آدامس ایران را در اختیار دارد.

یورومانیتور اینترنشنال در گزارش دیگری که سال ۲۰۱۵ در خصوص بازار آدامس ایران منتشر کرد، عنوان می‌کند که ایران به دلیل داشتن جمعیت جوان، یکی از مراکز هدف تولید و عرضه‌کنندگان اصلی آدامس جهان محسوب می‌شود.

سردمدار تولید آدامس در جهان شرکت آمریکایی ریگلی (Wrigley) است که ۳۵ درصد بازار را در اختیار خود دارد. شرکت‌های Mondelez (کانادا)، Perfetti (ایتالیا) و Lotte (ژاپن- کره جنوبی) دیگر رقبای اصلی بازار جهانی آدامس محسوب می‌شوند.

آدامس اوربیت (Orbit)، آدامس تریدنت (Trident)، آدامس ویویدنت (ViViDent) و آدامس زایلیتول (Xylitol)، ازجمله نمانام‌های این چهار شرکت هستند که در بازار ایران عرضه می‌شوند.

پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

نظر کاربران

  • بدون نام

    خیلی ببخشیدا اخه این چه خبری اینهمه مشگل داریم الان ادامس مساله شده

  • بدون نام

    ما انسانهای بسیار بسیار مصرفی استیم باید فکری به حال خود کنیم سالیانه یک میییلیییارد خرج ادانس جویدن خود میکنیم خدا ماراببخشاید

  • بدون نام

    ممکنه آدامس سهمیه بندی بشه

  • علی جباری

    به مساله جدی واساسی ای اشاره شد ممنونیم از شما

  • babakbabaki090@gmail.com

    جویدن آدامس به معنی کاهش فشار عصبی ناشی از گرانی تورم اختلاس تبعیض فساد است

  • بدون نام

    مسخره

ارسال نظر

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج