هواشناسی: میزان بارشهای اخیر کافی نیست
رییس مرکز ملی خشکسالی و مدیریت بحران سازمان هواشناسی با اشاره به بارشهای کشوردر روزهای گذشته تاکید کرد: این بارشها به هیچ وجه نمیتواند نجاتبخش کشوراز خشکسالی شدید باشد چون افزایش دما باعث ذوب شدن ذخایر برفی در ارتفاعات شده است.
خبرگزاری ایسنا: رییس مرکز ملی خشکسالی و مدیریت بحران سازمان هواشناسی با اشاره به بارشهای کشوردر روزهای گذشته تاکید کرد: این بارشها به هیچ وجه نمیتواند نجاتبخش کشوراز خشکسالی شدید باشد چون افزایش دما باعث ذوب شدن ذخایر برفی در ارتفاعات شده است.
صادق ضیاییان افزود: در حال حاضر شاهد هستیم که کلیه ذخایر برفی در کوههای زاگرس و البرز از دست رفته است بنابراین با آگاهی نسبت به این وضعیت بارشها، باید در مورد شرایط آبی کشور در طول فصل تابستان هوشیارتر عمل کنیم.
رییس مرکز ملی خشکسالی و مدیریت بحران سازمان هواشناسی در بخش دیگری از صحبتهای خود اظهار کرد: از ابتدای مهر ۹۶ (شروع سال زراعی) تا آخر فروردین ۹۷، کل کشور ۱۱۳.۲ میلیمتر بارش دریافت کرده است و با توجه به اینکه بارش کشور در مقیاس بلندمدت ۱۹۴.۵ میلیمتر است، در بازه هفت ماهه گذشته نسبت به بلندمدت حدود ۴۱.۸ درصد کاهش بارش داریم.
امسال نسبت به سال قبل ۳۲ درصد کاهش بارش داریم
وی ضمن مقایسه بارش امسال با سال گذشته گفت: در مدت مشابه سال گذشته در کل کشور ۱۸۶.۳ میلیمتر بارش داشتیم بنابراین در سال جاری نسبت به سال قبل ۳۲.۲ درصد کاهش بارش ثبت شده است.
سیستان و بلوچستان و کرمان در صدر کمبارشی
رییس مرکز ملی خشکسالی و مدیریت بحران سازمان هواشناسی در ادامه استانهای کم بارش کشور را طی ماههای گذشته اعلام و اظهارکرد: از ابتدای سال زراعی تا آخر فروردین استان سیستان وبلوچستان ۷۵ درصدکمبود بارش داشت. استانهای کرمان، هرمزگان و کهگیلویه وبویراحمد به ترتیب ۷۱، ۶۸ و ۶۳ درصد کاهش بارش نسبت به بلندمدت داشتند.
به گفته ضیاییان، طی هفت ماه گذشته تعداد محدودی از استانها شرایط ترسالی را تجربه کردند که استانهای آذربایجان شرقی ۱۲.۴ درصد و آذربایجان غربی ۱۱.۹ درصد افزایش بارش داشتند اما متاسفانه ذخایر برفی در همین استانها به دلیل افزایش دما زودتر از موعد ذوب شده است و احتمال دارد برای فصل تابستان شرایط سختی را برای این استانها به وجود آید.
افزایش ۱.۸ درجهای دما در کشور نسبت به بلندمدت
این کارشناس سازمان هواشناسی در ادامه شرایط دمایی کشور را نیز در هفت ماهه گذشته ارزیابی کرد و گفت: از ابتدای سال آبی (اول مهر ۹۶) تا انتهای فروردین ۹۷ کل کشور ۱.۸ درجه سلسیوس افزایش دما داشت که با توجه به افزایش میزان تبخیر، وضعیت خشکسالی را در اغلب مناطق کشور به شرایط حساسی رسانده است.
افزایش دو درجهای دما در اولین ماه سال ۹۷
رییس مرکز ملی خشکسالی و مدیریت بحران سازمان هواشناسی با اشاره به وضعیت دمای کشور در اولین ماه سال ۹۷ اظهار کرد: در فروردین ماه کل کشور ۲.۱ درجه سانتیگراد افزایش دما را تجربه کرد که استانهای آذبایجان غربی و کردستان نسبت به بلندمدت به ترتیب با ۳ و ۲.۸ درجه سانتیگراد افزایش دما داشتند.
ضیاییان در پایان با اشاره به کم آبی شدید در سال آبی ۸۷-۸۶ گفت: در آن سال کل بارش کشور تنها ۱۳۸ میلیمتر بود و این نگرانی وجود داشت که سال آبی جاری از سال ۸۶ نیز خشکتر باشد، اما خوشبختانه بارشهای اخیر امیدی را در ما ایجاد کرد و احتمال دارد که امسال نتواند رکورد کمبارشی سال ۸۶ را بزند که امیدواریم همین طور باشد.
نظر کاربران
میخوای یخورده اختلاس کن و پول نفت را بچاپ تا راضی بشی !!
پاسخ ها
تمام سال هم بباره اینا میگن کافی نیست
نمیدونم چند هزار سال مردم تو این کشور چطوری زندگی میکردن که هیچی کافی نیست ...
شما هم هی بگین خشکسالی خشکسالی که ذهن مردمو از فیلتر تلگرام و گرونی ارز و طلا منحرف کنین.
مردم ایران فقط شش درصد از اب رو برای استفاده شخصی استفاده میکنن.
دولت بره یه راه حلی واسه کشاورزی و ابیاری نوین کنه.
پاسخ ها
احسن
چهل سال است كه دقيقا پس از بارندگى شديد و سيل. يك حلال خور اعلام مى كند كه مردم ملاحظه كرديد كه بارشى نبوده! منظورشان چيست سر در نياوردم.
اگ کل یک سالو بارون بباره باز برای شماها کافی نیست
همش ناشکری کنیدا
پاسخ ها
خدا را شکر کنید تا بیشتر بباره چرا از کار خدا هم ایراد می گیرید هرچه خدا بخواد ميشه کمتر به مردم دروغ بگوید تا خدا نهمت هايش را از ما نگیرد
واقعا ملت ناشکری هستیم. بجای اینکه بگه خداروشکر و سعی میکنیم با همین مقدار هم مصرف رو مدیریت کنیم فقط نشسته و چشمش به آسمونه
چی میگین بابا..
گویا دوست داری بعد زلزله سیل بیاد ببرمون. بی سواد.
شما اینقدر حریص شدید که هیچ سیر بشو نیستید اخه یه کم شکرگزار خدا باشید ولله قبلنا وقتی بارون می اومد همه شکرگزاری می کردن ولی الان متاسفانه بجاش نا شکری میشه خجالت چیز خوبیه چقدر حساب چقدر کتاب چیتون کمه اینقدر حرص میزنید
آب برا مصرف مردم بدبخت نیست ولی تا دلتون بخواد دلار هست برا اختلاس...لعنت به ماها که شما مسئولامون هستید لعنت...
اینهمه ملتو میترسونید یه راه حل برای مصرف اب کشاورزی گیر بیارید..خوده تلویزیون چندشب پیش میگفت 70درصد آب صرفه کشاورزی میشه!!!!!!!!!!!!!!!!!
پاسخ ها
کافی هست چقدر میخورید . یک کمی هم صرفهجویی کنید. بجای آب فکر نون کن .
همش میگین کافی نیست یبارم که شده بگین خدایا شکرت.بخاطر نعمتهایی که به ما دادی اما ما لیاقتش را نداشتیم.الهی شکر.
خوزستان سیل اومد
دروغ میگید
اگر سالی دوازده ماه هم بباره اینا ناشکرن
ناشکری حدی داره
اگه تهران آب ببره میگید آب نیست اگه اقیانوس هند بیاد میگید آب نیست