گزینه جدی ایران در صورت خروج آمریکا از برجام
وزیر امور خارجه ایران میگوید جدی ترین گزینه تهران در صورت خروج آمریکا از برجام، از سرگیری بسیار پیشرفتهتر برنامه هستهای است.
خبرگزاری فارس: «محمد جواد ظریف» وزیر امور خارجه ایران میگوید دولت آمریکا هرگز به تعهداتش در برجام عمل نکرده و خروج آمریکا از برجام هم تأثیر چندانی بر اقتصاد ایران نخواهد داشت.
صرف حضور آمریکا در برجام کافی نیست
ظریف که به آمریکا سفر کرده، در مصاحبهای که روز یکشنبه در پایگاه «المانیتور» منتشر شد، در پاسخ به سوالی درباره احتمال خروج آمریکا از برجام در موعد بعدی تمدید تعلیق تحریمهای هستهای ایران، گفت: «دولت [دونالد] ترامپ هرگز در برجام نبوده است. در ۱۵ ماه گذشته آنها تمام تلاششان را کردند که ایران از منافع اقتصادی برجام بهرهمند نشود. به همین دلیل، در سه هفته آینده هر کاری هم کنند، تفاوت چندانی با گذشته نخواهد داشت. اصولا به واسطه سیاستهایی که آنها در ۱۵ ماه گذشته اجرا کردهاند، اثر اقتصادی [این تصمیم] بر ایران کاهش یافته است.»
وی با بیان اینکه خروج از آمریکا از برجام به ایران اجازه میدهد بر اساس منافع ملیاش تصمیمگیری کند و ضمنا آمریکا را به شریکی غیرقابل اتکا در معاهدات بینالمللی بدل میکند، گفت: «در عین حال، به دلیل آنچه که ما در برجام توانستهایم در زمینه تحقیق و توسعه انجام دهیم، میتوانیم برنامه هستهای خود را به نحوی بسیار پیشرفتهتر، البته همچنان برای مقاصد صلحآمیز، اما به نحوی بسیار پیشرفتهتر، از سر بگیریم. بنابراین، این یکی از گزینههای پیش روی ایران، و احتمالا جدیترین آنها، است.»
وزیر امور خارجه درباره تلاش آلمان و فرانسه برای تشدید فشار علیه ایران با هدف متقاعد کردن آمریکا به ماندن در برجام هم گفت این سیاستی «اشتباه» است و این کشورها اگر به فکر منافع خود و اروپا هستند، باید ترامپ را متقاعد کند علاوه بر ماندن در توافق هستهای، تعهدات آمریکا را به درستی و با حسن نیت اجرا کند.
وی افزود: «صرف حضور ایالات متحده در توافق کافی نیست. ایالات متحده باید عضوی فعال و دارای حسن نیت در توافق باشد، اما اینطور نیست. دستکم از زمانی که رئیسجمهور ترامپ وارد کاخ سفید شده است.»
ظریف در پاسخ به سوالی درباره ناآرامیهای دی ماه در برخی شهرهای ایران و ارتباط آن با وضعیت اقتصاد پس از برجام، با تأکید بر حق اعتراض در چارچوب قانون و اشاره به کاهش نرخ تورم، میزان تولید اشتغال و بالا رفتن رشد اقتصادی، گفت: «با این وجود، همانطور که به درستی اشاره کردید، انتظارات مردم متفاوت بود. مردم انتظار داشتند که جامعه بینالملل به تعهداتش ذیل برجام پایبند بماند، که این به معنی سرمایهگذاری خارجی بیشتر بود که آن هم به معنی تولید شغل بیشتر بود.»
وی با تأکید بر لزوم استفاده از سرمایههای داخلی، گفت لازمه ارتقا وضعیت اقتصاد «از بین بردن عناصر عدم اطمینان منفی یا مثبت است.»
توهم پیروزی نظامی بر دولت سوریه به شکست منتهی میشود
ظریف در پاسخ به سوالی درباره اظهارات مطرح شده از سوی برخی کشورها درباره احتمال تشکیل نیروی نظامی عربی و اعزام این نیروها به سوریه، گفت برخی هنوز در توهم تغییر نظام سوریه از طریق استفاده از گزینه نظامی به سر میبرند.
وزیر امور خارجه افزود: «هرقدر بر این خط فکری پافشاری کنند، بیشتر در سوریه با شکست و ناکامی مواجه میشوند.»
وی گفت پنج سال پیش زمانی که ایران پیشنهاد راهکار سیاسی برای حل بحران سوریه را داد، دولت سوریه ۳۵% اراضی این کشور را کنترل میکرد، اما کشورهای مخالف سوریه به امید پیروزی نظامی این پیشنهاد را رد کردند و حالا دولت سوریه ۷۰% از اراضی این کشور را تحت کنترل دارد. ظریف تأکید کرد که ایران همچنان معتقد است که بحران سوریه باید از طریق سیاسی حل و فصل شود.
ظریف تأکید کرد که حضور مستشاران نظامی ایران در سوریه به درخواست دولت سوریه و برای مبارزه با تروریسم بوده، همانطور که ایران این کار را در بغداد و اربیل هم انجام داد. وی گفت: «ما هیچ جاهطلبی ارضیای درباره هیچ کشوری نداریم. این واقعیت که ایران در هیچیک از مناطقی که مشاور نظامی دارد پرچم خود را برافراشته نکرده، نشان میدهد که ما جاهطلبی ارضی نداریم.»
او در پاسخ به سوالی درباره حمله اخیر رژیم صهیونیستی به مواضع نیروهای ایرانی در سوریه هم گفت این حملات با مقاومت سوریه مواجه شده و از این پس هم با مقاومت روبرو بود، «به نفع همه است که به آنها توصیه کنند که تهاجم به دیگران را متوقف کنند.»
وزیر امور خارجه درباره اینکه ایران در چه شرایطی حاضر به گفتوگو با آمریکا خواهد بود، گفت: «فکر میکنم هر تعاملی، قطعا با ایران، نیازمند احترام است. هر زمان رئیسجمهور ترامپ حاضر بود مقداری از چنین احترامی را به نمایش بگذارد.»
عربستان توان رویارویی با ایران را ندارد
در ادامه این مصاحبه خبرنگار المانیتور از ظریف درباره بحران یمن سوال کرد، که وی در پاسخ گفت معتقد است که عربستان سعودی در یمن هم در این توهم به سر میبرد که میتواند با قوای نظامی پیروز شود، در حالی که «آنها با تمام آن همه تجهیزات نظامی زیبایی که ایالات متحده میخرند، نتوانستهاند مردم یمن را به زانو درآورند و فکر هم نمیکنم هرگز بتوانند چنین کاری کنند.»
او با بیان اینکه ایران از ابتدا گزینه گفتوگو برای حل این بحران را مطرح کرده و آماده بود از نفوذ خود در این زمینه استفاده کند، گفت ریاض تاکنون از گفتوگو سر باز زده است. ظریف تأکید کرد که هرچه زودتر عربستان از توهم دست کشیده و به گفتوگو روی آورد، «کابوس یمن» به پایان میرسد.
وزیر امور خارجه در پاسخ به این سوال که روابط تهران و ریاض چطور ممکن است بهبود یابد، گفت: «گفتوگو. اما مهمتر از آن این است که عربستان سعودی از این توهم دست بردارد که برای پیشبرد اهدافش به درگیری با ایران نیاز دارد. فکر میکنم آنها نه نیازی به درگیری با ایران دارند و نه از عهده چنین درگیریای بر میآیند.»
نظر کاربران
ظریف سرمون کلاگذاشت
پاسخ ها
برگشتيم 5 سال پيش دوباره از اول!كي هزينه بتن ريختن آب سنگين اراك رو ميده؟روحاني يا جهانگيري!؟كي جواب اون همه خون و دل و خون شهيد احمدي روشن و غيره رو ميده؟كي جواب اين هزينه 5 سال رو ميده ؟
هم جيب مردم خاليه!هم خزانه دولت!هم ركورد دلار رو زدن (با وجود كرنش دربرابر غرب(برجام))!هم ركورد ركود اقتصادي!هم ركورد بي كاري زده شد هم تحريم ها سرجاشون هستن!پس چيكار كرديد؟بيايد پاسخگو باشيد!اي 24 ميليون ساده لوح بيايد پاسخگو باشيد! ؟
حالا میفهمم که دلواپسها، چرا دلواپس بودند، این روز را میدیدند
پنج ساله سر کاریم، تازه الان بیدار شدیم
در عمل پهلوان پنبه هستن ...خخخ از اینا فقط حرف وشعار ولجبازی برمیاد
اگر واقعاً گفته هات درسته چرا اول وزودتر از امریکا از برجام خارج نمی شوید تا حساب دست امریکا بیاد و تحریم هم که اثری ندارد که خود می دانید دکتر تحریم ها مردم را فلج کرده
آقای ظریف تو کاملا راست میگی اما متاسفانه طرف اوباما نیست ترامپه باید در آن صورت با چماق بدست طرف باشیم، که وقوع جنگ حتمی خواهد بود کره شمالی با اون همه پیشرفت هسته ای مجبور به تسلیم شد تا مردم خودشو از از فلاکت اقتصادی نجات بده.
پاسخ ها
جنگ؟؟؟؟
شتر در خواب بیند پنبه دانه
ای بابا ۶۰ ساله از جدیت حرف میزنید ولی همش کرنش تعظیم تسلیم .. بسه دیگه هر غلطی میکنید زودتر تمومش کنید روز ده بار از خرجام حرف میزنید
فقط خارج بشه تاببینی چه تاثیری داره
پاسخ ها
خیالت تخت، یه چیز هم دستی میدیم
بچه جون تو برو مشقاتو بنویس تاثیرشو بذار به عهده بزرگترات
هنوز خارج نشده اقتصاد مارو برد روهوا بعد میگه تاثیری نداره
فکردی دلار همینتوری رفت بالا؟
پاسخ ها
اینها همه اش بخاطر جو روانیه .مردم رم می کننند می ریزند ارز می خرند ...مثل اون شب که تهران زلزله اومد که اینقدر تو خیابون دیوانه وار با ماشین چرخ زدید تا رکورد آلودگی رو شکستید ...
اگر وزیر خارجه امریکا بیا ید ایران ودر جای بنشیند واز خبرنگاران دعوت کند واز دولت ایران انتقاد کند ایا این اجازه به او داده میشود .پس چطور است که اقای ظریف در نیویورک این کار را میکند .
پاسخ ها
اخه اونجا رنسانس واینجا قرو ن وسطی است ... الان با سانسور این نظر ثابت خواهد شد !
بله اقایون که فشار رو تحمل نمیکنن این مردم قشر ضعیف هست که فشار رو باید تحمل کنن
پاسخ ها
این دفعه فرق میکنه علاوه بر مردم به خود اقایون هم فشار وارد خواهد شد حداقل فشار روانی
خخخخخخ
امریکا عمل نکرد شما چرا عمل کردید
پارسال دی ماه که انجورشد تجمع شد یعدا بااین وضعیت چی میخواد بشه توراخدا شما که دیگه یه طرف اقتصاد به دست گرفتین جیب مارا نزنید
مشکل اصلی اینجاست که مسئولان محترم وزارت امورخارجه وهمراهانشان تحلیل بین المللی واتفاقات خارج ازکشوررا بدلیل حضورمداومشان درخارج ایران رابه خوبی ارائه می دهندولی درمورد تحلیل درون وداخل کشوریا اقرارآمیزویا بدورازواقعیات جامعه وکشوروسفره مردم بیان می کنندبه طرویکه اتفاقات پیش آمده درافزایش قیمت دلارکه تمامی سودحاصل ازآن به جیب مرفهین واختلاس کنندگان وجامعه 4 درصدی ثروت مندومرفه ریخته شدومردم وملت بایدتاوان آن رابا گران شدن قوتشان وچندبرابرشدن قیمت اجنای وارزاق روزمره اشان وقبض آب، برق، تلفن، گازوغیره بدهندومسئولان محترم درمورد وضعیت اشتغال وتولیدهم درواژگان کلی اقتصادارزیابی درستی ندارندوبا این وضع بایددرسال حمایت ازکالای ایرانی ببینیم چطورمسئولان اقدام می کننداین نسخه دروهله اول بایدتوسط مسئولان وتولیدکنندگان وسپس مردم وعدم واردات کالای خارجی ورغیب مثل کالای چینی وغیره هم بسته شودوآن وقت شایدبتوان گفت که خروج آمریکا از برجام ( با تمام جوانب ورعایت آن )هم تأثیر چندانی بر اقتصاد ایران نخواهد داشت.
ما مانده ایم تنهای تنها میون سیل غمها یک اون بود پشتتون بود که عاقل شد و ....
من جای شما باشم به ترامپ نامه می نویسم و قربون صدقه اش می شوم که خارج نشه. چون بعد از خروج ترامپ از برجام کار ما با کرام الکاتبین خواهد بود و ایران در موقعیتی نیست که بعد برجام را مدیریت کند. الان درسته در بهشت نیستیم ولی بدون برجام در وسط جهنم خواهیم بود.
به چه حقی ظریف به آمریکا سفر کرده برای خوشگذرانی؟
آمریکا باید از برجام خارج شود
خواسته مردم ایران همین است
پاسخ ها
از طرف خودت حرف بزن ری استارتی بدبخت
خارج شو اگه عرضه داری الکی حرف نزن ...
عزتمون که رفت ،تهدید نظامی و تحریم اقتصادی هم که تمامی ندارد.
ظاهرا که آمریکاییها فقط به مرگ ما راضی هستن
کدوم برجام؟
برجامی که آمریکا هر روز ایران و داره تحرم میکنه برجامه؟