۷۰۶۶۰۴
۶ نظر
۵۰۰۳
۶ نظر
۵۰۰۳
پ

اردوغان: با ایران به لیر معامله کنیم

رجب طیب اردوغان رییس جمهوری ترکیه در یک مصاحبه تلویزیونی پیشنهاد داد کشورش با برخی کشورهای همسایه و شرکای اقتصادی خود نه با ارز دلار بلکه با پول‌های ملی مبادله کند.

عصر ایران: رجب طیب اردوغان رییس جمهوری ترکیه در یک مصاحبه تلویزیونی پیشنهاد داد کشورش با برخی کشورهای همسایه و شرکای اقتصادی خود نه با ارز دلار بلکه با پول‌های ملی مبادله کند.

اردوغان شنبه شب در مصاحبه با شبکه " NTV" ترکیه با اشاره به مسایل و مشکلات اخیر اقتصادی در ترکیه و کاهش ارزش پول ملی این کشور در برابر ارزهای خارجی، گفت: ما برای مثال با ایران دادوستد داریم. ما باید معاملات خود با ایران را با لیره انجام دهیم. تجار ما که به ایران می‌روند باید بتوانند با لیره دادوستد کنند. این کار را می‌شود با دیگر کشورها هم انجام داد."

اردوغان باردیگر با افزایش نرخ بهره بانکی به عنوان یک راهکار برای جلوگیری از کاهش بیشتر ارزش پول ملی ترکیه در برابر دلار آمریکا مخالفت کرد و گفت:هر چقدر نرخ بهره بانکی افزایش یابد به همان میزان تورم هم افزایش خواهد یافت. ما یک بار این مساله را همزمان با به قدرت رسیدن حزب عدالت و توسعه - پس از انتخابات سراسری نوامبر ۲۰۰۲- تجربه کردیم و با کاهش نرخ بهره موفق به مهار تورم شدیم.

گفتنی است طی هفته‌های گذشته ارزش لیر ترکیه در برابر دلار و یورو روند نزولی داشته و نزدیک به ۱۰ درصد افت ارزش داشته است، اما از هنگام اعلام زمان انتخابات زودهنگام ترکیه - در ۲۴ ژوئن امسال- ارزش لیر کمی بهبود یافت و از نرخ ۴.۱۷ در برابر هر دلار آمریکا به حدود ۴.۷۵ در برابر هر دلار آمریکا افزایش یافت.

در هفته‌ها و ماه‌های گذشته همزمان با کاهش ارزش پول ملی ترکیه در برابر ارزهای خارجی، ارزش ریال ایران و روبل روسیه هم روند نزولی داشته‌اند و ریال ایران طی ۳ ماه گذشته به طور تقریبی بیش از ۴۰ درصد ارزش خود را در برابر دلار آمریکا از دست داده و روبل روسیه هم بیش از ۱۳ درصد در برابر دلار افت ارزش داشته است.

برخی ناظران همزمانی این کاهش ارزش پول ملی بین ۳ کشور ایران، روسیه و ترکیه را به احتمال در جریان بودن یک جنگ اقتصادی از سوی برخی قدرت‌های غربی و عربی با این ۳ کشور بر سر اختلافات موجود در سوریه و دیگر بحران‌های منطقه‌ای خاورمیانه بی ارتباط نمی‌دانند.

پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

نظر کاربران

  • بدون نام

    خدایا چقدر بدبخت شدیم. آخه لیر ترکیه ارزش خرید پهن هم ننداشت. چقدر پر رو

  • فرشید

    به شرطی هم که اونا پول مارو قبول کنن . نه اینکه ما با دلار و پول ترکیه باهاشون معامله کنیم

  • masoud

    اونایی که ترکیه رفتن میدونن... ایرانیا اگر با دلار خرید کنن خیلی بیشتر سود میکنن تا با لیر.... مثلا یک جنس 140 لیری رو اگر دلار بدی برات 100 لیر در میاد... اردوغان این حرف رو زد شاید خیلیا بگن دمش گرم ولی نمیدونن با این حرکت فقط سر ما ایرانیا کلاه میره اونا هم تقریبا دوبرابر سود میکنن.

  • m

    این که لیر ترک بگیریم یعنی به ترکها میگیم شما از ما نفت وگاز با ارزش بخر ما اشغال تو را جاش میگیریم کجا ست ان مجلس مقتدر که جلوی این خطای تاریخی رو بگیره.

  • بهروز

    سلام مسعود جان من هم برای کار هم برای خرید تا به حال 4 بار ترکیه رفتم گفته شما اصلا صحیح نیست متاسفانه در ترکیه اگر یک جنس 100 لیر باشه حتی در فروشگاهای معمولی مثل میگروس و کیپا(که شبیه فروشگاهای زنجیره ای شهروند ایران است)به محض اینکه متوجه بشند که لیر نداری و دلار داری به همون اندازه ازت دلار میگیرند یعنی 100 لیر و 100 دلار میگیرند و چون اصلا به زبان انگلیسی مسلط نیستند شما باید محترمانه براشون به ترکی توضیح بدی که متوجه شدی دارن اشتباه یا (کلاهبرداری)میکنند،همسر من مسلط به زبان ترکی استانبولی هست و همیشه اون زحمت این کار رو انجام میده و مشکل حل میشه پیشنهادم به همه دوستانی که ترکیه میروند این هست حتما حتما لیر بخرند از ایران برای خرید در ترکیه مخصوصا توی این اوضاع با گرون شدن دلار و یورو براشون برای سفر به ترکیه لیر صرفه تر هست

  • بدون نام

    سلام اول از همه کاملا با نظر آقا فرشید ساعت 14:07 موافقم و بعد هم با نظر آقا بهروز چون برای خود من هم پیش آمده که ترک های ترکیه فکر کردن ما گلابی هستیم البته من به شخصه خیلی مردم ترکیه رو دوست دارم خیلی فرهنگامون به هم نزدیکه ولی متأسفانه رفتار پرسنل فرودگاهیشون که فکر میکنم دولتی میشه مخصوصا تو فرودگاه اسپارتا و دنیزلی اصلا خوب نیست و اگر روزی باز بتونم پول جمع کنم مسافرت برم ترکیه از لیست سفرم خط خواهد خورد و آخر کلام هم اگر رفتید ترکیه لیر ببرید بهتره

ارسال نظر

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج