۷۰۴۱۸۸
۴ نظر
۵۰۰۵
۴ نظر
۵۰۰۵
پ

نظر نهاوندیان درباره کاهش قدرت خرید مردم

معاون اقتصادی رئیس‌جمهور به سؤال‌های مختلفی از جمله اختلاف با جهانگیری و کاهش قدرت خرید مردم پاسخ گفت.

تسنیم: معاون اقتصادی رئیس‌جمهور به سؤال‌های مختلفی از جمله اختلاف با جهانگیری و کاهش قدرت خرید مردم پاسخ گفت.

پس از رأی اعتماد مجلس دهم به کابینه دوازدهم، حجت‌الاسلام حسن روحانی از حکمی رونمایی کرد که شاید تا قبل از آن برای کسی حتی نزدیک‌ترین افراد به رئیس‌جمهور قابل پیش‌بینی و بیان نبود؛‌ معاون اقتصادی رئیس‌جمهور! عنوانی که هرچند در دولت مرحوم آیت‌الله هاشمی رفسنجانی سابقه داشته و مرحوم نوربخش عهده‌دار این مسئولیت بود، اما انتخاب معاون اقتصادی در دولت دوازدهم آن هم با وجود چهره‌های مشهور اقتصادی با سبک‌های مختلف،‌ از جمله اسحاق جهانگیری و محمدباقر نوبخت و حتی مسعود نیلی کمی عجیب به‌نظر می‌رسید.

بر همین اساس نیز بسیاری از کارشناسان حضور نهاوندیان در دولت را با عنوان فرمانده اقتصادی یاد کردند، موضوعی که تأثیر مهمی در به حاشیه رفتن نقش اسحاق جهانگیری در دولت نیز داشت.

فرصت کوتاهی در آخرین جلسه هیئت دولت در سال ۹۶ به‌دست آمد تا با چهره کم‌مصاحبه دولت درباره مسائل مختلفی از جمله ادغام بانک‌های خصوصی، اختلافش با اسحاق جهانگیری،‌ فرمانده اقتصادی دولت و تلخ و شیرینی‌های سال ۹۶ گفت‌و‌گو کنیم.

نهاوندیان درباره ادغام برخی بانک های خصوصی نیز گفت: این اقدام در واقع گام دیگری در مسیر افزایش انضباط مالی در مؤسسات پولی و اعتباری و افزایش نظارت بانک مرکزی بر عملکردشان است که حاصل آن بالا رفتن اعتماد مردم خواهد بود.

معاون اقتصادی روحانی با اشاره به تکلیف رئیس‌جمهور به بانک‌ها برای دست کشیدن از بنگاه‌داری، اظهار داشت:‌ فاصله گرفتن از فعالیت‌های بنگاه‌داری تکلیف قانونی بانک‌هاست که دست از بنگاه‌داری بردارند، منتهی در گذشته متأسفانه نظارت لازم در مجامع عمومی بانک‌ها در اجرای این تکلیف قانونی صورت نمی‌گرفت که اکنون مجامع عمومی فعال شده و بانک مرکزی هم می‌تواند در این جهت وظیفه قانونی خود را انجام دهد.

نهاوندیان در پاسخ به این سؤال که "برخی کارشناسان اقتصادی معتقد هستند که اعتراض‌های دی‌ماه سال گذشته نتیجه عدم موفقیت دولت در مسائل اقتصادی بوده و ارزیابی حضرت‌عالی از این موضوع چیست؟" تصریح کرد: اعتراض‌های به‌حق مردم ناشی از انباشت انتظاراتی است که متأسفانه در سال‌های گذشته برآورده نشده و به آنها توجهی نشده است، اینکه شما ۸ سال زمان داشته باشید و در آن مدت تعداد شاغلین جامعه افزایش قابل توجهی پیدا نکرده باشد این به انباشت بیکاری می‌انجامد که به‌هرحال بعد از یک مدت زمانی صبر و بردباری را به غلیان در می‌آورد.

وی ادامه داد: خوشبختانه در این ۳ یا ۴ سال گذشته به‌خوبی نشان داده شد که می‌شود با گام‌های بلندی حتی جبران مافات کرد؛ الحمدلله تعداد شاغلین ما بیش از ۲/۵ میلیون نفر در طول این چهار سال افزایش پیدا کرده و این امید بیشتری می‌دهد برای آینده که اگر این مسیر ادامه پیدا کند، می‌توانیم حتی انباشت بیکاری گذشته را بپوشانیم.

معاون اقتصادی رئیس‌جمهور در پاسخ به این سؤال که در ۴ سال اخیر قدرت خرید مردم به‌شدت کاهش یافته و این مسئله در زندگی مردم به‌خوبی قابل مشاهده است، گفت:‌ ببینید قدرت خرید مردم حاصل تورم‌های دورقمی بود. تورم‌های ۳۰ و ۴۰ درصدی اثرش این بود که قدرت خرید مردم کاهش داده بود، گرچه در ظاهر حقوق کارمند و کارگر بالا می‌رفت اما رشد حقوق کمتر از رشد تورم بود. در این زمینه خوشبختانه در ۴ سال گذشته توانستیم رشد حقوق‌ها را بیشتر از تورم قرار دهیم و این به این معنا نیست که کاهش قدرت خرید مردم در ۸ سال جبران شده باشد.

نهاوندیان اضافه کرد: راه افزایش قدرت خرید مردم این است که تولید ثروت در کشور بالا رود و بر همین اساس نرخ رشد در طول ۴ سال بالای ۴/۵ درصد شده و این رقم، رقم قابل توجهی است و اگر بخواهیم در گذشته مقایسه کنیم که در ۱۰ سال اول چشم‌انداز نرخ رشد اقتصادی ۲/۳ بوده، خب، وقتی به بالای ۴/۵ می‌رسیم نشان‌دهنده این است که مسیر را درست انتخاب کردیم، ریل اقتصاد کشور عوض شده و این مسیر را با سرعت بیشتری ادامه خواهیم داد.

«گفته می‌شود شما فرمانده اقتصادی دولت هستید، وزیر اقتصاد هم مجری سیاست‌های شماست! آیا انتخاب وزیر اقتصاد با پیشنهاد مستقیم شما صورت گرفته؟»، نهاوندیان در پاسخ به این سؤال گفت:‌ خیر، این‌طور نیست، تصمیم‌گیرنده نهایی در مسائل مختلف آقای رئیس‌جمهور هستند و این را هم بدانید که کار دولت کار تیمی است و در تیم همه با تقسیم کار منطقی و منظم مسئولیت خود را انجام می‌دهد و اگر کاروان به مقصد برسد همه خوشحال خواهیم شد.

معاون اقتصادی رئیس‌جمهور در پاسخ به این سؤال که "آیا اختلاف شما با آقای جهانگیری در مسائل اقتصادی صحت دارد یا خیر؟" گفت: اختلافی در دولت وجود ندارد و عرض کردم همه تلاش می‌کنیم تا مردم را به یک رفاه و آسایش در زندگی‌شان برسانیم.

نهاوندیان شیرین‌ترین اتفاق سال ۹۶ را نابودی تروریسم تکفیری در منطقه، و حضور حداکثری مردم در انتخابات ریاست‌جمهوری دوره دوازدهم، توصیف کرد و ادامه داد: اینکه توانستیم مسیر افزایش تولید ثروت را در جامعه بالا ببریم و نرخ بیکاری را کاهش دهیم از جمله اخبار خوب سال ۹۶ بود اما اخبار خوب‌تر این باشد که کمک کنیم مردم شایسته زندگی خیلی بهتری باشند.

وی درباره تلخ‌ترین اتفاق سال ۹۶ نیز گفت:‌ از تلخی نباید سخن گفت.

پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

نظر کاربران

  • بدون نام

    جناب آقای نهاوندیان حرف وشعاردادن بیجا هیچ اثری دروضعیت وارتقاع زندگی مردم مخصوصا قشرضعیف بازنشستگان وکارگروکارمند نداره لطفابااین حرفها نه سرمردم رادردبیاورید ونه با مسغول کردن اذهان مردم امیدواهی به مردم ندهید تاحقوق مابازنشستگان وفرهنگیان حداقل باخط فقربرابرنشه هیچ تغییری توی سفره های خالی ماایجاد نمیشه باده یا بیست درصد اضافه کردن حقوقها وازآنطرف تورم بالا هیچ دردی ازمادرمان نمیشه

  • بام

    چه این اقا ودیگرانبیانسخنرانی کنن من میگم که کدام اعتمادبه بانک که الکی کارمزدبردارن خب قدرت خرید کم بشه باحرف نمیشه حل کرد دیگه من چی بگم به شما

  • بدون نام

    ایا‌مردم‌را‌هالو‌فرض‌کرده‌ای‌چقدر‌رنح‌از‌گرانی
    و‌بی‌ثباتی‌و‌دزدیهای‌میلیاردی‌کشور‌باید‌
    ببینند‌ایا‌میدانی‌کم‌ارزش‌ترین‌پول‌جهانرا
    داریو

  • بدون نام

    توکشورهای اروپایی همه بعدبازنشستگی میرن کشوروجهان گردی میکنن توایران دنبال شغل

ارسال نظر

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج