۷۰۳۱۹۴
۱ نظر
۵۰۰۴
۱ نظر
۵۰۰۴
پ

استاد حوزه: این نظام اسلامی جایگزین بهتری ندارد

استاد حوزه و دانشگاه گفت: همه جناح‎ها مخصوصا اصولگرایی باید راهبرد جدیدی به نام "اصلاح وضع موجود" را بپذیرند، که نشانه‏‎های آن در بین اصولگرایان سنتی و اصلاح‏‎طلبان سنتی دیده می‎‏شود و به نظر می‎‏رسد دهه پنجم انقلاب، دهه شکل‎‏گیری جریان اصولگرای اصلاح‎‏طلب مورد نظر مقام معظم رهبری است.

خبرآنلاین: استاد حوزه و دانشگاه گفت: همه جناح‎ها مخصوصا اصولگرایی باید راهبرد جدیدی به نام "اصلاح وضع موجود" را بپذیرند، که نشانه‏‎های آن در بین اصولگرایان سنتی و اصلاح‏‎طلبان سنتی دیده می‎‏شود و به نظر می‎‏رسد دهه پنجم انقلاب، دهه شکل‎‏گیری جریان اصولگرای اصلاح‎‏طلب مورد نظر مقام معظم رهبری است.

حجت الاسلام محسن مهاجرنیا در جلسه هفتگی مجمع هماهنگی پیروان امام و رهبری استان قم که با موضوع «راهبردهای اصولگرایی» برگزار شد، گفت: دو موضوع آسیب شناسی جریان اصولگرایی و اخلاق سیاسی اصولگرایی که بخشی از آسیب ها و مشکلات فکری و عملی اندیشه ناب انقلاب اسلامی را دربرمی گیرد مورد بحث و بررسی قرار گرفت و در آستانه دهه پنجم پیروزی انقلاب لازم است که برای برون رفت از آن آسیب ها و مشکلات راهکارهای عملی ارائه شود.

استاد حوزه و دانشگاه به فرآیند برنامه ریزی اشاره کرد و با بیان اینکه باید به چهار مسئله اساسی توجه شود، ادامه داد: تعیین مأموریـت یـا رسالت، ترسیم اهداف و آرمان ها، تدوین ارزش ها و طراحـی و تدوین راهبردها در حقیقت اصول و خط مشی های کلانی هستند که بر سـطح تاکتیکی و عملیاتی برنامه ها و اقدامات اشـراف داشـته و در مسیر رسیدن به اهداف، به آنها جهت می دهند.
وی از مشکلات و چالش های مربوط به مأموریـت و رسالت، اهداف و آرمان ها و ارزش های اصولگرایی به عنوان آسیب شناسی این بخش یاد کرد و اظهار داشت: اگر بخواهیم برنامه ریزی راهبردی برای حرکت در مسیر متعالی انقلاب اسلامی داشته باشیم باید چند اصل موضوعه را بپذیریم.
مهاجرنیا باور به ضرورت انقلاب اسلامی را یکی از همین اصول دانست و عنوان کرد: باید این اعتقاد شکل بگیرد که انقلاب اسلامی و نظام برخاسته از آن که نقش نیابت از امام عصر(عج) را دارد، ضرورت غیر قابل انکاری است که همه هویت تاریخی مکتب اهل بیت(ع) و موجودیت اسلام واقعی در دنیای امروز بدان وابسته است.
وی پذیرش مسئولیت و التزام به انقلاب اسلامی را اصل دیگری برشمرد که بر اساس آن همه مردم مخصوصاً نیروهای انقلابی باید خود را صاحب این انقلاب بدانند و با تمام وجود از آن مراقبت و صیانت کنند تا هر گونه آسیب و خدشه به چهره انقلاب را متوجه خودشان بدانند. فقدان آلترناتیو برای انقلاب اسلامی اصل سومی بود که وی از آن یاد کرد و توضیح داد: همه باید این واقعیت را بپذیریم که این انقلاب و این نظام اسلامی جایگزین بهتری ندارد .
اصل چهارمی که نویسنده کتاب آسیب شناسی جریان اصولگرایی از آن یاد کرد، امکان اصلاح انقلاب اسلامی بود و گفت: این حقیقت که انقلاب اسلامی دارای پویایی و پایایی است، مبتنی بر این اصل موضوعه است که به لحاظ نظری، امکان ذاتی، منطقی و امکان وقوعی اصلاح، حفظ و بسط انقلاب اسلامی وجود دارد.
مهاجرنیا با تاکید بر اینکه امروز همه جناح ها مخصوصا اصولگرایی باید راهبرد جدیدی به نام" اصلاح وضع موجود " را بپذیرند، خاطرنشان کرد: نشانه های آن در بین اصولگرایان سنتی و اصلاح طلبان سنتی دیده می شود و به نظر می رسد دهه پنجم انقلاب دهه شکل گیری جریان اصولگرای اصلاح طلب مورد نظر مقام معظم رهبری است.
وی همچنین در مورد روش های حفظ و بسط انقلاب اسلامی به ضرورت برنامه ریزی راهبردی اشاره کرد و افزود: به لحاظ روش اصلاح و رفع آسیبب های انقلاب به چند مسئله مهم باید توجه شود و بدانیم که ما با تجربه چهار دهه نظام اسلامی، نمی توانیم از نو انقلاب کنیم، بنابراین اصلاح انقلاب نمی تواند براندازانه باشد.
این پژوهشگر علوم اسلامی به تجربه چهار دهه نظام اسلامی و مشاهده آسیب های آن اشاره کرد و یادآور شد: نمی توانیم نسبت به اصلاح وضع موجود، بی تفاوت باشیم و برای اصلاح آسیب های موجود ما نمی توانیم به گذشته برگردیم. باید اصول و ارزش های اسلامی را به زمان خودمان بکشانیم و الاً بازگشت به گذشته ما را دچار تحجر و سلفی گری می کند. در اصلاح انقلاب هم باید ارزش های اسلامی مبنا قرار گیرد و روش های لیبرالیستی غیر مسئولانه، دراصلاح امور کارساز نیست.
استاد حوزه و دانشگاه راهبردهای اصولگرایی اصلاح طلبانه را در قالبی ۱۵ گانه برشمرد و گفت: راهبردهای تدبیری؛ راهبردهای تولیدی؛ راهبردهای تعلیمی؛ راهبردهای تهذیبی؛ راهبردهای ترمیمی؛ راهبردهای تأمینی؛ راهبردهای تضمینی؛ راهبردهای تنظیمی، راهبردهای تقسیمی؛ راهبردهای تسریعی؛ راهبردهای ترفیعی؛ راهبردهای تکمیلی؛ راهبردهای تسهیلی؛ راهبردهای تدوینی و راهبردهای اعتمادساز از جمله آنهاست.
وی خاطرنشان کرد: هر کدام از این راهبردهای کلان شامل طیفی از راهبردهای خرد هستند که بر اساس آموزه های اسلامی و متناسب با زمینه ها و شرایط دهه چهارم و پنجم انقلاب اسلامی، تعریف و مطرح خواهند شد.

پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

نظر کاربران

  • رفیعی نسب

    بله دیگه وضع اقتصادیش که خرابه انتظاردارن براشون دست بزنیم اگر خوب باشه خوبه که

ارسال نظر

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج