یارانه نقدی چه کسانی قطع خواهد شد؟
عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس از پیشنهادی دراین کمیسیون برای حذف ۳ دهک از یارانه بگیران در اصلاح لایحه بودجه ۹۲ برای اجرا در ۶ ماه دوم سال خبر داد و راهکارهایی برای شناسایی مشمولان این سه دهک ارائه کرد.
وی با تاکید بر ضرورت حذف دهک های بالا از دریافت یارانه نقدی به دلیل کمبود منابع قابل پرداخت برای یارانه نقدی اشاره کرد و گفت: در حال حاضر نحوه پرداخت یارانه کاملاً ناعادلانه و غیرهدفمند است و در عین حال نباید با چاپ اسکناس منابع یارانه نقدی تامین شود.
این عضو کمیسیون برنامه و بودجه تصریح کرد: دولت قبل مدعی بود که قدرت تفکیک فقرا را از اغنیا ندارد در حالی که این حرف نه با احکام اسلام سازگار است و نه با تجربه بشری.
وی افزود: از صدر اسلام تا کنون خمس و زکات به اهل آن و مردم فقیر بدون مشکل پرداخت می شده و شناسایی فقرا نیز در جوامع اسلامی هیچ مشکلی نداشته است.
توکلی درباره تجربه دیگر کشورها در پرداخت یارانه نقدی نیز توضیح داد: از نظر تجربه بشری نیز همه کشورهایی که پرداخت مستقیم انتقالی برای کاهش نابرابری دارند مستحقان این پرداخت را نیز به سادگی شناسایی می کنند.
وی ادامه داد: به عنوان مثال در یک مطالعه که بانک جهانی درباره ۲۰ کشوری که حذف یارانه پنهان انرژی را در دستور کار قرار داده اند از جمله ایران انجام داده و در ژانویه ۲۰۱۳ (دی ماه سال گذشته) نتایج آن را منتشر کرده آمده است در ۱۸ کشور پرداخت نقدی و غیرنقدی تنها به مستحقان و دهک های پایین جامعه انجام می گیرد و تنها ایران است که به طور سرانه و مساوی به همه مردم یارانه می دهد.
عضو کمیسیون برنامه و بودجه باتاکید بر اینکه لزومی ندارد که این روش ناعادلانه و صد در صد غیرهدفمند و معارض هدف اصلی طرح را ادامه دهیم، گفت: من معتقدم دولت جدید هم می خواهد و هم می تواند این روش را اصلاح کند.
نماینده تهران در مجلس در پاسخ به این سوال که طبق پیشنهاد شما چه اقشاری از فهرست دریافت کنندگان یارانه حذف می شوند و انتخاب آنها به چه شیوه ای ممکن است؟ توضیح داد: به عنوان مثال دولت می تواند تمام مودیان مالیاتی که از یک مبلغ به بالا مالیات پرداخت می کنند یا تمام مدیران دولتی که از مبلغ مشخصی بیشتر حقوق می گیرند یا تمام افرادی که خودروهای شخصی گرانقیمت دارند همچنین صاحبان سرمایه کلان در بخش های خصوصی را از فهرست دریافت کنندگان یارانه حذف کند.
وی خاطرنشان کرد: کسر ۳۰ درصد از یارانه بگیران و به عبارتی ۳ دهک بالای جامعه امکان پذیر است و این پیشنهاد در کمیسیون برنامه و بودجه در جریان بررسی لایحه بودجه مطرح خواهد شد.
نظر کاربران
در صدر اسلام هم امام علي (ع) بيت المال را به طور مساوي تقسيم مي كردند و خمس زكات را به فقرا اختصاص مي دادند، پرداخت يارانه ها از محل درامد هاي نفتي هست و منابع نفتي هم مثل بيت المال مال همه مردمه و با خمس و زكات خيليي فرق داره
شما كه پرداخت يارانه را مي خوايد با صدر اسلام مقايسه كنيد بد نيست كمي هم مطالعه داشته باشيد.
پاسخ ها
خودتو بخار 45000تومن نکش بخدا ما یه چیزی هم میزاریم روش تا کل قبض هامونو پرداخت کنیم
خودروی گران قیمت یعنی همش جز پراید دیگه؟؟؟
من نمیفهمم چرا اینا هی خودشونو با کشورهای دیگه جهان مقایسه میکنن؟؟؟ توی کدوم کشورهای دیگه درامدشون به ریال و خرجشون به دلاره. توی کدومشون ارزش اصلی پول یک سوم جهانه، توی کدومشون پیش بینی میکنن انفجار بیکاری صورت بگیره. توی کدومشون؟؟؟
اینارم مقایسه کنین دیگه
عدالت آن است که بیت المال بین دارا و ندار بصورت مساوی تقسیم شود . مسلم است بین کسی که بیشتر کار میکند و درآمد بیشتری دارد با آن کسی که کار کمتری میکند فرق مالی وجود دارد ولی این ربطی به تقسیم بیت المال ندارد
شناسائی مستحق ازغیر مسثحق درشهرها رامیتوان ازنشانیهای زیادی تفکیک نمودمثل خانه ومسغلات ومغازه ماشین تعدادفرزندان وبیکاری وغیره .ویارانه هم نبایدبه طورمستقیم صورت گیرد.وامادروستاهاپرداخت یارانه نقدی به انهائی گه توان کاردارند درست نیست وانان را به تنبلی سوق میدهد.برای انان باید زمین واب وماشین الات مجانی یاارزان واگزارکردتاتولیدبالاروددرنتیجه منافع روستائی وکشور تامین گردد.
عدالت یعنی اینکه یک کارمند ماهی چهار صد هزار تومان مالیات بده و یک طلافروش سالی صد هزار تومان ، دوستان لطف کنند حضرت علی (ع) را با هیچ حکومتی مقایسه نکنند ، احمدی نژاد که ادعای قدیس بودن رو داشت آخرش دیدیم که یک 16 میلیارد ، وارن کردن یک خودرو7 میلیاردی و.....
حرفی نیست که به اونایی که فقیرند بیشتر پرداخت شود ولی بعدش می بینیم مایی که پراید داریم جزو اغنیا و کارخانه داران و ثروتمندان جزو فقرا به حساب می آیند