۷۰۰۱۶۶
۱۹ نظر
۵۰۰۵
۱۹ نظر
۵۰۰۵
پ

ردپای مسائل سیاسی در گرانی دلار

یک اقتصاددان در تحلیل گرانی ارز در روزهای اخیر می‌گوید: سخنان ترامپ مبنی بر اینکه در اردیبهشت ماه درباره برجام تصمیم‌گیری می‌کند و همچنین موضع‌گیری برخی رهبران اروپا علیه فعالیت‌های موشکی ایران جو روانی بازار را به این سمت هدایت کرده که ممکن است در آینده بار دیگر تحریم‌ها علیه ایران وضع شود و چنین موضوعی منجر به هجوم برای خرید ارز شده و صحیح نیست بانک مرکزی هم منابع ارزی خود را به بازار عرضه کند تا برخی با انگیزه‌های سوداگرانه آن را به دست بیاورند.

خبرگزاری ایسنا: یک اقتصاددان در تحلیل گرانی ارز در روزهای اخیر می‌گوید: سخنان ترامپ مبنی بر اینکه در اردیبهشت ماه درباره برجام تصمیم‌گیری می‌کند و همچنین موضع‌گیری برخی رهبران اروپا علیه فعالیت‌های موشکی ایران جو روانی بازار را به این سمت هدایت کرده که ممکن است در آینده بار دیگر تحریم‌ها علیه ایران وضع شود و چنین موضوعی منجر به هجوم برای خرید ارز شده و صحیح نیست بانک مرکزی هم منابع ارزی خود را به بازار عرضه کند تا برخی با انگیزه‌های سوداگرانه آن را به دست بیاورند.

جمشید پژویان درباره علت جهش ارز در روزهای اخیر گفت: مخاطبان را ارجاع می‌دهم به سال ۱۳۹۱ که یک مرتبه قیمت دلار از ۱۰۰۰ به ۳۰۰۰ تومان افزایش پیدا کرد. این موضوع چه دلیلی داشت؟ قطعا دلیل این جهش تا حد زیادی در تحریم قابل پیگیری است. در این موضوع حتی به یاد داریم قبل از اینکه تحریم‌ها اجرا شود و زمانی که حتی سه ماه به شروع تحریم‌ها علیه ایران مانده بود ولی بازارها به آن واکنش نشان دادند؛ چون انتظار می‌رفت درآمدهای نفتی کاهش یابد. در ادامه هم دیدیم صادرات یک سوم شد و واردات‌مان به ۱۰۰ میلیارد دلار رسید.

این اقتصاددان با تشابه وضعیت کنونی اقتصاد ایران به آن سال‌ها اظهار کرد: اکنون نیز جهش ارزی را می‌توان به رفتار ترامپ نسبت داد. همان گونه که دیدیم از وقتی که ترامپ پای خود را به کاخ سفید گذاشته مدام از احتمال خروج از برجام سخن گفته و البته اروپا بارها اعلام کرده که از برجام خارج نمی‌شود و اتفاقاتی مانند افزایش صادرات نفت، بازیابی برخی مشتریان پتروشیمی و وصول برخی طلب‌های ایران از کشورهای دیگر از طریق برخی بانک‌ها در سال‌های گذشته منجر به آن شد که قیمت ارز تا حدودی متعادل شود.

استاد بازنشسته اقتصاد دانشگاه علامه طباطبایی این را هم اضافه کرد که با این حال مشخص بود که وضعیت همیشه این طور نمی‌ماند و از حدود چند ماه پیش آمریکا مذاکراتی را با اروپا آغاز کرد و اروپا هم به هر حال همکاری‌هایی با ترامپ دارد که این وضعیت منجر به آن شد که مردم گمان کنند تحریم‌ها دوباره برمی‌گردد. اکنون می‌بینیم که اروپا به بهانه موشک‌های بالستیک علیه ایران موضع‌گیری کرده و در نظر دارد که تحریم‌هایی را با این توجیه علیه ایران وضع کند؛ موضوعی که هیچ منطقی ندارد؛ چرا که بارها دیده‌ایم که آمریکا میلیاردها دلار سلاح نظامی به عربستان فروخته و عربستان آن را بر سر مردم یمن کوبیده است. با این حال این موضوعی است که بارها از آن استفاده کرده و ایران را تحت فشار قرار می‌دهند و اکنون نیز هر قدر همکاری‌های آمریکا با کشورهای اروپایی بیشتر شود، مشکلات بیشتری برای ایران پیش خواهد آمد.

او افزود: از ماه قبل هم دیدیم که نخست وزیر انگلستان، رئیس جمهور فرانسه و نخست وزیر آلمان درباره برنامه‌های موشکی ایران موضع‌گیری کردند و اکنون نیز احتمال آن وجود دارد که آمریکا در اردیبهشت ماه برای برجام مشکلاتی ایجاد کند. بدیهی است که این احتمالات و فضای روانی آن در بازار ارز خود را نشان می‌دهد و ذخایر ارزی بانک مرکزی هم به اندازه‌ای نیست که بتواند این بحران را مدیریت کند. به ویژه اینکه اکنون ریختن ارز توسط بانک مرکزی به بازار هم چندان توصیه نمی‌شود؛ چرا که ذخایر بانک مرکزی کاهش می‌یابد و توسط سوداگران بلعیده می‌شود.

این اقتصاددان گفت: نرخ سود سپرده‌های بانکی هم کاهش یافته و از سویی صنایع پیشرفته‌ای هم نداریم که نرخ بازدهی قابل قبولی داشته باشند؛ در نتیجه پول به سمت ارز رفته و جهش‌های ناگهانی و افسارگسیخته را در ارز ایجاد کرده است. البته نمی‌توان منکر سیاستگذاری‌های غلطی شد که در سال‌های گذشته رخ داده و به جای تلاش برای ایجاد اصلاحات ساختاری در اقتصاد ایران مسائل سطحی و حل آنها مورد نظر قرار گرفته است. باید توجه می‌شد که زیربنای اقتصاد در ایران خراب است و این زیربنا نیاز به اصلاحات قدرتمند دارد و با اصلاحات سطحی کاری از پیش نخواهد رفت. به هر حال در شرایط کنونی به نظر می‌رسد بانک مرکزی اقدام خاصی نمی‌تواند انجام دهد تا اینکه ببینیم جو روانی بازار به کدام سمت می‌رود.

از ابتدای سال جاری دلار با شیب قابل ملاحظه‌ای رو به افزایش رفت؛ به طوری که از قیمت ۴۹۰۰ تومان پایان سال گذشته به ۶۱۰۰ تومان تا امروز دوشنبه رسیده است.

پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.

همراه با تضمین و گارانتی ضمانت کیفیت

پرداخت اقساطی و توسط متخصص مجرب

ايمپلنت با 15 سال گارانتی 10/5 ميليون تومان

>> ویزیت و مشاوره رایگان <<
ظرفیت و مدت محدود

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

نظر کاربران

  • بوف

    آقا این فرافکنی ها دیگه چیه عربستان سلاح خریده کوبیده سر یمن چه داستانیه...به وضع اسفبار داخل چرا توجی نمیکنی

    پاسخ ها

    • بدون نام

      وقتی یک کشور داعیه مبارزه با استکبار جهانی داره باید ارز استکبار رو هم از اقتصادش کنار می گذاشت تا به این مصیبتها دچار نشه .ما تا کی باید تاوان ندانم کاری و حماقت یه عده رو بدیم؟

  • افشین غریبی

    باید کم کم بریم افغانستان واسه کار و زندگی

  • بدون نام

    پس چرا سیف سود بانکی رو پایین اورد تا همه بدبخت بشیم

    پاسخ ها

    • بدون نام

      وقتیدر کشوری تولید نیست از کجا این همه به شما سود بده؟ نزول دوست دارید؟ اصلا این پولها باید به سمت تولید بره وگرنه به زودی سیستم بانکی ورشکست میشه

  • ایمان

    عامل اصلی گرانی دلار قطعا امریکا و اسرائیل و آل سعود و نیز داماد صدام است.

    پاسخ ها

    • بدون نام

      شما بلند فریاد بزنید درود بر ترامپ مشکلتون حل میشه!

    • بدون نام

      تودیگه ساکت شو

  • بدون نام

    وای به حال مردم بیچاره چیزی نمونده تا گرسنگی کامل مردم

  • بدون نام

    عامل اصلی گران شدن ارز بی مدیریتی حضرات مسئول است که با فرا فکنی تمام مشکلات اقتصادی را گردن دشمنان وآمریکا میاندازند .چطور تا چندی قبل میگفتند برجام برای ما چیزز نداشته و تحریمها برداشته نشده حالا میگن با احتمال برگشت تحریمها بازار ارز به سمت آشفتگی پیش میرود آخه آدم قسم حضرت عباس را قبول کنه یا دم خروس را .تا کی سر مردم را شیره میمالید .بلد نیستید مملکت داری بکشین کنار بدین دست آدمش

  • بدون نام

    علت گران شدن ارز پولدار بودن مردم است اگر پول نداشتن نمیخریدن
    نقدینگی دست مردم زیاد است وحرص وولع به خریدن ودرنهایت پولدار تر شدن باعث گرانی ان شده
    ازاین ماجرا فقط ادمای بدبخت بیچاره تر میشوند
    چون همه چی گران میشه واین قشر قدرت خرید ورفاه شان را از دست میدن ودر فشار زندگی له میشن

  • بدون نام

    بانک مرکزی بهتر است دلار به بازار نده تا چشم این سوداگران کور بشه

  • بدون نام

    همین اقای پژویان 4 سال مشاور ارشد بوده...

  • جانباز

    جالب است دلارهاازکشوراختلاس میشودوهرروز۸۰میلیون دلارتوسط۴میلیون کارگرافغان ازکشوزخارج میشودوکمبود دلارهم سیاسی شدیک مشت ادم بیسوادکه درشغل اقتصادکشوردلالی میکنندبهترازاین حرفی برای گفتن ندارند

  • بدون نام

    اثرات تحریم های ظالمانه هست که هی مسولین مملکت میگفتند بی تاثیره،کاغذ پاره هست،و....اصل مطلب:1)دولت ارز به اندازه کافی نداره چون شیطان جهانخوار بانک های بزرگ رو ازمعامله با ایران منع میکند2)اکثر فروش نفت ایران به صورت غیر نقدی هست و در قبال آن ایران کالا دریافت میکند

  • بدون نام

    شعارحمایت از کالای داخلی، یعنی مردم آماده باشیدبرای ریاضت کشیدن، خوردن یک وعده غذاآنهم اشکنه بدون تخم مرغ... مسئولین خبرداشتند... تاکی میخواهیدبااعصاب ای مردم فلک زده بازی کنید.

  • بدون نام

    عامل گرانی.بی لیاقتی مدیران.اقتصاد.وبی کفایتی.آقای سیف.خجالت بکشید.

  • گـل یــاس

    سلام، چرا عده ای در کشور ما،همگام با بیگانگان میشوند و آب به آسیاب دشمن می ریزند ؟ با گران شدن قیمت دلار،دودش مستقیما تو چشم مردم میره،طبیعتا قشر مستضعف و محروم دچار مشکلات و سختی های زیادی در زندگیشون میشن . به فرموده آقا امام حسین(ع) : اگه دین ندارید، آزادمرد باشید ...

  • صدف

    دلار 6 هزار تومانی نوش جان کسانی که کمتر یکسال قبل به آقای رئیسی رای ندادند و به روحانی رای دادند تا به دلار هزار تومانی و ثبات قیمت ارز برسند!

ارسال نظر

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج