پیش بینی افزایش تولید مسکن با دو گشایش
دبیر کانون انبوه سازان گفت: امیدواریم با تسهیلات بدون سپرده که قرار است بانک مسکن به سازندگان پرداخت کند و اصلاحیه قانون پیش فروش که تا دو ماه دیگر آماده می شود در سال ۱۳۹۷ شاهد افزایش تولید مسکن و ایجاد فضای مناسب کسب و کار باشیم.
خبرگزاری ایسنا: دبیر کانون انبوه سازان گفت: امیدواریم با تسهیلات بدون سپرده که قرار است بانک مسکن به سازندگان پرداخت کند و اصلاحیه قانون پیش فروش که تا دو ماه دیگر آماده می شود در سال ۱۳۹۷ شاهد افزایش تولید مسکن و ایجاد فضای مناسب کسب و کار باشیم.
فرشید پورحاجت اظهار کرد: بانک مسکن هم اکنون با توجه به شرایطی که شورای پول واعتبار برای آن تعیین کرده در نظر دارد تسهیلات ساخت بدون سپرده را در قالبهای متنوع و بر اساس نیاز کشور ارایه کند که تصمیم مناسبی است. بر اساس مصوبات شورای پول واعتبار، نرخ سود بانکی در حوزه تولید مسکن ۱۸ درصد است و نباید هیچ ابزاری استفاده شود که این نرخ جابجا شود.
وی افزود: طی یک سال گذشته کانال منابع مالی برای بخش تولید مسکن از این نوع سپرده ها که در قالب مشارکت مدنی پرداخت می شد متوقف بود و منابع از کانال اوراق تسه تامین می شد که هزینه بسیار سنگینی را بر گرده بخش تولید گذاشته بود.
دبیر کانون انبوه سازان با بیان اینکه به نظر می رسد امسال بانک مسکن مقداری درخصوص تامین منابع مالی بخش مسکن هدفمندتر وارد شده است، گفت: با توجه به اینکه اولویت دولت در حوزه مسکن، بحث بازآفرینی شهری است سیاستی را برای بافت فرسوده در نظر گرفته و در بحث هدف گذاری تولید هم سیکل تولید را مطابق نیاز کشور برنامه ریزی کرده است. یعنی الگوی مصرف را ملاک اولویت پرداخت در نظر گرفته که این هم جزو شاخصهای خوب است.
پورحاجت خاطرنشان کرد: در سال ۱۳۹۵ برای مدت دو ماه این نوع تسهیلات پرداخت شد که متاسفانه بعد از آن متوقف شد و هم اکنون نیز این نگرانی وجود دارد. باید این نکته را مدنظر قرار داد که سیاستگذاری سال جدید باید در این جهت باشد که تولید مسکن در کشور افزایش پیدا کند. هم اکنون تولید سالیانه بیش از ۳۰۰ هزار واحد نیست؛ در حالی که این رقم حدود ۴۰ درصد اهداف مدنظر طرح جامع مسکن و برنامه ششم توسعه است و این برای آینده بازار مسکن مطلوب نیست.
دبیر کانون انبوه سازان، بخش تولید مسکن را موتور محرکه اقتصاد دانست و گفت: تولید مسکن هم به اشتغال مستقیم این بخش کمک می کند و هم چرخش نقدینگی در این حوزه باعث رونق اقتصادی در دیگر بخشهای مرتبط با صنعت ساختمان می شود.
قانون پیشفروش تا دو ماه آینده به کمیسیون عمران مجلس میرود
وی همچنین درباره آخرین وضعیت قانون پیش فروش ساختمان اظهار کرد: در این خصوص پیش نویسی را وزارت راه و شهرسازی در سال گذشته آماده کرده است. کارگروهی هم در مرکز پژوهشهای مجلس به اتفاق کانونهای سراسری و دیگر فعالان تشکیل شده که لایحه ای آماده شده و طی دو ماه آینده تقدیم کمیسیون عمران مجلس خواهد شد. این لایحه تقریبا تا آخرین روزهای سال گذشته در دستور کار مرکز پژوهشهای مجلس قرار داشت. جلسات پرچالشی برگزار شد و به نظر می رسد قانون روانتری نسبت به سابق در حال تهیه است که هم حقوق مردم و بهره برداران رعایت شود و هم مشکل تولید مسکن برطرف خواهد شد.
وی تاکید کرد: با این دو گشایش پیش بینی می شود که انشاءالله تولید مسکن در سال جاری افزایش پیدا کند.
به گفته پورحاجت، در حوزه کسب و کار بخش خصوصی سه چالش اساسی تامین اجتماعی، بحث مالیاتها و بحث تامین منابع مالی برای بنگاههای تولیدی وجود دارد که به فضای کسب و کار خدشه وارد کرده است. همچنین چالشهای دیگری در حوزه ساخت و ساز وجود دارد که یکی از آنها بحث پیش فروش و دیگری بحث قانون نظام مهندسی بود که فکرمی کنم با ابلاغیه هایی که وزیر در پایان سال داد فضای مناسبی برای فضای کسب و کار ایجاد خواهد شد.
نظر کاربران
مردم دارین همه بدهکارخوتون میکنید بله که این بالا بردین تورم زاست عوض اینکه بیان همت کنن قیمت خونه راپایین بیارن دارن یه کاردیگه میکننن مردم گاهی اوقات استقبال میکنن ولی دیگه سوی استفاده نکنید نقشه بزارین
آقا فقط قیمتهارو کنترل کنید که گرون نشه، چون با افزایش قیمتها که پیش آمده هم باعث رکود میشه هم فروشنده و خریدار ضرر ، یعنی رکود باعث بیکاری و خارج از توان بودن مصرف کننده برای خرید و باد کردن خانه ها روی دست فروشندگان، پس همه متضرر میشوند و این قانون کلی است که همواره تا پیش از این هم حاکم بوده ، پس بجای این راهکارهای بیخود به فکر ارزان تر کردن و در واقع واقعی کردن مسکن باشید تا با رونق روبه رو بشیم
چرت وپرت این اشتغال برای کارگرخارجی افغانیه نه ایرانی هم وطن نامردا وطن وهم وطن فروش لعنتی به وقتی وزیرکاربه خاطروجوداینهمه افغانی مهاجراستیضاح وگفتن این چه وضعش بیش از۳ملیون شغل وفقط توساختمانها گرفبتن و۲برابران توشغلهای دیگه ملت پول ندارن ازدست افغانیا...کاری کنید وبعدباافتخارچونه اگه بتونیم درسال۸۰۰هزارشغل ایجادکنیم خوب میش واونم نمیش
اگر برنامه های قید شده بالا اجرایی شود پولهای سرگردان مردم به جای اینکه به سمت خرید دلار و ایجاد مشکل در کشور پیش رود به سمت تولید (ملی)سوق پیدا خواهد کرد.
کدام تولید ملی همه پولها دربانکها خوابیدند بابهره 21درصد . بااین کارآنها مسکن گران گران میشود ودوباره مردم قدرت خرید نخواهند داشت . فکری بحال مردم کنید آنهایی که 30سال است هنوز صاحب سرپناهی نشدند کمی رحم داشته باشید.