معاون ارزشیابی ارشاد: واکنش لیلا حاتمی خوب بود
معاون ارزشیابی و نظارت سازمان سینمایی با اشاره به بروز بیاعتمادی و ایجاد فضایی نامهربانانه میان هنرمندان و مدیران فرهنگی، آرزو کرد که سال ۱۳۹۷ سال آشتی و دوستی میان سینماگران و سیاستمداران باشد.
بخش های از گفت و گوی معاون ارزشیابی و نظارت سازمان سینمایی، ابراهیم داروغه زاده با خبرگزاری ایسنا:
* «خانه دختر» اولین فیلم مشکلداری بود که آن را اکران کردیم و الان که صحبت میکنیم پروانه نمایش فیلم دوم هم صادر شده و اوایل همین سال جدید اکران میشود و انصافاً در این مدت جناب دکتر صالحی تلاش بسیاری برای مرتفع شدن مشکلات این فیلم ها داشتند.
* فیلمنامه «عصبانی نیستم» به گواه دوستانی که در شورای پروانه ساخت بودند، با فیلمی که ساخته شده متفاوت است
*شاید آقای حاتمیکیا به عنوان کارگردان دوست داشته باشد که فیلمش (گزارش یک جشن) اکران شود ولی نکته اینجاست که تهیهکننده فیلم به هر دلیلی مصالحی را در نظر گرفته که تاکنون برای نمایش عمومی فیلم درخواست نداده و پیشقدم نشده است.
*ما در معاونت ارزشیابی و نظارت این سیاست را داریم که اگر سینماگران پیشکسوت حتی یک صفحه طرح داشته باشند، حمایت کنیم ولی یک نکته هم این است که فیلمسازانی همچون ناصر تقوایی، مسعود کیمیایی و داریوش مهرجویی در دوران میانسالی بهترین فیلمهایشان را ساختهاند و ما الان باید کارگردانهای جوانی را که با یکی دو فیلم اول خود نشان دادهاند کیمیاییها و بیضاییهای آینده هستند مورد توجه قرار دهیم و نباید خیلی در گذشته بمانیم. الان امثال پیمان معادی، بهرام توکلی، سعید روستایی، هومن سیدی ، محمدحسین مهدویان ، وحید جلیلوند، بهروز شعیبی و دیگر جوانان هنرمند و خلاق هستند که نیاز به توجه و حمایت جدی تری دارند و نباید از اینها غافل شویم.
*داروغهزاده در پاسخ به اینکه در این پروسه اکران امکانش هست که جلوی اکران برخی فیلمهای بی کیفیت گرفته شود؟ گفت: خیلی از فیلمهایی که اعتراض میکنند و میگویند چرا به ما سالن نمیدهند و حرف از مافیای اکران میزنند دقیقا همین فیلمهایی هستند که مخاطب از آنها استقبال نمیکند و سینمادار هم بر اساس ذائقه مخاطب برای انتخاب فیلمها پیشبینی میکند و برهمین اساس قرارداد نمیبندد. ما نمیتوانیم سینماداری را مجبور کنیم که هر فیلمی تولید شد را اکران کند ولی شرایطی باید ایجاد شود که تعداد بیشتری فیلم خوب از سالنها در نسبتی متعادلتر و عادلانهتر بهره ببرند.
*او در پاسخ به اینکه با وجود تاکیدی که خودش بر تعامل و گفتوگو دارد چرا برخی توییتهایش خطاب به سینماییها (از جمله در واکنش به صحبتهای لیلا حاتمی در برلین) رنگ و بوی سیاسی و طعنه و کنایه میدهد؟ گفت: آن حرف من هم از باب گفتوگو بود و اصلا اسمی هم نیاوردم، اما اگر طور دیگری برداشت شده به دلیل همان فضای بیاعتمادی و پر از سوء تفاهم است که اشاره کردم، سینماگران ما به درستی انتقادهایی به نحوه مدیریت مسئولان دارند ولی باید خبرنگاران ألمانی که ظاهراً اینقدر نگران حقوق بشر هستند متوجه بشوند که دولت آلمان که ظاهراً نگران دموکراسی و حقوق بشر در ایران هست بیشترین حمایت را از گروهک تروریستی و جنایتکار سازمان مجاهدین خلق میکند؛ سازمانی که به جنایت علیه بشریت حتی نسبت به اعضای خود معروف است. البته به نظرم درباره آن اتفاقها و حاشیهها بهترین واکنش را خود خانم حاتمی داشتند که سکوت کردند.
ارسال نظر