۶۹۶۵۵۷
۳ نظر
۵۰۱۳
۳ نظر
۵۰۱۳
پ

ترامپ قابل پیش بینی نیست

دستیار معاون وزیرخارجه پیشین آمریکا در واکنش به انتصاب جان بولتون و مایک پمپئو به مشاور امنیت ملی و وزارتخارجه گفت: ترامپ قابل پیش بینی نیست

ایرنا: دستیار معاون وزیرخارجه پیشین آمریکا در واکنش به انتصاب جان بولتون و مایک پمپئو به مشاور امنیت ملی و وزارتخارجه گفت: ترامپ قابل پیش بینی نیست

جان لیمبرت که یکی از امضا کنندگان نامه اخیر حامیان برجام به ترامپ است، درباره چرایی امضای این نامه و لزوم ماندن آمریکا در این توافقنامه درگفت و گو با خبرنگار ایرنا، افزود: این توافق هم به نفع آمریکا است و هم به نفع کشورهای دیگری است که آنرا امضا کرده اند، یعنی یک نتیجه ای دارد که به قول رئیس جمهوری شما برد-برد است.
وی ادامه داد: ترامپ از ابتدا هم گفته بود که می خواهد از برجام خارج شود اما به نظر بنده دلیل آن ارتباطی به محتوای برجام ندارد.


سفیر سابق آمریکا در موریتانی با تاکید بر این که رئیس جمهوری آمریکا قابل پیش بینی نیست، اضافه کرد: به نظر من ترامپ با برجام مخالف است چون حاصل دولت باراک اوباما رئیس جمهوری گذشته آمریکا است، همه می دانیم که اوباما طوری ذهن ترامپ را اشغال کرده که باعث آزار ترامپ شده است، ترامپ به خودی خود با هرکاری که اوباما کرده است، مخالفت می کند.


لیمبرت در پاسخ به این سوال که آیا این اقدام ناشی از روحیه نژادپرستانه ترامپ است، گفت: من اینگونه فکر نمی کنم. در زمان مبارزات انتخاباتی، خودش را این گونه معرفی کرده است که من در مذاکره و معامله استادم و هر توافقی که دیگری به آن رسیده باشد، من می توانم به توافق بهتری دست یایم.


وی درباره تغییرات در کاخ سفید و انتصاب بولتون و پمپئو هم با سخره گرفتن اقدام ترامپ، اظهار کرد: من فکر می کنم دلیل ساده ای دارد، در کاخ سفید یک دری زنگ زده وجود دارد و چون کار نکرده، ترامپ روغنش می زند و برای چرخیدن این در، یکی را وارد و دیگری را اخراج می کند.


مسئول پیشین میز ایران در وزارتخارجه آمریکا در پاسخ به این سوال که مک مستر هم رویکردهای ضد ایرانی داشت و بارها علیه ایران و برجام سخن گفته بود، چرا ترامپ او را برکنار کرد؟ گفت واقعا مشخص نیست و به نظر می رسد ترامپ دوست دارد فقط این در بچرخد.


لیمبرت با تاکید بر این که پیش بینی رفتار ترامپ مشکل است، اضافه کرد: بولتون سومین نفری است که در یکسال، به سمت مشاور امنیت ملی منصوب می شود و واقعا نمی دانیم که او هم به زودی تغییر خواهد کرد یا ماندگار می شود.


وی در پاسخ به این سوال که آیا حضور بولتون و پمپئو رویکرد افراط گرایانه را تشدید خواهد کرد یا خیر هم گفت: ممکن است رئیس جمهوری به یکی پست و عنوانی بدهد اما معنایش این نیست که حتما به حرف آن ها گوش دهد. حتی ممکن است اختلافاتشان بیشتر هم شود.


این دیپلمات کهنه کار آمریکایی به حمایت پنتاگون از برجام و حتی مذاکره با کره شمالی به خصوص پس از رکس تیلرسون اشاره کرد و ادامه داد: اگر آمریکا به طور یکجانبه برجام را متوقف کند، چگونه رئیس جمهوری می تواند با کشور دیگری به خصوص کره شمالی وارد مذاکره شود؟ دیگر کسی به حرفش اعتماد نخواهد کرد که هر وقت دلش بخواهد، از توافقی خارج شود یا پایبند نباشد.


لیمبرت اضافه کرد: چیزی که واضح است آمریکا در حال حاضر در چند مساله منطقه ای همچون سوریه، عراق، افغانستان و یمن درگیر است، پنتاگون مسلم است که نمی خواهد به این مشکلات اضافه شود، از این رو از برجام حمایت می کند.


وی اظهار کرد: از طرف دیگر ظاهرا رئیس جمهوری آمریکا دوست دارد که گروه های اطراف خودش با هم اختلاف داشته باشند و همه مشاهده کرده اند که این رویکرد جاری ترامپ است که شاید علت آن علاقه ترامپ به ورود به موضوعات برای تصمیم گیری است.


سفیر پیشین آمریکا در موریتانی در پاسخ به این که گفته می شود بولتون حامی جنگ است، تا چه حد می تواند پس از شروع به کار، این ذهنیت را دنبال کند هم گفت: واقعا نمی دانیم که موضع گیری او پس از این جایگاه چگونه خواهد بود و بر سیاست چه تاثیری خواهد گذاشت.


لیمبرت درباره خروج یکجانبه آمریکا از برجام هم هشدار داد که این اقدام می تواند آمریکا را با اروپا، روسیه و چین رویارو کند.


وی با توجه به اتفاق اخیر در روابط روسیه با آمریکا و اروپا و اخراج دیپلمات های طرفین ادامه داد: روابط روسیه با آمریکا چند بعدی است، از یک طرف همکاری دارند و از طرف دیگر اختلاف. روسیه یکی از امضا کنندگان برجام است و همین طور چین و کشورهای اروپایی. از این رو خروج از برجام نوعی رویارویی با این کشورها را در پی خواهد داشت.
امضا کننده نامه حمایت از برجام با تاکید بر این که ایران یکی از طرف های اصلی این توافق است، وضع هرگونه تحریم جدید با موضوعات دیگر برای راضی کردن ترامپ را وابسته به نظر ایران دانست و گفت: این مساله به سادگی نیست و باید دید آیا ایران این رویه را می پذیرد یا خیر؟

پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

نظر کاربران

  • بدون نام

    ترامپ روانیه

  • م م

    دیوانه ست این بشر

  • محمدعلی عباسی کوهدشت

    کدوم رئیس جمهر امریکا قابل اطمینان بوده مخصوصا ترامپ که فردی روانی ودیوانه است که اصلا حرفهای خودش رو هم قبول نداره

ارسال نظر

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج