جهانگیری، «حمایت از کالای ایرانی» را معنا کرد
معاون اول رییس جمهور گفت: مقصود از حمایت از کالای ایرانی این نیست که هر محصولی با هر کیفیتی به خورد مردم داده شود.
ایسنا: اسحاق جهانگیری، معاون اول رییس جمهور عصر شنبه در جلسه بررسی مشکلات و موانع اصلی توسعه استان آذربایجان شرقی که با حضور استاندار، معاونان استاندار و مدیران اجرایی استان برگزار شد، با تبریک سال نو و میلاد با سعادت حضرت علی (ع)، به نامگذاری سال جدید از سوی مقام معظم رهبری در خصوص حمایت از تولید داخلی اشاره و تصریح کرد: علاوه بر اقداماتی نظیر مبارزه با قاچاق کالا و حمایت از کالای داخلی، یک معنای حمایت از کالای داخلی این است که در اجرای طرحهای بزرگ صنعتی که از طریق فاینانس انجام میشود، استفاده از توانمندی داخلی باید به طور جدی مورد توجه قرار گیرد.
وی افزود: البته مقصود از حمایت از کالای ایرانی این نیست که هر محصولی با هر کیفیتی به خورد مردم داده شود. باید محصولات از کیفیت و قیمت مناسب برخوردار بوده و رقابت در بازار نیز وجود داشته باشد.
معاون اول رییس جمهور افزود: بخش دیگری که حمایت از تولید داخلی باید مورد توجه قرار گیرد این است که در طرحهای بزرگ صنعتی که از طریق فاینانس اجرا میشود، نباید همه امور و حتی بخشی که توان ساخت و اجرای آن در داخل کشور وجود دارد نیز به طرف خارجی سپرده شود بلکه باید حتما از توان داخلی نیز استفاده شود.
جهانگیری ادامه داد: زمانی توانمندی داخلی در حد احداث سکوی نفتی هزار تنی بود اما امروز قادر هستیم سکوی نفتی ۲۰ هزار تنی، کارخانه و نیروگاه احداث کنیم و نباید این توانمندی وسیعی که در کشور ایجاد شده نادیده گرفته شود.
معاون اول رییس جمهور در ادامه با اشاره به جایگاه و اهمیت استان آذربایجان شرقی تصریح کرد: این استان یکی از کانونهای اصلی توسعه کشور است و کارکرد ملی دارد از این رو مسائل آن نیز باید ملی دیده شود و باید برای حل و فصل مسائل آن کمک کنیم.
جهانگیری همچنین با اشاره به اهمیت رویداد بینالمللی تبریز پایتخت گردشگری کشورهای اسلامی در سال ۲۰۱۸، این رویداد را فرصتی بزرگ برای معرفی تبریز در عرصه بینالمللی برشمرد و خاطرنشان کرد: استاندار، مسئولین و مردم استان باید حداکثر بهره برداری را از این فرصت انجام دهند.
وی افزود: باید تمرکز ویژه ای بر بخش ها و طرح های مهم تبریز که میتوانند نقش پیشران ایفا کنند معطوف شود تا مانند لوکوموتیو سایر بخش ها به دنبال آن به حرکت درآیند.
معاون اول رییس جمهور همچنین توجه به طرحهای بزرگ در استان آذربایجان شرقی نظیر مترو تبریز را پراهمیت خواند و گفت: در کلانشهری مانند تبریز نمی توان مترو را نادیده گرفت و مترو تبریز باید به عنوان یک اولویت جدی برای مردم دیده شود. البته بودجه دولت محدودیت دارد و برای تکمیل خطوط مترو در تبریز، باید از روش ها و راهکارهای دیگر استفاده شود.
وی آبرسانی به کل استان آذربایجان شرقی را طرحی مهم توصیف کرد و افزود: تامین آب شرب برای تبریز نباید برای مردم به یک دغدغه تبدیل شود و باید پیش بینی های لازم و راهکارهایی نظیر انتقال آب انجام شود.
جهانگیری با تاکید بر اینکه نباید اجازه دهیم واحدهای صنعتی بزرگ مثل تراکتورسازی با واردات دچار آسیب شوند، اظهار داشت: واحدهای صنعتی بزرگ نظیر تراکتورسازی باید در کشورهای همسایه نمایندگی و تولید داشته و به کشورهای هدف صادرات داشته باشند.
وی در ادامه سخنان خود به تسهیلات اشتغالزایی روستایی اشاره کرد و افزود: باید دقت شود که این تسهیلات در اختیار افراد رانتجو قرار نگیرد و باید حتما این وام ها به افراد کارآفرین داده شود.
معاون اول رییس جمهور با اشاره به گزارش مدیران استان درخصوص مشکلات پیش روی برخی طرح های بزرگ استان، از آنان خواست فهرستی از چند طرح اصلی استان به همراه چالش ها و موانع پیش روی اجرای این طرح ها تدوین و ارائه کنند تا راهکارهای حل این موانع بررسی شود.
وی یکی از طرفیت های استان آذربایجان شرقی را وجود بخش خصوصی فعال دانست و گفت: از مهمترین ویژگیهای تبریز این است که بخش خصوصی مصمم و با تجربه دارد و بخش خصوصی فعال در این استان جزو بخش خصوصی برتر کشور هستند.
در این جلسه استاندار آذربایجان شرقی و برخی مدیران اجرایی استان گزارشی از وضعیت حوزه مسئولیت خود در بخش های پتروشیمی، پالایشگاه، مترو، اشتغال روستایی، آب و کشاورزی ارائه کردند و ضمن تشریح مشکلات و چالش های موجود، به بیان پیشنهادات خود پرداختند.
نظر کاربران
به یک شرط کالای ایرانی باکارگرایرانی هم وطن نه کارگرخارجی افغانی۱۰ملیون شغل اشغال کردن خودجهانگیری گفت هرجامیریم به بودن افغانیااعتراض میکنن وحدود۱۶ملیون افغانی خرج منابع کشوروهزینه شون میکنیدنتیجش بیکاری جوانان وبیش از۳۰درصدسرپرست خانوادههاشده
کالای خارجی را چه کسانی میارن کشور؟! آقازاده ها....نه بابا آقازاده ها خیلی خیلی فراتر از اینها عمل میکنن
هرموقعمسعولینازماشینهایتولیدکشوراستفادهکنندحمایتمعنیمیشه
تا کی از این دولت میخواهید حمایت کنید
...
.شهر گل وبلبل است
ملت آسوده بخوابید....
خود کرده را تدبیر نیست
حمایت از کالای داخلی فقط خریدن نیست بلکه حمایت جهت بهتر شدن کیفیت و رونق بازار میباشد.
طی دها طال من شاهد ان بودم که در شمال کارخانجات بسته شدند همین نساجی قاعمشهر کارخانه ریسندگی چوخا ساری در گرگان پنبه کاشت میشد به کارخانه رسندگی چوخا برده ودر نساجی تبدیل به پارچه میشد حالا به لطف اقایان هر سه تعطیل شد
ما که این همه توانایی داریمچرا عاجز از دلار شدیم وتورم گرانی پدر ملت را آتش زده وبه سینه قبرستان فرستاده انگار گوش شنوا در این مملکت وجود ندارد تا صدای واقعی ملت را بشنود...
اقای جهانگیری چه چیزهایی توخونتون ایرانی هست که از کالای داخلی حمایت میکنید اون ساعت رولکست که ۱۵۰۰۰۰۰۰قیمتشه
کاملا صحبت های شما در تشریح صحیح هستش فقط جای چند نکته مبهم برام جالبه! اول اینکه در زمینه فایناس طرف سرمایه گذار خارجی به چه دلیل سرمایه گذاری کلان انجام می دهد قطعا برای سود سرمایه اش پس چرا شما را شریک سود خود کند این دیدغیر منطقی است دوم اینکه بله ما سکوهای عظیم ساختیم ولی به چه بهایی؟هدر دادن تیلیاردها دلار و در آخر متوسل شدن به شرکت های سازنده مطرح و حال که چنین دانشی پر هزینه به دست آوردیم جایگاه این صنعت در کجای جهان هستش؟سوم اینکه اگر یک خط تولید مستهلک و از رده خارج هندی برای تولید ریل خریداری شد و به اسم خودکفایی و رسیدن به دانش ریل سازی تبلیغ کردیم و خود شما افتتاح کردید و الان چیزی یک خط داغون و بلااستفاده در ذوب آهن خاک می خوره هدف شما از حیف و میل بیت المال چیست آیا در موضوع حمایت از تولید ملی ملت باید جهادی باشند یا مسئولین؟ !!!
عجب ماهم باورکنیم که شما معنا کردین راست میگی
سیستم اداری مشکل درست نکند کار پیش کشش // سیستم اداری== مشکل ساز
شما فعلٱ اختلاس رو معنا کنید بعد بیایید سراغ تولید ملی، راستی شما وسایل زندگیتون ایرانیه یا ....
پس ماشین پراید سوار شوید کالای ایرانی انچه برای خود می پسندی به دیگران بپسند جهانگیری معاون روحانی پراید نه ضد کلوله
بله منظور آقای جهانگیری اینکه کالاهای بیکفیته چینی را به خورد مردم بدهیم من شرط می بندم کالاهای ایرانی از کالاهای بیکفیت چینی بهتره باید بازار رقابتی در داخل کشور ایجاد بشه البته اگر .....