اتحادیه اروپا؛ زمین نبرد آمریکا و روسیه
یک سایت تحلیلی اروپایی در مطلبی به بررسی اختلافات روسیه و آمریکا و آثار آن بر امنیت اروپا پرداخته است.
خبرگزاری مهر: سایت اروپایی «مدرن دیپلماسی» در مطلبی به قلم «جک اندرسون» به بررسی آثار امنیتی منازعات آمریکا و روسیه بر اروپا پرداخته که در ادامه آمده است.
سطح و دامنه منازعات ایالات متحده آمریکا و روسیه در نظام بین الملل رو به افزایش است. بسیاری از کارشناسان و تحلیلگران مسائل بین الملل سخن از بازگشت به دوران جنگ سرد و حتی فراتر از آن، سخن از سخت ترین تقابل ممکن میان کاخ سفید و کاخ کرملین یه میان می آورند.
نوع و چگونگی رزمایش های جدید ناتو و روسیه هر دو نشان دهنده رادیکالیزه شدن فضای منازعه میان طرفین و تغییر فاز آن از منازعات «سیاسی» به «نظامی» است. اگرچه در این معادله، منازعه اصلی میان واشنگتن و مسکو شکل گرفته و خواهد گرفت، اما نمی توان نقش دیگر اعضای ناتو را در این آوردگاه نادیده انگاشت.
به عبارت بهتر، اعضای اروپایی ناتو به صورت خواسته یا ناخواسته در این منازعه درگیر خواهند شد و تبعات آن، به شدت اروپای واحد را تهدید خواهد کرد.
تشدید تقابل آمریکا و روسیه، وضعیت فشار و تهدید امنیتی علیه اروپا را دوچندان ساخته است.
در تاریخ روابط بین الملل به یاد داریم که پس از جنگ جهانی دوم به ویژه در دوران جنگ سرد، کشورهای اروپایی نخستین و اصلی ترین قربانیان منازعه احتمالی هسته ای میان روسیه و آمریکا بودند.
وضعیت ژئوپلیتیکی اروپا موضوعی نیست که بتوان آن را در محاسبات مربوط به نبرد احتمالی آمریکا و روسیه نادیده انگاشت.
در حال حاضر نیز با توجه به استقرار موشکهای اتمی آمریکا در اروپا و استقرار موشکهای اتمی روسیه در مرزهای کشورهای اروپای غربی، اروپا به "میدان اصلی نبرد" میان ایالات متحده آمریکا و روسیه تبدیل خواهد شد.
به عبارتی گویاتر، اتحادیه اروپا میزبانی منازعه ای را بر عهده خواهد گرفت که خود اصلی ترین قربانی و بازنده آن خواهد بود! تحلیلگران مسائل امنیتی در اروپا متفق القول هستند که امنیت اروپای واحد در گروی عدم منازعه آمریکا و روسیه تامین و تضمین می شود.
از این رو تنشهای مزمنی که میان واشنگتن و مسکو به وجود آمده است، برای کشورهای اروپایی حکم یک تهدید پایدار را دارد.
اروپای امروز بیش از هر زمان دیگری در گسلهای سیاسی و امنیتی ایجاد شده از سوی روسیه و ایالات متحده آمریکا گرفتار شده است.
بدون شک اگر راه حلی برای منازعه تسلیحاتی و سیاسی میان مسکو و واشنگتن پیدا نشود، آثار و تبعات زیادی گریبانگیر اروپا خواهد شد.
حتی در صورتی که جنگ مستقیمی میان آمریکا و روسیه در نگیرد، باقی ماندن کلیت منازعه میان طرفین خود را در قالب سونامی مهاجرت، تاثیرات منفی بر اقتصاد کشورهای اروپایی ( به عنوان یک قاره ژئو اکونومیک وابسته به صادرات و واردات) و .... نشان خواهد داد.
استمرار این وضعیت، منجر به قدرت گیری بیشتر پوپولیستها در اروپا و گذار از ساختار اروپای واحد خواهد شد.
هم اکنون احتمال فروپاشی اروپای واحد متعاقب تهدیدات خارجی و داخلی در این مجموعه، بیش از هر زمان دیگری افزایش یافته است. موضوعی که بسیاری از سران فعلی اتحادیه اروپا و منطقه یورو نیز نسبت به آن هشدار داده اند.
در یک جمع بندی کوتاه باید تاکید کرد که اروپا همچنان در تنظیم مناسبات مسکو و واشنگتن از چارچوب نظری و کاربردی خاصی پیروی نمی کند.
بسیاری از کشورهای اروپایی به جزئی از این منازعه تبدیل شده اند. روندی که می تواند برای موجودیت اتحادیه اروپا بسیار خطرناک باشد.
تنها عاملی که می تواند قدرت بازی موثر اروپا را در این معادله افزایش دهد، تشکیل ائتلافی از کشورهای عضو اتحادیه اروپا ( که در ناتو نیز عضویت دارند) برای میانجی گری در بحرانهای فزاینده میان ایالات متحده آمریکا و روسیه است.
بحرانهای فزاینده ای که خود را در قالب تروریسم، مهاجرت غیر متداول و دیگر جنایات سازمان یافته علیه اروپا نشان خواهد داد.
ارسال نظر