نماینده مجلس: تلگرام را فیلتر و ویدیو را ممنوع کردیم؛ آیا درد ما دوا شد؟
رییس فراکسیون حقوق شهروندی مجلس با بیان اینکه مردم به پیامرسانهای داخلی اعتماد ندارند، تاکید کرد که بهترین راه ممکن ایجاد فضای رقابتی در تمامی شقوق اطلاعرسانی، ایجاد بسترهای نقد درونسرزمینی و پرهیز از نگاه امنیتی به فعالان و کنشگران سیاسی در فضای مجازی است.
ایلنا: عبدالکریم حسینزاده، رییس فراکسیون حقوق شهروندی مجلس با اشاره به اهمیت فضای مجازی و نقش پیامرسانهای تلفن همراه در جامعه، اظهار داشت: وضعیت اینترنت ما در مقایسه با کشورهای جهان در سرعت دانلود و آپلود در شرایط غیرقابل قبولی قرار دارد.
سرعت اینترنت ایران در رده ۱۵۰ دانلود و ۱۳۰ آپلود در میان ۲۰۰ کشور جهان است
او با اشاره به رتبههای نازل ایران در ردهبندی کشورهای جهان بهلحاظ سرعت دانلود و آپلود اینترنت گفت: رتبه ایران بهلحاظ سرعت دانلود اینترنت در حدود ۱۵۰ از میان ۲۰۰ کشور جهان است و حتی عراق از این حیث در رتبهای بهتر نسبت به ما قرار دارد و از نظر سرعت آپلود نیز در رتبه ۱۳۰ از میان این ۲۰۰ کشور جهان قرار داریم.
سرعت اینترنت تلفن همراه ایران در رده ۹۸ از میان ۱۱۴ کشور جهان است
وی افزود: همچنین ما بهلحاظ سرعت اینترنت تلفن همراه در رتبه ۹۸ از ۱۱۴ کشور قرار داریم که به این اعتبار، تنها ۱۵ رده بالاتر از آخرین کشور جهان ایستادهایم.
ایران یکی از گرانترین کشورهای جهان بهلحاظ بهای اینترنت
نماینده اصلاحطلب مردم نقده و اشنویه در مجلس شورای اسلامی خاطرنشان کرد: علاوه بر این، بهلحاظ بهای اینترنت تلفن همراه نیز جزء کشورهای گران دنیا محسوب میشویم و در رده ۴۶ از میان ۶۲ کشور این جدول حضور داریم و عملاً در میان گرانترین کشورهای دنیا بهلحاظ بهای اینترنت تلفن همراه در رتبه شانزدهم از آخر ایستادهایم.
روش برخورد مدیریتی نادرست با پدیدههایی همچون ویدئو، ماهواره و اینترنت
نایب رییس فراکسیون امید مجلس دهم به نحوه مدیریت اینترنت در ایران اشاره کرد و گفت: در جریان ناآرامیها و اعتراضهای دیماه سال گذشته، تلگرام را بهطور کامل فیلتر کردیم و سرعت اینترنت را به پایینترین حد خود رساندیم. آنچنان که از ابتدای انقلاب هم دورهای ویدیو را ممنوع کردیم اما فیلم و ویدیو کرایه داده میشد و بعدها با همان رویکرد، آنتنهای ماهواره را پایین آوردیم. حال سوال این است که آیا با پاک کردن صورت مسئله، دردی از ما دوا خواهد شد؟! آیا با حذف ویدیو، مردم دیگر از آن استفاده نکردند؟!
حسینزاده با طرح این سوال که آیا با جمعآوری آنتنهای ماهواره بر تعداد تماشاگران شبکههای صداوسیما افزوده شد یا ارجاع مردم به شبکههای فارسیزبان خارج کشور کاهش یافت؟ ادامه داد: آیا با فیلتر کردن کانالهای تلگرامی در جریان همین اعتراضهای اخیر، مردم از فیلترشکن استفاده نکردند؟! آیا رفرنس و محل دریافت خبر و اطلاعات مردم کانالهای داخلی و خبرگزاریهای داخلی بود یا رسانههای خارجی؟!
مردم به پیامرسانهای داخلی هیچ اعتمادی ندارند
این نماینده مجلس با بیان اینکه هنوز زیرساختهای لازم را برای فعالیت پیامرسانهای داخلی نداریم، تاکید کرد: این یک واقعیت هرچند تلخ است ولی مردم به پیامرسانهای داخلی هیچ اعتمادی ندارند و این مسئله با یک نظرسنجی از مردم مشخص خواهد شد.
جریمه ناچیز ۲ اپراتور معروف برای درز اطلاعات کاربران تلفن همراه
رییس فراکسیون حقوق شهروندی مجلس شورای اسلامی به برخی موارد نقض حقوق شهروندان ازسوی اپراتورهای تلفن همراه اشاره کرد و گفت: چندی پیش در جریان برخورد با تخلف ۲ اپراتور معروف کشور که اطلاعات شهروندان را درز داده بودند، برای این شرکتها تنها ۴ میلیارد تومان جریمه درنظر گرفته شد، ولی پرسش این است که آیا خسارت معنوی و حضور در حریم خصوصی شهروندان با این جریمهها باز خواهد گشت و حقوق شهروندی تضییعشده آنان جبران خواهد شد و آیا این قبیل موارد خود بر دامنه بیاعتمادی مردم نمیافزاید؟!
نایب رییس فراکسیون امید مجلس خاطرنشان کرد: روشهایی از نوع فیلترینگ و غیره به هیچ وجه پاسخگو نبوده و راهکار مناسبی نیست. امروز دست هر کودک ایرانی، یک گوشی نسل جدید مجهز به تلگرام و هزاران اپلیکیشن دیگر است و با نصب فیلترشکنها به تمامی کانالهای غیراخلاقی که آنها تا دیروز دسترسی نداشتند، دسترسی خواهند داشت و این یعنی ندیدن آسیبهای اجتماعی در روشهای به اصطلاح مدیریتی ما!
نماینده اصلاحطلب مردم نقده و اشنویه در مجلس شورای اسلامی یادآور شد: در جریان توسعه فناوری، جهان منتظر ما نمیماند و یقین داشته باشیم حتی اگر فیلترینگ را انجام بدهیم، دیگران روشهایی برای دور زدن فیلترینگ را جایگزین خواهند کرد.
فیلترینگ اینترنت در آینده نهچندان دور ناممکن میشود
او با بیان اینکه در آیندهای نهچندان دور حتی نیازی به فیلترشکن هم نخواهد بود، توضیح داد: نمونه بارز این شیوههای نوین، تامین اینترنت آفریقا توسط پهباد خورشیدی فیسبوک آمریکا است.
رییس فراکسیون حقوق شهروندی مجلس شورای اسلامی خاطرنشان کرد: درمجموع به نظر میرسد، ایزوله کردن کشور و مردم راهکار درستی برای مقابله با کسانی که علیه ما برنامهریزی میکنند، نیست؛ هرچند میتواند کوتاهترین و راحتترین راه ممکن باشد اما خود هزینههای گزافی در پی خواهد داشت.
ایجاد فضای رقابتی در تمامی شقوق اطلاعرسانی و حرکت به سمت چندصدایی
این عضو کمیسیون عمران مجلس اضافه کرد: یقین داشته باشیم، بهترین راه ممکن ایجاد فضای رقابتی در تمامی شقوق اطلاعرسانی است، به گونهای که مردم محل رجوع و رفرنسشان صداوسیمای واقعاً ملی ما باشد؛ آنهم با خروج آن از تکصدایی و حرکت به سمت چندصدایی، و حتی با ایجاد و توسعه تلویزیونها و رادیوهای بخش خصوصی درونسرزمینی.
حسینزاده در پایان تصریح کرد: در خصوص تلگرام و سایر پیامرسانها باید تنها و تنها اعتماد ملی را بالا ببریم تا مردم خود به کانالهای دشمنان این آب و خاک مراجعه نکنند و راه آن نیز بسط و گسترش آزادی بیان، ایجاد بسترهای نقد درونسرزمینی و پرهیز از دید امنیتی به فعالان و کنشگران سیاسی در فضای مجازی درونسرزمینی است.
نظر کاربران
دمت گرم حرف حق زدی
پاسخ ها
از ایشون درباره موزه لوور بپرسید.
وضع بدتر خواهد شد عین روز روشنه وزیر عدم ارتباطات فقط داره وقت وهزینه به باد میده
درد دوا نمیشه مگر با قطع دست اختلاسگران
استفاده از تلگرام نشان از بی اعتمادی معنادار مردم به کشوره،نمونه بی اعتمادی که شاید هم بی ربط باشه پشتیبانی دولت از خودروسازان یا تابوت سازان و مقابله با درخواست مردم که منجر به خودرو صفر نخریم بود
پاسخ ها
بی اعتمادی معنا دار ...... برو بابا مردم برای سر گرمی از اینها استفاده میکنند .
درد ما دشمنی عجیب با آمریکا و دوستی عجیب تر با روسیه اس
پاسخ ها
نه عزیزم دردت چیز دیگست .
از چاله در اومدیم افتادیم تو چاه ....حالا سایه نحس روسیه بالای سر ایرانیان گسترده شده
خطرات و تهدیدات تلگرام خیلی بالاتر از این است که آنرا با ویدئو و ماهواره مقایسه کنیم .متاسفانه بجای پرداختن به راه حل اساسی که همان تقویت پیام رسانهای داخلی هست میبینیم که تنها مخالف فیلتر تلگرام و حامی آن هستند با وجود مشاهده این همه دشمنی و ایجاد خسارت توسط تلگرام که در هرکشور دیگری بود به هیچ عنوان اجازه فعالیت به آن داده نمیشد
پاسخ ها
تا وقتی که ظالمان در راس کار باشند این بی اعتمادی ادامه خواهد داشت ولو اینکه همه رسانه های آزاد بسته شوند
درهمه زمینه ها گرانترین کشور وبی کیفیت ترینیم وپدر مردم رو با گرانی درآوردید
زندبادبه همچین نماینده باهوش باپاک کردن مسله چیزی درست نمیش بایدحل کرد تابیکاری وفقرباش اوضاع بدمملکت همین اگه زرنگیدومیتونیدبیکاری وفقربیش از۳۰درصدسرپرست خانوادههاوجوانان فیلترکن هر۴جوان۳نفربیکاروهر۴نفر۱نفرروانیم وهر۱ساعت ۵۰نفرمیرن زندان به خاطرفقروهرساعت۳۰نفرطلاق میگیروهرزندانیروزی۵۰۰۰۰هزارتومان هزینش وحتی نیروانتظامی میگا مادیگرنمیتونیم اینقدرهم وطنان وبگیریم وبرعکس حدود۱۵ملیون افغانی ۱۰ملیون شغل واشغال کردومامنابع کشوروبودجه وشغل دادیم به اینهاهیچ جای دنیاکشورجهان سوم مهاجرنمیگیروحتی از۱،کشورکه بعدم دردسرسازبشن مثل فلسطین بش واون کشورکه مهاجرمیگیربیکاروفقیرنداره ودولت میفرسته سرکار ووظیفه دولت دادن شغل به مردمش....
حرف بسیار خوبی از طرف یک نماینده مجلس است ولی اینقدر دو گانه و متناقض بودید که مردم حتی اینچنین اظهار نظرهای خوبی را هم باور ندارند و فکر میکنند همه این حرفها برنامهریزی شده و اصلاً امیدی به این حرفها ندارند
چرا هیچ نمایندهای به خطرات پارازیت اشاره ای نمیکنه؟
نمیشه هم محدود نکرد که!!!! ولی کافی نیست! اقدامات فرهنگی دینی هم لازمه....ترس از قیامت و خدا و پیغمبر!!! توی این زمینه کمکاری شده!!
چه عجب یک نماینده مجلس پیدا شد واقعیت درون جامعه را انعکاس کند با ترساندن و رغب و وحشت تو دنیا جوابگو نیستش بهترین طریق همان آگاه سازی و حفظ فضای آزاد درون کشور هستش و..
با آزاد گذاشتمش چی؟؟ بی نهایت درد اضافه شده.! این اظهار نظرها برای رضای خدا ست؟ یا؟؟!
کاربر فریبا چطور از خدا وپیغمبر وقیامت نترسیدی واومدی وبا استفاده از اینترنت که مظهر شیطان است نظر دادی؟؟؟!!!!
وای برتو که جات تو قعر جهنمه!!!! امل متحجر
دین را کمرنگ کردیم وماهواره را آزادوایجاد شیاطین پررونق
جوانان ما متاسفانه جنبه ندارن کورکورانه دنبال دشمنان راه افتادن
فکر نون کن که خربزه آبه
البته برای مردم ، چون برای خودتون
نون که هیچ شیشلیک میزنین
البته میدان دادن به تلگرام را هم شاهد بودیم که چه فجایعی ببار آورد واگر فیلتر راه حل نیست و پاک کردن صورت مسئله هست رها کردن آن هم راه حل نیست چون متاسفانه ترویج بی بند و باری را نمودش در جامعه میتوان دید مثل هدف قرار دادن نسل آینده که باید مملکت را اداره کنند میبینیم نوجوان ما زیرابرو برمیدارد و لباسهای تن نمای زنانه میپوشد که هرچند هم اندک باشد میتواند زنگ خطری برای مسئولان و دل سوزان نظام باشد ودر تمام دنیا برای نظارت براینگونه فضاهها به سمت پیام رسانهای داخلی رفتند و در کشور ما بایستی شرایطی فراهم شود که این پیام رسانها قادر به رقابت باشند نه اینکه خودمان هم تبلیغ کنیم به نفع فضای مجازی خارجی و پیام رسانهای خودمان را غیر قابل اعتماد معرفی کنیم .اگر فیلتر راه حل نیست اینگونه رها سازی که الآن هست هم راه حل نیت و در اصل این پاک کردن صورت مسئله هست نه فیلتر کردن