۶۹۴۵۲۲
۴ نظر
۵۰۱۲
۴ نظر
۵۰۱۲
پ

۹۷ سال رونق بورس؟

بورس در سال ۹۶ سال نسبتا آرامی را پشت سرگذاشت؛اگرچه این آرامش توام با افزایش میزان معاملات و شاخص کل بود،اما آنطور که انتظار می رفت،بورس نتوانسته اعتماد سرمایه گذاران را نسبت به کششی که سایر بازارها دارند،به خود جلب کند.

خبرآنلاین: بازار بورس،بازاری وابسته به تحولات سیاسی است؛بازاری که هرگونه خبر یا اتفاقی مستقیما بر روی آن اثر می گذارد.اگر این خبر نگران کننده باشد،صف های فروش شکل گرفته و شاخص ها قرمز می شود.عکس این اتفاق هم موجب شکل گیری صف های خرید و سبز شدن نماگرهای قیمتی می شود.

روزشمار فتح قله 96 هزار واحدی

بورس تهران سال ۹۶ را با یک اتفاق سیاسی بزرگ پشت سرگذاشت؛انتخابات ریاست جمهوری در خرداد ماه.پرونده اولین ماه سال یعنی فروردین ۹۶ با رشد ۱.۸ درصدی بسته شد.رشدی که برای خیلی ها نوید رضایت بخش بودن تحولات سیاسی در کشور را می داد.

شاخص بورس در فرودین ماه سال گذشته با ۱۴۲۱ واحد رشد به ۷۸ هزار و ۶۵۱ رسید.شروع خوبی که تحلیلگران بازار سرمایه اگرچه آن را مثبت می خواندند اما ابهامات در روند آتی قیمت ها در بازارهای جهانی را مانع از رشد یکپارچه قیمت سهام عنوان می کردند.

در سه ماهه نخست سال ۹۶ و به دنبال مشخص شدن نتیجه انتخابات دور دوازدهم ریاست جمهوری، استقبال معامله گران از بازار سرمایه افزایش یافت.اگر تا پیش از روشن شدن نتایج انتخابات استقبال معامله گران از نمادهای کوچک بورس بود،به تدریج تحرکاتی در نمادهیا بزرگ تر مثل پالایشی،فلزی و معدنی اتفاق افتاد.

اواسط تیر ماه شاخص کل بورس تهران از محدوده ۷۸ هزار و ۶۳۲ واحدی مسیر صعودی در پیش گرفت و در پایان تابستان با فتح قله ۸۰ هزار واحدی به پایان رساند.هرچند رشد قیمت‌ها در بازار جهانی، افزایش نرخ دلار از عوامل تاثیرگذار بود،اما تصمیمی که نهادپولی کشور یعنی بانک مرکزی برای کاهش نرخ سود بانکی بر رقم ۱۵ درصدی گرفت سبب شد تا جریان نقدینگی به سمت بازار ارز حرکت کند و افزایش قیمت ارز،موجب رشد شاخص کل بورس اوراق بهادار شد.

به این ترتیب شهریور۹۶ با رشد ۵/ ۴ درصدی شاخص کل به پایان رسید. رصد متغیرهای اثرگذار باعث شد بورس به‌عنوان مقصد جذاب سرمایه‌گذاری در مقایسه با سایر رقبا معرفی شود. بورس از هفته پایانی شهریور به استقبال نیمه دوم سال رفت و تا پایان پاییز رشد ۴/ ۱۴ درصدی را در مدت ۶۵ روز کاری به ثبت رساند. گرچه رشد شاخص در هفته نخست دی‌ماه همچنان پرشتاب بود اما در ادامه به تدریج خودنمایی ریسک‌های غیراقتصادی، خروج نسبی سرمایه‌ها را از بازار به دنبال داشت.

بورس تهران درآغاز فصل زمستان قله ۹۰ هزار واحدی را هم فتح کرد و پیشتاز بازارهای موازی شد،به طوری که بازدهی این بازار از تا پایان فصل پاییز به حدود ۴/ ۲۵ درصد رسید. رشد که بورس را به‌عنوان پیشتاز بازار‌ها در سال ۹۶ تبدیل کرد که نسبت به سایر رقبا یعنی بازار سکه،مسکن،ارز و سپرده های بانکی جلوتر بود.

بورس به روایت تصمیم سازان

در میانه تحولات بزرگ و رکوردزنی بی سابقه شاخص بورس درسال ۹۶ ،این بازار با اقدامات مثبتی از سوی سازمان بورس نیز همراه بود. حذف پیش‌بینی سودآوری شرکت‌ها از جمله آنهاست. هرچند این اتفاق مثبت در ابتدا با اعتراضات زیادی همراه شد، اما درنهایت مورد پذیرش فعالان بورس قرار گرفت.چه آنکه پیش از این ارائه پیش‌بینی سودآوری تنها سرپوشی بر واقعیت‌های شفاف‌سازی شرکت‌ها بود. تصمیم دیگر سیاستگذاران اقتصادی تلاش برای رونق بازار بدهی بود،اقدامی که اگرچه هنوز نتوانسته جای خود را در بازار بیابد،اما به گفته کارشناسان می تواند در بلند مدت سبب شود تا باز سنگین تامین مالی از دوش دولت و به خصوص دوش سیستم بانکی برداشته شود.

اتفاق دیگر در بازار سرمایه سال ۹۶،استقراض از طریق فروش اوراق بدهی به بخش خصوصی به منظور راه‌اندازی یک بنگاه بود که در دیگر بورس‌ها به‌عنوان محور اصلی شکل‌گیری بازار سهام از آن یاد می‌شود. گرچه این سیاست های تازه در سال ۹۶ خواهان زیادی میان فعالان بورس نداشت، اما سیاستگذاران اقتصادی امیدوارند در بلندمدت اثر مثبت خود را در بورس تهران منعکس کند.

آلبرت بغزیان کارشناس اقتصادی آنچه در سال ۹۶ سبب افزایش شاخص بورس شده را ناشی از حباب می داند و در این رابطه می گوید:« بورس تقریبا در همه دوره ها با ورود حقوقی ها حبابی شده اســت. حقوقی ها به دلیل یک سری منافع و حجم خریدی که دارند بیشـتر مي توانند ایجاد بازار کنند. »

مهدی پورقاضی رییس کمیسیون صنعت اتاق تهران تصمیم های تازه دولت برای رونق بازار سرمایه را چندان اثربخش توصیف نمی کند.او می گوید:« من تاكنون شاهد نقش بازار سرمایه در تامین مالی بخش خصوصی نبوده ام. بیشتر در شبه دولتی ها و دولتی ها تامین مالی انجام مي شود. بورس هنوز نمي تواند برای بخش خصوصی واقعی تامین مالی کند. این درواقع نقطه ضعف بورس است.»

او اضافه می کند:«شرکت هایی که داخل بورس هستند، عموما شبه دولتی محسوب مي شوند؛ در بورس به بخش خصوصی اعتمادی نمي شود و تامین مالی تنها برای شبه دولتی ها صورت مي گیرد.»

97 سال رونق بورس؟

به زودی معاملات بورس تهران آغاز می‌شود؛معاملاتی که به قولی مثل هندوانه سربسته است.علامت هایی از بازارهای جهانی و تحولات سیاسی در ایالات متحده رسیده که ۹۷ را غیرقابل پیش بینی می کند. البته به جز تحولات سیاسی که علائم آن از بازارهای جهانی می رسد،متغیرهای اثرگذار مانند نرخ دلار،سود بانکی و تورم با اما و اگرهای بسیاری همراه کرده که می‌تواند مسیرهای متفاوتی را برای سهام رقم بزند.

بی شک انتصاب های ترامپ بر بورس تهران اثر قابل توجهی خواهد گذاشت.کارشناسان می گویند تردیدهای سیاسی در سال ۹۷ کاملا فضای اقتصادی کشور را تحت تاثیر قرار خواهد داد. از سویی رشد نرخ دلار در ماه‌های آینده نیز بازار سرمایه را متاثر خواهد کرد.در اینکه بازار سرمایه در سال ۹۷ بتواند بازار جذابی برای سرمایه گذاران باشد، نمی توان به طور قطع نظر داد،اما به گفته تحلیلگران اگر روندی که این بازار در سال ۹۶ طی کرد،در سال ۹۷ ادامه داشته باشد،بورس می‌تواند بازار جذاب و پربازدهی باشد.

پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

نظر کاربران

  • بدون نام

    خندداره

  • بدون نام

    بابا جمع کنید سهام سیمان تهران از سالی ۴۰۰الی۵۰۰هزارتومان رسیده به سالی ۳۴۰۰۰هزارتومان ببین چقدر میخورند اخه کی میاد سهام بخره .منکه از سال ۶۸سهام خریدم انچنان سود نداده هیچ ،مبلغ سهام هم از ۴۰۰۰هزارتومان رسیده به ۲۵تومان ارزش نداره که بخری.

  • م

    همش خالی میبندین مگه تاالان چکارکردین هیچی

  • محمد

    هر سال میگید سال دیگه از بس که دزد داخلش هست دیگه چیزی به اعضا نمیرسه.

ارسال نظر

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج