برنامه بورس تهران در سال ۹۷
مدیر عامل بورس تهران اعلام کرد : پذیرش صنایع نوین، دانش بنیان و سبز، پذیرش و عرضه ۱۲ شرکت، پذیرش ۵ اوراق انتقالی از فرابورس، پذیرش ۱۰ اوراق بدهی و و پذیرش ۶ صندوق قابل معامله از راهبردهای سال ۹۷ است.
خبرآنلاین: مدیر عامل بورس تهران اعلام کرد : پذیرش صنایع نوین، دانش بنیان و سبز، پذیرش و عرضه ۱۲ شرکت، پذیرش ۵ اوراق انتقالی از فرابورس، پذیرش ۱۰ اوراق بدهی و و پذیرش ۶ صندوق قابل معامله از راهبردهای سال ۹۷ است.
حسن قالیباف درباره اهداف سال گذشته بورس تهران و برنامه های سال جاری در این بازار اظهار داشت : تامین مالی بخش خصوصی از درگاه اوراق بدهی با قوت پی گیری و به سرانجام رسید بطوریکه بزرگترین تامین مالی بخش خصوصی در بازار سرمایه با پذیره نویسی صکوک ایران خودرو به مبلغ ۷۰۰۰ میلیارد ریال در بورس تهران رقم خورد. ارزش بازار اوراق بدهی که میزبان ۲۹ اوراق مختلف مشارکت، صکوک و گواهی سپرده است از ۱۱۰ هزار میلیارد ریال فراتر رفت.
با هدف امکان مدیریت ریسک، دو صندوق قابل معامله در اوراق با درآمد ثابت پذیرش و معامله شد. ارزش صندوق های قابل معامله با ۱۱ صندوق بیش از ۹ هزار میلیارد ریال است.
کل تامین مالی انجام شده در سال ۱۳۹۶ از روش های مختلف شامل عرضه اولیه، اختیار فروش تبعی، اوراق بدهی، صندوق های قابل معامله و افزایش سرمایه بیش از ۲۰۰ هزار میلیارد ریال بوده است.
عرضه های اولیه
در سالی که گذشت بورس تهران تلاش کرد در راستای تعمیق بازار گام بردارد. به همین منظور ۱۵ جلسه هیات پذیرش برگزار و با توجه به شرایط بازار، عرضه اولیه ۷ شرکت محقق شد و ارزش بازار به بیش از ۳۸۰ هزار میلیارد تومان رسید.
در سال قبل تعداد ۷ شرکت در بورس تهران درج شدند که امیدواریم در سال ۹۷ عرضه اولیه شوند. همچنین پرونده ۳۰ شرکت نیز در مراحل مختلف پذیرش و درج قرار دارند.
تحولات بین المللی
طی سالی که گذشت، دو همایش جذب سرمایه گذار خارجی برای تامین مالی بین المللی شرکت های ایرانی برگزار شد تا فعالان بازار سرمایه ضمن اشراف به الزامات حضور در بازارهای بین المللی از منافع حضور در این بازارها و تامین مالی از این درگاه بهره برداری کنند.
به منظور متنوع سازی ابزارهای تامین مالی و جذب سرمایه گذار خارجی، پی گیری و اقدام لازم برای انتشار اوراق بدهی ارزی صورت می پذیرد. پذیرش اوراق بهادار ایرانی در بورس های خارجی با همراهی سایر ارکان بازار پی گیری می شود. از دیگر برنامه ها بررسی عضویت بورس تهران در IOSCO و پی گیری عضویت دایمی در فدراسیون جهانی بورس ها است.
در سال ۹۶، تعداد سرمایه گذاران خارجی فعال در بازار سرمایه از ۱۴۰۰ کد معاملاتی عبور کرد، این تعداد سرمایه گذار خارجی در صنایع متنوعی فعال هستند و طبق آخرین آمار ها در حدود ۷۰۰ کد معاملاتی متعلق به سرمایه گذاران خارجی، مالک اوراق بهادار در بورس تهران هستند.
نوآوری ها
بازار سرمایه در سال جدید شاهد تداوم فعالیتهای نوآورانه بورس تهران خواهد بود. به این جهت بورس تهران تنوع ابزارهای مالی را سرلوحه فعالیت های خود قرار داده است، در برنامه های سال آینده شامل عرضه قرارداد سلف سهام و قرارداد آتی سبد سهام برای ارتقا و توسعه ابزارهای معاملاتی، همچنین بررسی شناخت گواهی با عملکرد بالا (Outperformance Certificate) در بورسهای اوراق بهادار، بررسی شناخت گواهی جایزه (Bonuse Certificate) در بورسهای اوراق بهادار و بررسی انتشار اوراق بهادار مبتنی بر مطالبات شرکتهای فعال در صنعت لیزینگ به منظور توسعه ابزار های نوین مالی انجام می شود.
شایان ذکر است با اجرایی شدن بازار اختیار معامله در سال ۹۵، ضمن ایجاد تنوع در ابزارهای معاملاتی علاوه بر بازار آتی و اختیار فروش تبعی، امکان مدیریت ریسک را فراهم کرده است. برای اولین بار در بازار سرمایه ایران، معاملات بر خط اختیار معامله در مهر ماه ۱۳۹۶ در بورس تهران اجرایی شد.
اصلاح رویه ها
در سال ۹۶ بورس تهران؛ در جهت اصلاح رویه های ماده ۳۸ و ۳۹ دستورالعمل پذیرش و افشا، مکانیزه کردن مکاتبات با ناشران در سامانه کدال، اصلاح و توسعه سامانه سروین تلاش کرد شرایط ارتقاء شفافیت را بیش از پیش فراهم آورد.
همچنین اقدام برای اصلاح نحوه توقف و بازگشایی نماد ها یکی از مهمترین دستاوردهای بورس تهران به شمار می رود. در ضمن بورس تهران قصد دارد تا در زمینه طبقه بندی هشدار ها و گزارش های نظارتی منطبق با قوانین و مقررات بازار سرمایه اقداماتی انجام دهد و پیشنهاد اصلاح دستورالعمل های مرتبط با نهادها و ابزارهای نوین مالی در حوزه نظارت بر معاملات اقدام کند.
نماد بازار سرمایه
با اجرایی شدن افزایش سرمایه های بورس تهران که برای تامین مالی ساختمان جدید صورت پذیرفته، در نهایت سرمایه بورس تهران به ۱۵۰ میلیارد تومان افزایش یافت. در سالی که گذشت شاهد پیشرفت مناسب در پروژه احداث ساختمان جدید بورس بودیم، طبق برنامه ریزی انجام شده در سال آینده انتقال به این ساختمان به عنوان یک نماد ملی آغاز خواهد شد.
تالار های منطقه ای
بورس تهران گسترده ترین توزیع جغرافیایی شبکه معاملاتی بازار سرمایه را در اختیار دارد. بورس در ۲۲ منطقه کشور در قالب تالار و دفاتر منطقه ای حضور دارد و به منظور گسترش فرهنگ سرمایه گذاری گام های اساسی را برداشته است تا از این درگاه ضریب نفوذ بورس بیش از پیش ارتقا یابد. این بستر مطمئن ترین مسیر برای ورود سهام عدالت به بازار سرمایه است. تجهیز منابع در سطح گسترده جغرافیایی و با نگرش بلند مدت می تواند دورنمایی درخشان برای بازار سرمایه ترسیم کند.
اهداف بورس تهران در سال ۹۷
راهبرد بورس تهران در سال آتی بر پذیرش صنایع نوین، دانش بنیان و سبز استوار است. برنامه های آینده بورس تهران شامل پذیرش و عرضه ۱۲ شرکت، پذیرش ۵ اوراق انتقالی از فرابورس، پذیرش ۱۰ اوراق بدهی و پذیرش ۶ صندوق قابل معامله و گسترش فرهنگ سهامداری است.
امید است پذیرش های فوق به ارتقاء جایگاه بازار سرمایه در تأمین مالی، تعمیق بازار و ارتقا نقدشوندگی بیش از پیش کمک کند.
ارسال نظر