چین به خریدار فرش ایران تبدیل شد
رئیس مرکز ملی فرش دستباف ایران با اشاره به سیر صعودی صادرات فرش دستباف ایران در سال ۱۳۹۶ گفت: صادرات فرش دستباف ایران به آمریکا در ۱۱ ماه سال گذشته به ۱۰۰ میلیون دلار رسید.
خبرگزاری فارس: رئیس مرکز ملی فرش دستباف ایران با اشاره به سیر صعودی صادرات فرش دستباف ایران در سال ۱۳۹۶ گفت: صادرات فرش دستباف ایران به آمریکا در ۱۱ ماه سال گذشته به ۱۰۰ میلیون دلار رسید.
حمید کارگر گفت: روند صادرات فرش دستباف ایران سیر صعودی و افزایشی به خود گرفته و طبق اعلام گمرک جمهوری اسلامی ایران در سال ۱۳۹۵ ، ۳۵۹ میلیون دلار فرش دستباف از کشور به بازارهای هدف صادر شد.
رئیس مرکز ملی فرش ایران افزود: صادرات فرش در سال ۱۳۹۵ به لحاظ ارزشی و وزنی نسبت به سال ۱۳۹۴ سیر صعودی داشت بطوری که نسبت به سال ۱۳۹۴ ، ۲۰۳ درصد رشد ارزشی و حدود ۱۳ درصد رشد وزنی داشت و همچنین بیش از ۹۰ میلیون دلار در سال ۱۳۹۵ فرش دستباف به کشور آمریکا صادر شد.
رئیس مرکز ملی فرش دستباف ایران در ادامه به وضعیت صادرات فرش در سال ۱۳۹۶ اشاره کرد و گفت: در ماههای ابتدای سال ۱۳۹۶ هم همان روند افزایشی سال ۱۳۹۵ ادامه پیدا کرد بطوریکه براساس آمار گمرک در ۱۱ ماهه سال ۱۳۹۶ بیش از ۴ هزار و ۷۰۰ تن فرش دستباف با ارزش بیش از ۳۷۷ میلیون دلار از ایران به حدود ۸۰ کشور دنیا صادر فرش دستباف صادر شد.
کارگر با بیان اینکه کشور آمریکا بزرگترین وارد کننده فرش دستباف است ، بیان داشت: در ۱۱ ماهه سال ۱۳۹۶ بیش از ۱۰۰ میلیون دلار فرش دستباف به کشور آمریکا صادر شد در حالی که در سالهای گذشته به علت تحریمها و سیاستهای بدخواهانه آمریکا صادرات فرش دستباف ایران به این کشور به صفر رسیده بود.
وی افزود: با توجه به عدم حضور ما در بازار آمریکا به علت تحریم رقیبهای ما مثل هند و پاکستان سهم زیادی از این بازار را تصاحب کرده بودند اما میزان صادرات ما در سالهای ۱۳۹۵ و ۱۳۹۶ به آمریکا نشان داد که فعالان فرش ایران توانستهاند سهم خود را دوباره از رقبا پس بگیرند و همچنان صدرنشین تجارت جهانی فرش دستباف باشند.
کارگر در مورد صادرات فرش دستباف به چین اظهار داشت: کشور چین در گذشته تولید کننده و صادرکننده فرش دستباف بود و برای ما به عنوان یک رقیب محسوب میشد.
وی افزود: اما در دهه اخیر با توجه به تحولی که در اقتصاد چین رخ داد و با فاصله گرفتن این کشور از اقتصاد کمونیستی و حرکت به سمت اقتصاد بازار آزاد و گرایش این کشور به سمت تولیدات دیگر و ظهور یک طبقه ثروتمند نوظهور در بازار چین که به دنبال کالاهای لوکس هستند این کشور هم از تولید فرش دستباف فاصله گرفته و به خریدار و مصرف کننده فرش تبدیل شده است.
وی افزود: چین جزء ۲۰ کشور اصلی مشتری فرش دستباف ایران است و در ۱۱ ماهه سال ۱۳۹۶ فعالان فرش دستباف تقریبا ۴ میلیون دلار فرش دستباف به این کشور صادر کردند.
رئیس مرکز ملی فرش دستباف ایران اظهار داشت: اگرچه هندوستان، پاکستان، افغانستان، نپال و ترکیه از رقبای فرش دستباف ایران در بازارهای جهانی به شمار میروند اما ما علیرغم تمام افت و خیزها و علیرغم وجود تنگناها و مشکلات بسیار همچنان در بازارهای جهانی صدرنشین هستیم.
وی با اشاره به اینکه دستمزد بافندگان در برخی کشورهای رقیب از قبیل هندوستان، افغانستان و پاکستان بسیار اندک است، افزود: برگه برنده رقیبان فرش دستباف ایران در بازارهای جهانی قیمت تمام شده پایین فرش است اما اصالت و کیفیت فرش ایرانی همچنان در صدر است.
کارگر اظهار داشت: فرش دستباف ایران از دیرباز به کشورهای آلمان، آمریکا، ایتالیا، فرانسه، انگلستان، لبنان، امارات، کویت و ژاپن صادر میشد و امروز بازارهای دیگری از جمله چین، شیلی، آفریقای جنوبی، روسیه، چین و برزیل به خیل عظیم مشتریان فرش ایران پیوستهاند.
نظر کاربران
عجب یعنی چینیهاانقدرندارن که فرش ایران استفاده میکنن شماهم که همش صادرات واردات میکنی بعدا اخه فرشم باید بره بالا یکی نداره چه باید بکنه
جمعیت یک میلیارد و حدود چهارصد میلیونی چین اگر دست .... ایران بود دست کم یک میلیاردش از گرسنگی می مردند. با اون همه جمعیت چه اقتصاد پیشرفته ای دارند که می توانند فرش دست باف ایران را که خود مردم ایران ازخریدش عاجزند ، بخرند. بااقتصاد امریکا رقابت می کنند و ضمن داشتن رفاه نسبی توریست های زیادی همیشه از چین به مقتصد اروپا وامریکا قدرت مالی مسافرت دارند.
حالا از فردا فرش های بنجل خودشون را وارد بازار ایران میکنند