بارشها چقدر کاهش یافت؟
بررسیها نشان میدهد که میزان بارندگی در حوضههای آبریز دریاچه ارومیه و دریای خزر نسبت به سال گذشته روند افزایشی داشته است.
میزان نوشت: بررسیها نشان میدهد که میزان بارندگی در حوضههای آبریز دریاچه ارومیه و دریای خزر نسبت به سال گذشته روند افزایشی داشته است.
بررسی میزان بارشها از ابتدای سال آبی ۹۶-۹۷ تا ۱۵ اسفندماه سال جاری نشان میدهد ارتفاع بارشها بالغ بر ۸۸.۹ میلیمتر به ثبت رسیده است.
میزان بارندگی نسبت به میانگین دورههای مشابه درازمدت (۱۵۸.۱ میلیمتر) ۴۳.۸ درصد کاهش داشته و نسبت به دوره مشابه سال آبی گذشته (۱۴۹.۶ میلیمتر) ۴۰.۶ درصد کاهش را نشان میدهد.
در این میان حجم بارشها از اول مهر تا ۱۵ اسفندماه سال جاری معادل ۱۴۶.۵۱ میلیارد مترمکعب گزارش شده است.
بررسی بارشهای جوی در استان تهران نشان میدهد که در سال آبی جاری تا روز ۱۵ اسفندماه بالغ بر ۱۰۵.۱ میلیمتر بارش در این استان گزارش شده که این رقم در مدت مشابه سال گذشته ۱۸۲ میلیمتر بوده است و مقایسه آن کاهش ۴۲.۳ درصدی بارشها را نشان میدهد.
در این میان میزان بارش در حوضه آبریز دریای خزر در سال آبی جاری تاکنون ۲۲۸.۶ میلیمتر گزارش شده، که این رقم در مقایسه با سال آبی گذشته ۳.۹ درصد افزایش و در مقایسه با بلند مدت ۴۹ ساله تغییری نداشته است.
در حوضه آبریز خلیج فارس و دریای عمان، میزان بارشها ۱۲۹.۸ میلیمتر گزارش شده که این رقم در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته ۴۶.۷ درصد کاهش و در مقایسه با متوسط ۴۹ ساله ۵۰.۷ درصد کاهش داشته است.
حوضه آبریز دریاچه ارومیه شاهد ۲۱۹.۵ میلیمتر بارش بوده که این رقم در سال گذشته ۱۶۲.۸ میلیمتر ثبت شده، از همین رو در مقایسه با سال آبی گذشته این حوضه آبریز با افزایش ۳۴.۸ درصدی مواجه بوده است.
میزان بارش در فلات مرکزی ایران با ۵۸.۹ درصد کاهش نسبت به سال گذشته ۵۹.۵ میلیمتر بارش را برای خود به ثبت رسانده است.
گفتنی است این حوزه در مدت مشابه سال گذشته ۱۰۰.۵ میلیمتر بارش داشته و همچنین میانگین متوسط بارش در ۴۹ ساله گذشته این حوضه ۱۰۲ میلیمتر گزارش شده است.
حوضه مرزی شرق در سال آبی جاری ۱۱.۱ میلیمتر بارندگی داشته و این در حالی است که این منطقه در مدت مشابه سال آبی گذشته ۴۵.۱ میلیمتر بارش را تجربه کرده بود که نشان میدهد بارشها در مقایسه با سال آبی گذشته با کاهش ۷۵.۴ درصدی و در دراز مدت ۴۹ ساله با اُفت ۸۲.۳ درصدی مواجه بوده است.
لازم به ذکر است که در حوضه آبی قرهقوم تاکنون ۶۲.۲ میلیمتر بارندگی به ثبت رسیده که این رقم در مدت مشابه سال گذشته که ۱۱۲.۷ میلیمتر بوده با کاهش ۴۴.۸ درصدی روبرو بوده است.
نظر کاربران
بدترین شرایط جوی و کاهش بارشها در اصفهان
کاهش ۸۵٪ بارشها ... شرایط بهرانی ... آب آشامیدنی به ثلث رسید
رودخانه زاینده از نظر طول بیشتر خشک شد.... نزدیک به نصف طول .
اگه مدیریت اصولی توی این مملکت باشه، کاهش بارندگی معضل نخواهد بود.