۶۸۶۹۵۷
۵۰۱۲
۵۰۱۲
پ

صابر ابر، میهمان ١٠٠ مادربزرگ

پروژه فرهنگی، هنری صابر ابر با نام «تا هفت‏ خانه آنورتر» که از فروردین‌ماه ١٣٩٦ کلید خورده بود، وارد مراحل پایانی شد. این پروژه با رونمایی کتابی نفیس، نمایش سریال مستند و برپایی نمایشگاه هنری در آینده نزدیک همراه خواهد بود.

روزنامه شرق: پروژه فرهنگی، هنری صابر ابر با نام «تا هفت‏ خانه آنورتر» که از فروردین‌ماه ١٣٩٦ کلید خورده بود، وارد مراحل پایانی شد. این پروژه با رونمایی کتابی نفیس، نمایش سریال مستند و برپایی نمایشگاه هنری در آینده نزدیک همراه خواهد بود.

«تا هفت خانه آنورتر» که بر اساس طرح مشترک صابر ابر و آرش صادقی اجرا شده است، به روایت زندگی مادربزرگ‌هایی‌ از گوشه‌وکنار ایران و با تأکید بر آشپزی ایرانی می‌پردازد. صابر ابر، بازیگر و کارگردان سرشناس سینما و تئاتر، دراین‌‌باره گفت: «برای این پروژه صد مادربزرگ از اقوام مختلف ایرانی و شهرهای گوناگون، برای آشپزی و معرفی یک غذای بومی انتخاب شدند، اما آشپزی تنها هدف این پروژه نبوده؛ بلکه بهانه‌ای برای پرداختن به فرهنگ، آداب و رسوم اصیل خانواده‌های ایرانی و پاسداشت مقام مادربزرگ بوده است.

از میان صد مادربزرگی که تصاویرشان ثبت و ضبط شد، روایت ٢٠ نفر در فیلم‌هایی مستقل و به صورت سریالی به نمایش درخواهد آمد. در این فیلم‌ها، گفت‌وگوهایی با مادربزرگ‌ها هنگام طبخ غذا صورت گرفته و در کنار آشپزی، درباره خانه و کاشانه، علایق، سلایق، خاطرات و عواطفشان نیز صحبت‌هایی به میان آمده است. در نهایت نیز هر یک از مادربزرگ‌ها، شیئی از آشپزخانه‌شان را به رسم یادگار به برنامه اهدا کردند که قرار است در یک نمایشگاه هنری به نمایش گذاشته شوند». صابر ابر همچنین درباره تجربه خود از این پروژه فرهنگی، هنری گفت: «ما به این بهانه به گوشه‌وکنار ایران سفر کردیم.

به خانه مادربزرگ‌ها رفتیم؛ خانه‌هایی متفاوت در مکان‌هایی متفاوت و با سلیقه‌هایی متفاوت، اما همگون و با یک ریتم آشنا. همه پذیرای ما شدند و زندگی امروز خود را در نهایت مهر با ما تقسیم کردند؛ انسان‌های نازنینی که شاید هرگز زمانی برای صحبت‌کردن با جامعه خود پیدا نکردند؛ زمانی برای سفرکردن به آنها داده نشد و شاید حتی هیچ‌وقت پا از محل تولدشان بیرون نگذاشتند. به عقیده من، پروژه «تا هفت خانه آنورتر» با بهانه آشپزی، نگاهی ساده و بی‌پرده به هنری بزرگ دارد که کار هرکسی نیست؛ هنری که به‌سرعت در حال فراموشی است. نام این هنر زندگی است و بس!».

امین دوایی، مدیر پروژه و مجری طرح «تا هفت خانه آنورتر»، با اشاره به مراسم رونمایی از کتاب این پروژه در اردیبهشت‌ماه سال ٩٧‌ گفت: «این پروژه فرهنگی، هنری قرار است در قالب ابزارهای مختلفی ارائه شود. علاوه‌بر انتشار یک کتاب نفیس دوزبانه و تصویری، ٢٠ فیلم مستقل از سفرها و تجربیات حاصل از زندگی، آشپزی و شیوه زندگی مادربزرگ‌ها نیز ساخته شده است».

وی با اشاره به اهمیت پاسداشت میراث فرهنگی اقوام ایرانی و حفظ و ثبت آنها برای انتقال به نسل‌های آینده گفت: «باور داریم که خروجی‌های این پروژه به همین‌جا ختم نمی‌شود، چراکه تکثیر داستان‌های زندگی مردم در جای‌جای ایران عزیزمان، خود داستان‌های دیگری را در پی خواهد داشت و اثرات معنوی آن بیش از اینها خواهد بود. تلاش خواهیم کرد سفیر و پیغام‌رسان صدا و تصویر بخش کوچکی از فرهنگ والای ایرانیان باشیم و در این راستا تلاش خواهیم کرد با همکاری نهادهای ذی‌ربط برای ثبت روز ملی مادربزرگ‌ و همچنین ثبت ذائقه و غذاهای ایرانی نیز اقدام کنیم».

پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

ارسال نظر

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج