۶۸۶۳۹
۶ نظر
۵۰۰۸
۶ نظر
۵۰۰۸
پ

ديدار وزيران خارجه ايران و انگليس +عکس

وزرای امور خارجه ایران و بریتانیا برای اولین بار پس از روی کار آمدن دولت جدید ایران با هم دیدار کرده اند.

عصر ایران: وزرای امور خارجه ایران و بریتانیا برای اولین بار پس از روی کار آمدن دولت جدید ایران با هم دیدار کرده اند.

این ملاقات بعد از ظهر دوشنبه به وقت نیویورک (۱۰ و ۳۰ دقیقه شب به وقت تهران) بین محمدجواد ظریف و ویلیام هیگ در حاشیه نشست مجمع عمومی سازمان ملل متحد در نیویورک انجام شد.

هیگ گفت که آنها درباره برنامه اتمی ایران، مناقشه سوریه و سخنان حسن روحانی رئیس جمهوری ایران به تلاش برای بهبود روابط با غرب صحبت کرده اند.

او به خبرنگاران گفت: "همانطور که به وزیر خارجه ایران گفتم بریتانیا خواهان روابطی مقابله جویانه با ایران نیست و ما از روابط بهتر استقبال می کنیم."



وزیر خارجه بریتانیا در این دیدار از بیانیه های اخیر دولت تازه ایران دایر بر اینکه خواهان بهبود روابط با غرب و کاهش نگرانی نسبت به برنامه اتمی اش است استقبال کرد اما گفت که کلمات به تنهایی کافی نخواهند بود.

او پس از این دیدار با ظریف به خبرنگاران گفت: "وقت آن است که آن بیانیه ها با گام های ملموس توسط ایران برای پاسخ به نگرانی های جامعه جهانی در مورد نیات ایران همراه شود و اگر چنین گام هایی برداشته شود در آن صورت به اعتقاد من امکان ایجاد رابطه ای سازنده تر میان ما وجود خواهد داشت."

هیگ همچنین گفت که اگر ایران در این مسیر گام بردارد "ما هم حاضر خواهیم بود از بسیاری جهات گام های متقابل برداریم."

او از ایران خواست با پایان دادن به حمایت از بشار اسد رئیس جمهوری سوریه و حمایت از یک معاهده صلح در سوریه که سازمان ملل تلاش دارد میانجیگری کند "نقشی سازنده" در بحران سوریه بازی کند. او همچنین خواستار بهبود وضع حقوق بشر در ایران شد.

هیگ گفت در این دیدار به ظریف گفته است که حادثه یورش به سفارت بریتانیا خسارت زیادی به روابط دو طرف وارد کرد، اما افزود که او و ظریف از مقام های زیر نظر خود خواسته اند که برای بهبود روابط بیشتر کار کنند.

با این حال او گفت که سفارت بریتانیا فقط در صورتی مجددا باز خواهد شد که بتواند "بدون آزار و بدون مشکلاتی که در گذشته در مسیر آن قرار داده شده بود" کار کند.

در اوایل دوره ریاست جمهوری محمد خاتمی، رئیس جمهوری اسبق ایران، دیدار کمال خرازی و رابین کوک، وزاری خارجه وقت ایران و بریتانیا به افزایش روابط از سطح کاردار به سفیر منجر شده بود.

با پیروزی حسن روحانی، سیاستمدار میانه رو در انتخابات ریاست جمهوری ایران، ویلیام هیگ با وزیر امور خارجه ایران تماس تلفنی گرفت و دیوید کامرون، نخست وزیر بریتانیا هم در نامه ای به آقای روحانی پیروزی او را در انتخابات تبریک گفت.

نخست وزیر و وزیر امور خارجه هر یک به طور جداگانه در تماس با مقام های ایرانی، خواستار بهبود گام به گام روابط دو کشور شده بودند.

روابط سیاسی ایران و بریتانیا که در دوره ریاست جمهوری محمد خاتمی به طور محسوس بهبود یافته بود، در دوره ریاست جمهوری محمود احمدی نژاد دچار تلاطم مکرر شد و در نهایت با طرح مجلس ایران از سطح سفیر به کاردار کاهش یافت.

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

نظر کاربران

  • babak

    برخی دوستان این دست دادن ها و مذاکرات و توافقات رو به معنای شکست ایران می دونن ، اما اینطور هم نیست شکست زمانی هست که دیواری بین خودمان و دنیا بکشیم و دربی بگذاریم و کسانی رو به داخل راه بدهیم که به فکر تاراج فرهنگ و سرمایه خودمون هستند، دوستان یادتون نره که حتی عروسک دارا و سارا که نشوندهنده هویت ایرانی هست هم درچین ساخته میشه و هجوم اجناس چینی باعث ورشکستگی هزاران واحد تولیدی شده، یادتون نره که دیروزنیروگاه بوشهر ما رو روسیه تحویلمون داد همون نیروگاهی که باید بیست سی سال پیش تحویل داده میشد همان نیروگاهی که مشابه نیروگاه چرنوبیل ساخته شده، یادمون باشه که به جای ماشین های غول پیکرآمریکایی که درصد کشته شدن دراونها بسیارپایینه ماشین های بی کیفیت کره ای ازجمله پراید وارد شد و بعد هم نمونه سازی شد و طبق آمار هم رکوردبیشترین کشته شدگان سوانح رانندگی نصیب ایران شد،کاش بتونیم از همین چین یاد بگیریم که به جای دیوار کشیدن حصارهاشو درمقابل سرمایه گذاران کشورهای دیگه برداشت وبعد ازمدتی توانست با کمک تکنولوژی اونها خودش هم به تکنولوژی برسه، امیدوارم روزی تمام دشمنی ها و عداوت ها تبدیل به دوستی و مهربانی بشه

    پاسخ ها

    • دانیال

      برخی دوستان این دست دادن ها و مذاکرات و توافقات رو به معنای شکست ایران می دونن.
      آخه کدوم ابلهی چنین فکری میکنه ؟

  • بدون نام

    خدايا رحم كن

  • دانیال

    تلاش برای بهبود روابط از 75 میلیون نفر در ایران و تلاش برای برهم زدن روابط از طرف صد نفر . نمی دونم چرا بعضی ها سر خود به سفارت ها حمله می کنند

  • بدون نام

    خدا را شکر انگاری خبرای خوش تو راهه

  • حسین

    خدایا یعنی ماهم بالاخره قاطی آدمها میشویم؟
    منکه دلم زیاد خوش نیست...
    اگرهم روابط ما با دنیای آدمها خوب بشه بازهم 4سال دیگه یا8 سال دیگه یکی مثل محمود میاد خرابش میکنه..چه فایده

ارسال نظر

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج