اشتغالزایی برای ۵ میلیون نفر به سبک سلبریتیها!
«۵ میلیون دانشجو و فارغالتحصیل به همراه ایرانیان مقیم خارج مثل «سلبریتیهای مجازی» برای گردشگری ایران تبلیغ میکنند. قرار نیست آنها در ایران توری اجرا کنند یا خدمتی را بفروشند، کار آنها فقط بازاریابی و تبلیغات است و در ازای هر گردشگری که جذب کنند، دستمزد میگیرند.»
خبرگزاری ایسنا: «۵ میلیون دانشجو و فارغالتحصیل به همراه ایرانیان مقیم خارج مثل «سلبریتیهای مجازی» برای گردشگری ایران تبلیغ میکنند. قرار نیست آنها در ایران توری اجرا کنند یا خدمتی را بفروشند، کار آنها فقط بازاریابی و تبلیغات است و در ازای هر گردشگری که جذب کنند، دستمزد میگیرند.»
این توضیح محمد محبخدایی ـ معاون گرشگری کشور ـ درباره طرح «توراپراتورهای مجازی» است که ابهامهایی را نسبت به نحوهی اجرای آن و انتقادهایی را در مورد فعالیت موازی آنها با توراپراتورهای اصلی گردشگری به همراه داشته است.
سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری که قصد کرده آمار گردشگران ورودی را که در دو سال اخیر روند نزولی پیدا کرده به ضرب اجرای تورهای ارزان و تشویق ایرانیان مقیم خارج در ازای جذب گردشگر خارجی، تکانی دهد و نمودار رشد منفی آن را مثبت کند، سامانهای راهاندازی کرده و از ۱۶ دیماه متقاضیانی که قصد فعالیت به عنوان تور اپراتور مجازی را دارند فراخوانده است. جامعه هدف این طرح ایرانیان مقیم خارج، دانشجویان و فارغالتحصیلان در هر رشته تحصیلی هستند، جمعیتی هم که تا کنون داوطب شدهاند، به بیشتر از یک هزار نفر رسیدهاند.
معاون گردشگری منکر هر گونه مداخله سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری در جریان فعالیتهای بخش خصوصی و فعالیتی موازی در جذب گردشگر است و تاکید میکند: «توراپرتورهای مجازی» فقط یک شبکه تبلیغاتی و بازاریابی برای جذب گردشگر است که قرار نیست در اجرای تور و یا خدماتدهی به گردشگری دخالتی داشته باشد. آنها پس از آموزش و توزیع محتوا در فضای مجازی باید سعی کنند گردشگر را ترغیب کنند به ایران سفر کند که در ازای این تلاش خود، پورسانت میگیرند. باقی کار به آژانسهای گردشگری در داخل ایران سپرده میشود. در مدلی که تعریف شده، وظیفه هر شخص و بخش مشخص است و قرار نیست مزاحمت و موازیکاری ایجاد شود.
او دربارهی اینکه چرا از ظرفیت اینفلوئنسرو سلبریتیهای شناخته شده و فعال در فضای مجازی برای دسترسی سریعتر به هدف بهره گرفته نمیشود؟ میگوید: ما همین رویه را پیش میگیریم، میخواهیم موجی از تبلیغ را در فضای مجازی راه بیاندازیم و این تورپراتورها از داخل و خارج کشور مثل سلبریتیهای مجازی فعالیت خواهند کرد و خوراک تبلیغات را در فضای مجازی تامین میکنند.
معاون گردشگری سپس اظهار میکند: این پروژه هم به انگیزه اشتغالزایی برای فارغالتحصیلان و دانشجویان و هم با هدف بهرهمندی از ظرفیت ایرانیان مقیم خارج از کشور برای شناسایی ذائقهها و سلیقههای گردشگران، تعریف شده که مرحله به مرحله پیش خواهد رفت.
محبخدایی میگوید: ما به این باور رسیدیم که باید روشهای جذب گردشگر را تغییر دهیم و ظرفیتهای بالقوه را بالفعل کنیم. باید تکنولوژی را در گردشگری به خدمت بگیریم. معتقدیم دانشجویان در هر رشتهای میتوانند به حوزه تبلیغ و بازاریابی گردشگری وارد شوند و میتوانیم از طریق آنها خوراک تبلیغات را در فضای مجازی تامین کنیم. این افراد همینطوری وارد کار نمیشوند، آموزش میبینند و محتوای تبلیغاتی در اختیارشان قرار میگیرد.
معاون گردشگری قبلا گفته بود: ایرانیهای زیادی در خارج از کشور زندگی میکنند، حتی شماری از آنها دانشجو هستند که احتمالا برای گذران زندگی خود به شغل و درآمد نیاز دارند؛ ما میتوانیم با ایجاد یک شبکه تبلیغاتی و جذب گردشگر از طریق ایرانیهای مقیم خارج، محصولات گردشگری خود را معرفی کنیم و به ازای آن، عاملان جذب را تشویق کنیم.
محبخدایی درباره این که ورود سازمان میراث فرهنگی و گردشگری به حیطه جذب گردشگر تا این حد که مستقیم ارتباطهایی بگیرد، برخلاف اصل ۴۴ قانون اساسی نیست؟ توضیح داده بود: ما در اینباره سیاستگذاری کردهایم و قرار است کارگروهی داشته باشیم، در واقع این بخش خصوصی است که خدمات میدهد و سازمان میراث فرهنگی بهعنوان سوئیچ عمل میکند. ما فقط براساس ذائقه شناسایی شده با توجه به اطلاعاتی که ایرانیان مقیم خارج میدهند، محتوای تبلیغاتی تولید و متقاضی را به بخش خصوصی وصل میکنیم تا سفر انجام شود.
ارسال نظر