۶۸۴۱۷۸
۱ نظر
۵۰۰۷
۱ نظر
۵۰۰۷
پ

خوردن ماهی می‌تواند خطر ام.اس را دفع کند

نتایج یک تحقیق بین‌المللی نشان می‌دهد که خوردن ماهی، حداقل یک‌بار در هفته یا یک تا سه بار در ماه به‌علاوه‌ی استفاده از مکمل‌های روزانه روغن ماهی می‌تواند با کاهش خطر بیماری مالتیپل اسکلروزیس(ام‌.اس) مرتبط باشد. این یافته‌ها نشان می‌دهند که اسید چرب امگا-۳ در ماهی می‌تواند نقش مؤثری در این رابطه داشته باشد.

ایسنا: نتایج یک تحقیق بین‌المللی نشان می‌دهد که خوردن ماهی، حداقل یک‌بار در هفته یا یک تا سه بار در ماه به‌علاوه‌ی استفاده از مکمل‌های روزانه روغن ماهی می‌تواند با کاهش خطر بیماری مالتیپل اسکلروزیس(ام‌.اس) مرتبط باشد. این یافته‌ها نشان می‌دهند که اسید چرب امگا-۳ در ماهی می‌تواند نقش مؤثری در این رابطه داشته باشد.

به نقل از هفتادمین نشست سالانه آکادمی نورولوژی آمریکا که در لس‌آنجلس برگزار شده، "مالتیپل اسکلروزیس" بیماری سیستم عصبی مرکزی است که ارتباط بین مغز و دیگر بخش‌های بدن را تحت تأثیر قرار می‌دهد. در ام‌.اس، سیستم ایمنی بدن به میلین‌ها حمله می‌کند.

میلین‌، ماده‌ی سفید ساخته‌شده از چربی‌ای است که اعصاب را جدا کرده و از آن‌ها محافظت می‌کند. این امر می‌تواند پیام‌های بین مغز و دیگر قسمت‌های بدن را مختل کند.

علائم ام‌.اس شامل خستگی، بی‌حسی، مورمور شدن یا مشکل در راه رفتن است. اولین اپیزود علائم ام‌.اس، که حداقل ۲۴ ساعت ادامه می‌یابند، به‌عنوان سندروم ایزوله‌ی بالینی شناخته می‌شوند. متأسفانه در حال حاضر هیچ درمان قطعی برای ام‌.اس وجود ندارد.

"آنیته لانگرگولد"، پزشک و عضو آکادمی نورولوژی آمریکا در این خصوص می‌گوید: "نشان داده شده است که خوردن ماهی‌ای که حاوی اسیدهای چرب امگا ۳ باشد فواید متنوعی برای سلامت دارد. بنابراین ما می‌خواستیم ببینیم آیا این اصلاح ساده در سبک زندگی، یعنی خوردن منظم ماهی و استفاده از مکمل‌های روغن ماهی، می‌تواند خطر ام‌.اس را کاهش دهد یا خیر."

برای این مطالعه، پژوهشگران رژیم ۱.۱۵۳ نفر را با میانگین سنی ۳۶ سال و پیش‌زمینه‌های متنوع، مورد بررسی قرار دادند. برای حدود نیمی از آن‌ها ام.‌اس یا سندروم ایزوله‌ی بالینی تشخیص داده شده بود.

از شرکت‌کنندگان درباره‌ی میزان ماهی‌ای که به‌طورمعمول می‌خورند سؤال شد. دریافت میزان زیاد ماهی به‌صورت خوردن یک وعده ماهی در هفته یا خوردن یک تا سه وعده در ماه به‌علاوه‌ استفاده‌ روزانه از مکمل‌های روغن ماهی تعریف شد. دریافت میزان کم ماهی نیز به‌صورت خوردن کمتر از یک وعده ماهی در ماه و عدم دریافت مکمل روغن ماهی تعریف شد. البته خوردن میگو، سالمون و ماهی تن نیز در این تحقیق به‌عنوان خوردن ماهی درنظر گرفته شد.

نتایج پژوهش نشان داد که در مقایسه با آن‌هایی که کمتر از یک‌بار در ماه ماهی می‌خوردند و از مکمل‌های روغن ماهی استفاده نمی‌کردند، مصرف میزان بالای ماهی، با ۴۵ درصد کاهش خطر ام.‌اس یا سندروم ایزوله‌ی بالینی ارتباط داشت.

این پژوهش همچنین به ۳۱ واریانت ژنتیکی در یک خوشه ژنی انسان نظر داشت که سطوح اسیدهای چرب را تنظیم می‌کنند.

پژوهشگران دریافتند که حتی بعد از به‌حساب آوردن دریافت بالای ماهی، دو تا از این ۱۳ واریانت بررسی‌شده با خطر پایین‌تر ام‌.اس مرتبط بودند که می‌تواند به این معنی باشد که برخی افراد در زمینه‌ی تنظیم سطوح اسیدهای چرب، دارای مزیت‌های ژنتیکی هستند.

پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.

همراه با تضمین و گارانتی ضمانت کیفیت

پرداخت اقساطی و توسط متخصص مجرب

ايمپلنت با 15 سال گارانتی 10/5 ميليون تومان

>> ویزیت و مشاوره رایگان <<
ظرفیت و مدت محدود

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

نظر کاربران

  • بدون نام

    ماخودمون خوب میدونیم گوشت ماهی چه خواصی داره اما گرونه گرونه گرونه

ارسال نظر

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج