بازار مسکن مستعد رکود شد
شوک درونی رشد قیمت مسکن در بهمن ماه که با دو متغیر رکودزای بیرونی سقوط ارز و رشد سود بانکی همراه شده بازار مسکن را به سمت رکود در بهار سال آینده سوق میدهد.
خبرگزاری ایسنا: شوک درونی رشد قیمت مسکن در بهمن ماه که با دو متغیر رکودزای بیرونی سقوط ارز و رشد سود بانکی همراه شده بازار مسکن را به سمت رکود در بهار سال آینده سوق میدهد.
کانون خرید و فروش در بازار مسکن شهر تهران تحت تاثیر افزایش توان تقاضا و رشد قیمتهای پیشنهادی، رکورد بالاترین میانگین رشد قیمت نقطه به نقطه و همچنین افزایش ماهیانه را به ثبت رساند. در بهمن ماه قیمت مسکن شهر تهران به رقم بی سابقه ۵ میلیون و ۵۱۰ هزار تومان رسید که نسبت به ماه قبل ۵ درصد و نسبت به ماه مشابه سال قبل ۲۲.۳ درصد افزایش نشان می دهد. این حجم رشد از اردیبهشت ۱۳۹۳ تا کنون بیسابقه بوده است. با این حال اثر دو متغیر بیرونی کماکان رونق این بازار را تهدید میکند.
افزایش حجم معاملات در نیمه دوم امسال که با توجه به ثبات اقتصادی، رسیدن قیمت مسکن به کف، افزایش توان متقاضیان، موجودی آپارتمانهای خالی و افزایش تدریجی بازده سرمایه بخش مسکن نسبت به بازارهای رقیب اتفاق افتاد در آذرماه با رشد ۵۰ درصدی معاملات و ۱۵ درصدی قیمت نسبت به ماه مشابه سال قبل همراه شد اما از ابتدای زمستان سرعت افزایش نقطه به نقطه معاملات کاسته شد. معاملات در دی ماه ۱۳.۵ درصد و در بهمن ماه ۱۷.۷ درصد نسبت به ماه مشابه سال قبل افزایش یافت. این سکته در شرایطی رقم خورد که تقاضا برای خرید واحدهای قدیمی ساز سهم بالاتری را نسبت به پارسال در بر گرفته است. به بیان دیگر درصد معاملات واحدهای نوساز نهتنها افزایش نیافته بلکه نسبت به کل با کاهش مواجه بوده است.
افت خرید و فروش واحدهای نوساز میتواند نمایی از بازار مسکن ارایه کند که نشان میدهد این نوع واحدها رشد قیمت پیش از موعدی را آغاز کردهاند که اولین ضربه از سوی فروشندگان این نوع واحدها به پیش رونق مسکن زده شد. در ادامه به دلیل رشد یکباره قیمت دلار که با افزایش حجم تقاضا در بازار ارز مواجه شد، معاملات مسکن در دی ماه تحت تاثیر کاهش تقاضا قرار گرفت. در بهمن ماه نیز بسته پیشنهادی بانک مرکزی برای پرداخت سود ۲۰ درصد بانکی از طریق گواهی سپرده که سقوط آزاد قیمت دلار مواجه شد و آن از محدوده ۵۰۰۰ تومان به ۴۴۰۰ تومان رساند، شوک دوم را به بازار مسکن وارد کرد.
تجربه نشان داده بازار مسکن همواره در فاصله های زمانی کوتاه از تغییرات بازار ارز تاثیر می گیرد. بنابراین اگر شرایط فعلی یعنی کنترل قیمت اسمی دلار که پایین تر از نرخ واقعی آن قرار دارد و نیز نرخ سود ۲۰ درصد سپرده که نوعی عقب گرد در نظام بانکی محسوب می شود ادامه پیدا کند، انتظار رکود در بازار مسکن طی ماههای آینده دور از ذهن نیست و انتظار می رود بهار سال ۱۳۹۷ با ثبات قیمت و افت معاملات مسکن همراه شود.
نظر کاربران
بیماری که بایک کشمش گرمی ویایک مویزسردیش کنه بهترکه بمیره
پاسخ ها
غوره عزیزم نه مویز
بازار مسکن دررکود بود .دلالان مسکن مدعی رونق بودند
بله مسکن در رکود میباشد و در چند ماه اینده با کاهش چشمگیر قیمتها .
فقط پول دارها میخرند ...و مسکن هم احتکار میکنند.....
چه بهتر که دوباره بره تو رکود
به حرف شماها گوش کردم نخریدم گرون شد .
مردم و بدبخت نکنید .
تحلیل های ابکی باصطلاح اقتصاددانان مملکت را به نابودی کشانده است .سعی کنید فقط ده روز روی تحلیل هاتون وایستید نه اینکه هر روز اونهارو تغییر بدید
لعنت بر مدیریت منافق وفاسد - سرمایه های مردم باید برود در حوزه تولید و اشتغال تا کشور وابسته به بیرون از مرزها نباشد در غیر این صورت ایران وایرنی نابود میشوند کشور را بدست نااهلان نسپارید من خدمت گزاری ( خادم ) بیش نیستم امام خمینی( ره)
خیالتون راحت حباب قیمت مسکن شکسته خواهد شد..
و دوباره شاهد قیمت متعادل مسکن خواهیم بود
در اینده نچندان دور
و لابی بانکی چنین وحشتناک مسکن .نجومی کرد.
اما باتوجه به تغییر بافت شهری و چیدمان سازها ی مسکونی
و کنترل جمعیت ..
در اینده این رویا تفصیر خواهد شد..
و بهتره بدونید
۸۸ درصد سرمایه مردم ایران مسکن میباشد
این سرمایه باید در دیگر حوزه ها میبود.
اصلا مقروب بصرفه نیست .و بیشتر توهمه
که بخاطر دلال بازی خیلی تورم کرده و به زودی بادش خالی
میگردد..