هرچه نفت میفروشیم، پولش را به مردم میدهیم
تلاش دولت برای افزایش قیمت بنزین و کاهش یارانه سوخت، با سد مخالفت مجلس مواجه شد. بهانه هم قابل پیشبینی بود؛ عدم توانایی اقتصادی مردم که ریشه اعتراضات اخیر نیز معرفی میشود. اما این بیعملی برای کاهش یارانهها جایگاه ایران را بهعنوان کشوری که بیشترین یارانه سوختهای فسیلی را بین تمام کشورهای دنیا پرداخت میکند، تثبیت خواهد کرد.
دنیای اقتصاد نوشت: تلاش دولت برای افزایش قیمت بنزین و کاهش یارانه سوخت، با سد مخالفت مجلس مواجه شد. بهانه هم قابل پیشبینی بود؛ عدم توانایی اقتصادی مردم که ریشه اعتراضات اخیر نیز معرفی میشود. اما این بیعملی برای کاهش یارانهها جایگاه ایران را بهعنوان کشوری که بیشترین یارانه سوختهای فسیلی را بین تمام کشورهای دنیا پرداخت میکند، تثبیت خواهد کرد.
آنطور که وزیر نفت اخیرا اعلام کرده، میزان یارانه انرژی در ایران به ۴۰ میلیارد دلار در سال رسیده است. یعنی رقمی نزدیک به میزان کل درآمدهای حاصل از فروش نفتخام کشور. اما یارانه سوختهای فسیلی چه آسیبهایی به دنبال دارد و چرا باید کاهش یابد یا متوقف شود؟ مطالعات مختلف نشان داده یارانه سوختهای فسیلی هرچند به بهانه مفاهیمی چون عدالت اجتماعی یا دسترسی دهکهای پایین جامعه به انرژی پرداخت میشود، اما خود ریشه بسیاری از ناعدالتیها و مشکلات اقتصادی و زیستمحیطی است. بنابراین هر کشوری که بخواهد به سمت توسعه اقتصادی گام بردارد، از حذف یارانه سوختهای فسیلی ناگزیر است. با این حال بررسی کشورهایی که برای حذف یارانه انرژی تلاش کردهاند، نشان میدهد که چنانچه دولتی به حذف یارانه انرژی تنها به مثابه یک اقدام فنی بنگرد و ابعاد اجتماعی و سیاسی آن را در نظر نگیرد، در این مسیر محکوم به شکست است.
در این گزارش علاوه بر برشمردن آسیبهای عمده پرداخت یارانه سوخت، با تکیه بر گزارشهایی از صندوق بینالمللی پول و دیگر سازمانهای جهانی ۶ دستانداز برای حذف یارانهها را شناسایی کردهایم. در نهایت اقدامات لازم برای رفع این موانع معرفی شده است. این بررسیها نشان میدهد که در کشورمان عدم شفافسازی دولت و آگاهی دادن به جامعه از آسیبهایی که یارانه سوخت به همراه دارد، مانع پذیرش اقداماتی همچون واقعیسازی قیمت سوخت در بطن جامعه شده است. علاوه بر این عدم تعیین فرمول برای قیمت سوخت و پیوند ندادن قیمتهای داخلی با قیمتهای جهانی مهمترین عامل شکست دولتها برای حذف یارانه سوختهای فسیلی قلمداد میشود.
نظر کاربران
اخرش شماادم به کشتن میدی صادراوارد کرن سوخت به دلار حساب میکنید من چی بگم به شما سرت درد میاد همه رابه مردم میدی نمیخواد فرمول تععین کنی ماکه باور نمیکنیم اخه این که ازایران خارج نمیادکه قانع نشدم بس همین روزنامه بود تیتر زده بود بخ پایان رسید قیمت بنزین اول انجوری گفت الا ن اینجوری میگه
اخرش شماادم به کشتن میدی صادراوارد کرن سوخت به دلار حساب میکنید من چی بگم به شما سرت درد میاد همه رابه مردم میدی نمیخواد فرمول تععین کنی ماکه باور نمیکنیم اخه این که ازایران خارج نمیادکه قانع نشدم بس همین روزنامه بود تیتر زده بود بخ پایان رسید قیمت بنزین اول انجوری گفت الا ن اینجوری میگه
مدیران نادان= کشور ویران
مدیران دانا= تک تک افراد جامعه در رفاه
بعدش خون از مردم میگیرین
واقعا!!!!!؟؟؟؟؟؟؟
مدیران دانا میخواهیم
پولش را ما نمی بینیم در زندگی
در مورد صادرات نفت خام نظر کارناسان واساتید اینستکه کشورهای نفت خیز باید برنامه هایی داشته باشند که خام فروشی را کنار گذاشته مواد نفتی تولید وصادرکنند .نه اینکه کشورهای پیشرفته نفت خام را ارزان بخرند پالایش کرده به قیمتهای گزاف به کشورهای نفت خیزو سایر کشورها صادر میکنند.
دروغ در روز روشن!چرا اینقد بی حیا شدین
راست میگه به مردم ......
خخخ به مردم میدید پول نفت رو .. پس چرا گرسنه هستیم مثل طاعون زده ها
دروغ دروغ..دریغ از ریالی...پول نفت فقط به جیب یه عده ای خاص میره
پس اختلاصهایی که میشه.از پول پسته و فرش و زعفرانه؟بابا بیخیال.
فروش نفت به جیب مردم نمیره بلکه به جیب شماها و فرزندانتان میره,بخدا من یکی از این حرف نپختت خجالت میکشم.
فروش نفت به جیب مردم نمیره بلکه به جیب شماها و فرزندانتان میره,بخدا من یکی از این حرف نپختت خجالت میکشم.
بيشترين يارانه سوخت ميديد چون فقير ترين و كم درامد ترين ملت منطقه رو داريم .
درحالي كه بزرگترين منابع گاز و نفت و معادن و داريم .
اگه قرار يارانه ها قطع كنيد بايد فاصله طبقاتي رو كم كنيد درامدها را افزايش دهيد سطح زندگي مردم بالا بياريد
نميشه كه درامد مردم و كم كنيد هم يارانه رو قطع كنيد .....!!!!!!!!!!!
یا ریاضیات غلطه یا احمدی نژاد دروغ میگفت یا شما دروغ میگید...قرار ما این نبود...قرار این بود که با هدفمند کردن یارانه ها هم تولید ملی بالا بره هم اشتغال ایجاد کنه هم عدالت اجتماعی برقرار بشه...حالا چطور شد که تمام این معادلات به هم خورد ؟؟ آیا جز اینه که کسری بودجه و عزای پرداخت یارانه ها و ... ربط مستقیم به اختلاس های کلان و سوء مدیریت دولت و دولتها داشته و داره؟
لطفا یارانه ها رو بردارید و قیمتها را برگردانید و اختلاس گرها رو به سزای اعمال خود برسونید...و پولهای برده را به خزانه برگردونید....
از طلا گشتن پشیمان گشته ایم..مرحمت فرموده ما را مس کنید
نمتیندگان مجاس تحلیلگرخو.بی نیستند وگر نه جامعه پذیرش تابیسن وپنج درصدگران شدن بنزین ونفت گازرادارد
اقتصاد ایران بخاطر مدیران بی سواد و نالایق ورشکسته شده .
اگر پول نفت رو خرج جنگ توی کشورهای دیگه نکنیم وضعیتمون بهتر میشه
پاسخ ها
دقیقا
فکر میکنین مردم نفهمن..هرجای دنیا اولا تورم واقعی براورد و اعلام میشه..دوما دستمزدها هم متناسب با تورم واقعی بالا میره..اگر شما نفری ۳۰۰ هزار تومن یارانه بدین تازه نزدیک میشه به عدالت..مدیریت نباشه همینه وضع.
درست گفت این هموطن
چه حرفا...
اگه میدادین الان همه پولدار بودن
کو پول نفت ماکه سفره مان خالیه
پ ن پ بکش بالا برو کانادا سرمایه گذاری کن
پس پول نفتو به مردم میدید !پول اختلاسارو از کجا تامین میکنید نکنه وام میگیرید !گوبلز جمله ی جالبی داره میگه دروغ رو اینقدر بزرگ و گنده بگید که خودتونم باورتون بشه اقای وزیر نفت حقا گوبلز شاگردته راستی پرونده کرسنت به کجا رسید پول اونم دادین به مردم
مدیردانا مردم نادان
چقدر دروغ میگید خجالت بکشید . میخواهید مردم خانه زدگیشون هم بدهند به شما .
اختلاسسسسسسس و دزدی باعث و بانی اقتصاد بیمارمون هست
بقیه چی
به مردم کجا؟
...باکمال پررویی میگن پول نفت راداریم به مردم میدیم
کدوم پول نفت؟خجالت بکشین..پول نفت حقوق۵۰ملیونی مسئولین هستش که دارین میخورین ..نه ماکه دم عیدشرمنده دخترم هستم ونمیتونم یه کفش براش بخرم.. ...
لامصب دروغگو..کی پول نفتوبه مردم دادید؟پس چراماینقدرفقیروبدبختیم؟مدیرنالایق وبیسوادبریدکناربزاریدیه ژاپنی بیادمدیریت کنه
... آخه مگردرایران حقوق رابه دلارپرداخت میکنند، یابادلارمعامله میکنند... پول نفت را درجاهای دیگربربادمیدهند، مردم فلک زده چی بهشون میرسه..
شما یه نگاه به ردیفهای بودجه بیانداز.ببین پولهای نفت کجا میره
از یکطرف ادعا می کنند که ایران از نظر تولید بنزین خودکفائی لازم را دارد و نیازی به واردات بنزین نیست حالا آمدید میگویید که پول نفت را خرج واردات بنزین کردید چرا آنهمه سهل انگاری و دروغ پشت دروغ گفتن به مردم ایران.