اصلاح طلبان؛ در دور معیوب نظارت استصوابی
روزنامه اعتماد نوشت: چندي است كه حزب اتحاد ملت ايران سلسلهنشستهايي را با عنوان «انقلاب اسلامي و چشمانداز پيش رو» برگزار ميكند؛ نشستهايي كه در تلاش است با دورنمايي سوم شخص از شرايط تاريخي و معاصر جمهوري اسلامي تحليلي دقيق از حركت اصلاحطلبان ارايه كند.
پاشنه آشيل جريان اصلاحات
محمدرضا خاتمي، نايبرييس مجلس ششم اولين سخنران اين نشست از علت وقوع انقلاب اسلامي و رويكرد مردم به جمهوري اسلامي بر اساس يك روايت تاريخي از اسلام اشاره كرد و گف: امروز سه نحله سياسي اثرگذار در كشور وجود دارد؛ در بستر جريانهاي اخير صداي براندازان بيش از زمانهاي قبل شده است. آنها بيش از اندازه بزرگ شدهاند و علت اين امر هم خودمان هستيم.
به گزارش ايسنا، خاتمي در دفاع از استراتژي اصلاحطلبان در دفاع از دو دولت حسن روحاني يادآور شد: اگر دولت اعتدالي سر كار نبود، رييسي رييسجمهور بود و حوادث دي ماه اتفاق ميافتاد، چه ميشد؟ البته در مقابل حمايتها؛ انتقادات جدي هم نسبت به چينش اين دولت اعتدالي وجود دارد. درست است كه در سياست خارجي دستش بسته است اما استانداران را كه خودش ميتواند انتخاب كند.
وي با اشاره به موضوع نظارت استصوابي كه همواره از مجلس ششم مورد انتقاد جدي جريان اصلاحات بوده است، گفت: ما در يك دور معيوب گير كردهايم. نظارت استصوابي در دور بعد انتخابات ممكن است چند نفري را تاييد كنند. حتي به نظرم در دور بعد آقايان مطهري و صادقي را ديگر تاييد نميكنند. بنابراين بايد براي دور بعد به دنبال آدمهاي سفيد بگرديم. تا زماني كه ميگوييم هر كاري كه سرمان آورديد، ما در انتخابات شركت ميكنيم، شرايط همين خواهد بود. چه لزومي دارد سي نفر را از تهران وارد مجلس كنيم؟ به جاي آن چهار نفر را وارد ميكنيم اما ميگوييم اين افراد قطعا به اصول اصلاحطلبي پايبندند.
نايبرييس مجلس ششم اظهار كرد: جريان اصلاحات براي رييسجمهور و دولت بايد برنامه داشته باشد. به كسي كه ميخواهد كانديدا شود، بگوييم كه با شرايط و برنامههاي مشخصشده از شما حمايت ميكنيم. پاشنه آشيل ما اين است كه مدام در اين فكر هستيم كه اگر اصلاحطلبان پيروز نشوند، چه ميشود؟
خاتمي افزود: الان اصلاحطلبان بايد پاسخگوي حمايتكردنهايشان باشند. بايد بگوييم كه آينده كشور را بسيار روشن ميدانيم.
وي گفت: در زمان اصلاحات رونق و اميد ايجاد شد. الان به سرعت داريم زمان را از دست ميدهيم و حضور ما نااميدكننده ميشود. اين كشور نياز به اصلاحات دارد؛ حتي اگر به اصلاحطلبان نياز نداشته باشد.
مطالبات را راديكال نكنيم
علي شكوريراد، دبيركل حزب اتحاد ملت ايران ديگر سخنران اين نشست بود كه صحبتهايش را با اشاره به اعتراضات دي ماه آغاز كرد: اعتراضات و ناآراميهاي اخير تلنگري براي همه بود؛ اگر چه پيشبيني ميشد اين نارضايتيها فقط معطوف به دولت باشد اما دامنه اعتراضات گسترش پيدا كرد. بررسي چرايي وقوع اين اتفاق خيلي مورد توجه قرار گرفت از اين نظر كه اگر چنين پتانسيل اعتراضياي وجود دارد، هر دو جناح و مسوولان بايد به فكرش باشند. اينكه در سالگرد انقلاب در مورد موضوع چشمانداز انقلاب بحث ميكنيم ناشي از همين تلنگري است كه اعتراضات اخير به جامعه و كشور وارد كرد. شكوري راد در خصوص رفراندوم كه اخيرا مورد توجه قرار گرفته، گفت: من نميگويم در قانون اساسي مشكلي نيست اما الان زماني نيست كه با تغييرات در قانون مشكلاتمان حل شود. اگر همين قانون درست اجرا شود مشكلات امروزمان برطرف ميشود. اگر مطالبات را افزايش داده و راديكالتر كنيم دستاوردي نخواهد داشت. به همين دليل است كه اصلاحطلبي را مهمترين رويكرد ميدانيم. وي در پاسخ به پرسشي در ارتباط با چرايي حمايت اصلاحطلبان از روحاني گفت: شرايط فعلي ما بسيار دشوار است. از فردي حمايت كرديم كه اصلاحطلب نبوده است. در سياست بايد ريسك كرد، ريسكمان نتيجه داد و در اين باره خوب هم نتيجه داد. دبيركل حزب اتحاد ملت افزود: مشكل اينجا است كه فكر كردند آقاي روحاني اصلاحطلب شده است.
وي خاطرنشان كرد: اوضاع جامعه به اندازهاي كه برخي فكر ميكنند سياه نيست. عدهاي بيانيهاي براي تغيير نظام ميدهند كه نصفشان در خارج و نصفشان در خانههايشان نشستهاند.
حكومتها بايد از فردمحوري به مردممحوري روي آورند
الهه كولايي، عضو شوراي مركزي حزب اتحاد ملت در ادامه اين نشست با اشاره به اعتراضات دي ماه گذشته گفت: آيا امكان تبديل اين تهديد به فرصت وجود دارد؟ من در راهپيمايي ۲۲ بهمن انقلاب ميديدم بيشتر حاضران همانهايي هستند كه فشار اقتصادي دارند اما براي انقلاب ميآيند. مفهومش تاييد سياستهاي آقايان نيست. معنايش تاييد آرمانهاي انقلاب است. وي در پاسخ به سوال يكي از حاضران گفت: در بين همه مردم جهان نظرات مختلفي وجود دارد. حكومتهايي موفق هستند كه مطالبات همه مردم را برآورده كنند. خيلي از مردم هم پاي صندوق راي نيامدند. حكومتها بايد از شرايط فردمحور به مردممحوري روي بياورند؛ چه مردم راي بدهند و چه نه؛ چه در راهپيمايي باشند و چه نه، حقشان برآورده شود تا شكاف دولت و ملت كم شود.
نظر کاربران
اصلاح طلبان چطور اعتماد به نفس کاذب دارند؟
آیا مطمئن هستند در یک فضای باز نرمال باز هم اقبال خواهند داشت؟
آیا این رای هایی که میگرند از روی مردم به اجبار رسیده نیست؟
اصلاح طلبی قطعا مرده است.