پرطرفدارترین پوشش زنان افغان +عکس
برقع چادری مخصوص است که برخی از زنان در کشورهای افغانستان، پاکستان و کشورهای عربی از آن استفاده میکنند که در افغانستان این پوشش و حجاب با شکل و ظاهری کاملاً متفاوت از دیگر کشورها تولید و استفاده میشود.
برقع، چادری با پلیسههای عمودی بوده که یک کلاه متصل به خود دارد که باعث پوشش تمام بدن میشود و با آن فقط چشمها مشخص هستند.
این چادر با داشتن کلاه تزئینی همرنگ خود که به صورت یک مهارت خاص توسط برخی خیاطان ماهر گلدوزی شده به بازار فروش عرضه میشود.
با وجود آزادیها دولت کنونی پس از فروپاشی طالبان، برقع هنوز هم در میان بسیاری از زنان افغانستان پوششی محبوب به حساب میآید.
به اعتقاد زنان افغان، این پوشش کاملاً اسلامی است و آنان را از دید نامحرمان محفوظ می دارد.
برقعهای افغانستانی دارای رنگهای آبی، سیاه، سفید، زرد و قهوهای است که بیشتر رنگ آبی آن مورد پسند همگان است.
در جشنهای عروسی، برقع از جمله ضروریاتی است که جزء هدایای داماد به عروس محسوب میشود.
وزن کلی برقع کمتر از ۲ کیلوگرم است و پلیسههای عمودی آن توسط برخی زنان و با اتوهای ذغالی قدیمی انجام میشود که به گفته فروشندگان این نوع چادر این پلیسهها تا ۱۰ سال ظاهر خود را حفظ میکنند.
نظامیان غربی نیز به این نوع پوشش علاقهمند شده و به گفته فروشندگان این چادر، هر از گاهی خریدار خارجی به خصوص نظامیان خارجی برقع را به عنوان سوغات از افغانستان برای زنان خود خریداری میکنند.
در دانشگاه هرات که بزرگترین مرکز عملی غرب افغانستان است هنوز برخی از دانشجویان دختر از این نوع پوشش از خانه تا دانشگاه استفاده میکنند.
برقع چینی رقیبی شکست خورده برای نوع سنتی آن
چینیها از چند سال پیش تاکنون بازار افغانستان را با تولید انواع چادر حجاب «برقع» در اختیار گرفته بودند اما اکنون متوجه شدهاند که هیچگاه رقیب برقع تولیدی به شیوه سنتی در افغانستان نمیشوند زیرا چادر (برقع) تولید داخل طول عمر ۱۰ ساله دارد اما نوع چینی آن عمری ۹۰ روزه دارد.
کارخانهداران چینی چند سال پیش با تولید برقع که یکی از عمومیترین پوششهای اسلامی در میان زنان و دختران افغانستان است، اقدام به صدور این کالا به افغانستان کردند اما نتوانستند بازار این محصول را به دست گیرند.
برقع چینی مشابه نوع افغانی
فروشندگان هراتی معتقدند واردات برقع از کشور چین با جذابیت و مرغوبیت ظاهری و قیمت کمتر باعث جلب مشتریان برای مدت کوتاهی شد اما اکنون خریدار گذشته را ندارد.
به اعتقاد آنان، تولید مشابه چینی دوام چندماهه را هم ندارد ولی برقع تولید افغانستان تا ۱۰ سال همان کیفیت، رنگ و طرح اصلی خود را حفظ میکند.
هم اکنون بیش از ۲۰۰ تولیدی کوچک و بزرگ در مناطق مختلف هرات و حدود ۱۰۰ مرکز فروش در این ولایت مشغول تولید و آمادهسازی برقع کامل هستند.
یک برقع سنتی با کیفیت خوب ۳ روز کار میبرد تا آماده استفاده شود و به قیمت ۲۵۰۰ افغانی معادل ۵۰ دلار به فروش میرسد.
نظر کاربران
این چیه بابا آدم توش خفه می شه
پاسخ ها
کیسه2012است دیگه یک چیز حدود چادر قجری های خودمونه...........
حالا من گفتم الان چی هست این پر طرفداره!؟؟
قصد بی احترامی ندارم نظر و انتخاب هرکسی محترمه برای خودش
ولی واقعا این لباس ها رو نمی پسندم چرا آدم باید با پوشیدن این طور لباس ها دست و پای خودش را ببنده اصلا این زن ها می تونن با این لباس راه برن اصلا جلوی چشمشون رو می بینن؟ خدایا شکرت که لااقل مجبور نیستیم این طور چیزها رو بپوشیم.
باورم نمیشه این پوشش زنان افغانه
جدا زنان افغان معتقدن این پوشش از دید نا محرم حفظشون می کنه؟
پس این بانوان رنگارنگ افغان تو مملکت ما چیکار می کردن؟
نکنه آقایون ایرانی محرم بودن؟
تازه با این پوشش،یارو تو عکس بازم داره چشم چرونی میکنه!!!
من موندم پسرای دم بخت افغان دخترمورد پسندشونو زیر این چادر چه جوری انتخاب می کنند..!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
سلام به همه. من افغانی هستم. این چیزایی که تو رسانه ها می بینید همه دروغه. درسته خیلی از خانم های افغانی این لباس به اصطلاح شما کیسه مانندُ می پوشن اما دیگه داره جم میشه شکر خدا. خودم شخصا ازین نوع پوشش نفرت دارم. اینم بگم بستگی داره کجای افغانستان باشی.
فکر کنم ما خانمها در ایران باید از این کیسه ها بپوشیم تا گشت ارشاد بهمون گیر نده آخه من هر چی میپوشم گیر میدن . نظرتون ؟
پاسخ ها
واقعا...