۶۷۷۵۶۳
۵۰۰۹
۵۰۰۹
پ

رکورد تاریخی در بودجه نظامی دولت آمریکا

پنتاگون به بهانه تهدید روزافزون چین و روسیه برای سال مالی ۲۰۱۹ خواستار افزایش بودجه نظامی شد. بودجه ۶۸۶ میلیارد دلاری آمریکا یکی از بزرگترین ارقام بودجه نظامی در تاریخ آمریکاست.

روزنامه دنیای اقتصاد: پنتاگون به بهانه تهدید روزافزون چین و روسیه برای سال مالی ۲۰۱۹ خواستار افزایش بودجه نظامی شد. بودجه ۶۸۶ میلیارد دلاری آمریکا یکی از بزرگترین ارقام بودجه نظامی در تاریخ آمریکاست.
«جنیفر ریزو» و «براد لندون»، گزارشگران سی‌ان‌ان در ۱۳ فوریه ۲۰۱۸ نوشتند در ادامه بودجه سال ۲۰۱۹، دولت ترامپ سهم کمک‌های دیپلماسی بین‌المللی و کمک‌های آن سوی آب‌ها را کاهش داد. ترامپ در این طرح پیشنهادی خود برای افزایش بودجه وزارت دفاع اعلام کرد که ارتش آمریکا قوی‌ترین ارتش خواهد بود و این کشور مبادرت به «افزایش زرادخانه خود تقریبا از هر نوعی خواهد کرد.» پنتاگون معتقد است که هدف این بودجه - که نسبت به سال ۲۰۱۷ افزایشی ۸۰ میلیارد دلاری دارد- خنثی کردن تهدیدات روسیه و چین است. «دیوید ال. نورکیست»، معاون وزیر دفاع، روز دوشنبه ۲۳ بهمن ماه ۹۶ به خبرنگاران گفت: «این رقابت قدرت‌های بزرگ و نه تروریسم است که به‌عنوان جدی‌ترین چالش برای امنیت و رفاه آمریکا رخ نموده است.»
رکورد تاریخی در بودجه نظامی

به گزارش سی‌ان‌ان، در اسناد این بودجه آمده است: «کاملا روشن است که چین و روسیه می‌خواهند جهانی منطبق با الگوی اقتدارگرایانه خود را با استفاده از حق وتویی که در تصمیمات اقتصادی، سیاسی، امنیتی و دیپلماتیک دارند شکل دهند.» همچنین در بخش دیگری آمده است: «پکن در حال استفاده از اقتصاد یغماگرانه برای ترساندن همسایگانش است درحالی‌که همزمان دریای چین جنوبی را نظامی می‌کند.» این سند می‌گوید: «چین در جست‌وجوی هژمونی منطقه‌ای هندوپاسیفیک در کوتاه‌مدت است» اما در بلندمدت به‌دنبال «دستیابی به برتری جهانی» بر آمریکاست. این سند همچنین به ساخت‌وسازهای چین در جزایر مصنوعی اسپراتلی و پاراسل اشاره کرده و به نقل از مقاله‌ای در وب سایت ارتش آزادی‌بخش خلق چین می‌نویسد که گشت‌زنی‌های دریایی جنگنده‌های سوخو ۳۵ بر فراز این جزایر همچنان انجام می‌شود.

سند پنتاگون همچنین بر این باور است که ارتش آزادی‌بخش خلق با قاطعیت به‌دنبال اعمال حاکمیت ملی و منافع امنیتی و دریایی خود است. چین اکنون درحال افزایش و ارتقای قابلیت‌های نظامی خود است به‌گونه‌ای‌که جنگنده‌های رادارگریز J-۲۰ چینی قابلیت به چالش کشیدن جنگنده‌های F-۲۲ آمریکایی را دارد. سال گذشته چین کشتی‌های جنگی پیشرفته‌ای را وارد ناوگان دریایی خود کرد و رسما پایگاه دریایی خود در جیبوتی را هم افتتاح کرد. در سند پنتاگون که به کنگره ارائه شده آمده که «روسیه از مرزهای کشورهای همسایه تخطی کرده و با قدرت وتوی خود تصمیمات اقتصادی، دیپلماتیک و امنیتی همسایگان را از میان می‌برد.» در این سند همچنین ذکر شده که هواپیماهای نظامی روسی در چند مورد نزدیک بود برخوردهایی هوایی با جنگنده‌های آمریکایی پیدا کنند. در این سند مصادیقی از این امر در دریای سیاه و سوریه ذکر شده و افزوده که روسیه به‌دنبال به چالش کشیدن نفوذ آمریکاست.
تابستان گذشته ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهور روسیه، دستور داد تا یک رژه دریایی از ولادی‌وستوک در شرق تا سن پترزبورگ در غرب برگزار شود. هدف آن نمایش قدرت نظامی روسیه بود که البته بخشی از نمایش قدرت در کریمه و سوریه نشان داده شد. «ریزو- لندون» می‌نویسند که در سند بودجه نظامی پنتاگون بر دفاع موشکی تاکید شده و نیز به سیستم‌هایی اشاره شده که بتواند برنامه هسته‌ای موشکی کره‌شمالی را مهار کند. درخواست برای موشک‌های Standard Block ۱B و THAAD ۸۲ در این بودجه ذکر شده است. در این بودجه همچنین افزایش در سیستم‌های دفاعی میدکورس زمین پایه هم ذکر شده است که می‌تواند کلاهک‌ها را در فضا رهگیری کند.

ترامپ در این بودجه خواهان خرید ۱۰ کشتی جنگی، چند جنگنده رادارگریز اف ۳۵ و ناوهای هواپیمابری که قابلیت حمل جت‌های F-۱۸ و F/ A را دارند، شده است. در این بودجه همچنین به توسعه جنگنده‌های رادارگریز B۲۱ اشاره شده که قرار است جایگزین B۲‌ها شود. همچنین بخشی هم به قابلیت توسعه زیردریایی‌های هسته‌ای پرداخته شده است. همچنین در این سند قرار است ۲۵هزار و ۹۰۰ نفر به نیروهای مسلح اضافه شود و تا سال ۲۰۲۳ نیز به ۵۶هزار و ۶۰۰ نفر افزایش یابد. نیروهای مسلح در سال میلادی ۲۰۱۹ افزایشی ۶/ ۲ درصدی در حقوق خواهند داشت که بالاترین میزان از سال ۲۰۱۰ به بعد است.

پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

ارسال نظر

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج