تحلیل نیویورک تایمز از شرایط خاورمیانه
نشریه نیویورک تایمز در گزارشی به تحلیل و بررسی وضعیت خاورمیانه پس از وقایع شنبه اخیر پرداخته است.
انتخاب: نشریه نیویورک تایمز در گزارشی به تحلیل و بررسی وضعیت خاورمیانه پس از وقایع شنبه اخیر پرداخته است.
این نشریه آمریکایی در ادامه آورده است: طی ساعات اولیه صبح شنبه، خاورمیانه در آستانۀ یک جنگ دیگر بود. به گفته برخی منابع آگاه، در این روز سرویس های اطلاعاتی اسرائیل، یک پهپاد ادعایی ایرانی را که از پایگاه هوایی تیاس در مرکز سوریه اعزام شده بود ردیابی کردند .
یک دقیقه و نیم پس از آن که هواپیمای بدون سرنشین وارد مرزهوایی اسرائیل شد، نیروی هوایی اسرائیل با حمله به این پهباد، موفق به انهدامش شد . به طور همزان نیز، ۸ ناوگان جنگنده اسرائیلی وابسته به مرکز کنترل و فرماندهی هواپیماهای بدون سرنشین اقدام به حملات موشکی کردند. حملاتی که منجر به انفجار در نقاط مختلف در منطقه شد. تا کنون ایران هیچ گزارشی در خصوص مالکیت پهباد یا آسیب دیدن نیروهایش در جریان این حملات منتشر نکرده است.
ارتش سوریه که متحد با ایران است نیز، با شلیک موشک زمین به هوا به هواپیماهای اسرائیلی پاسخ داد. موشک ها به ۲ هواپیمای اسرائیلی اصابت کرد. یکی از این موشک ها موفق به فرار از حملات شد اما دیگر هواپیما، با انفجار برخی قطعات خود مواجه شد و در نتیجه سقوط کرد، به همین دلیل نیز سرنشینان این پرواز آسیب دیدند و یکی از آنان نیز به شدت مجروح شد.
این نخستین هواپیمای اسرائیلی بود که از سال ۱۹۸۲ تا کنون در جریان جنگ از دست می رفت. گرچه اسرائیل نیز به قدرت هر چه تمام تر به این موضوع پاسخ داد و نه تنها به سیستم دفاع هوایی روسیه حمله کرد ، بلکه پنج آتشبار سوریه را نابود کرد و البته چهار مرکز مهم ارتباطی را نیز نابود کرد.
با این همه به نظر می رسد واکنش سنگین اسرائیل که توسط نیروهای نظامی آن علیه مواضع سوریه اعمال شد، تنها بخشی کوچک از برنامه های احتمالی عظیمی باشد که اسرائیل در دست اجرا دارد.
با همه این ها به نظر می رسید بمباران پایگاه های هوایی سوریه بیش از هر دولتی از دید مقامات روس، خطرناک به نظر رسیده بود. ولادیمیر پوتین طی یک تماس تلفنی به بنیامین نتایاهو موفق شد به سرعت از اقدامات آتی و احتمالا منفی اسرائیل در منظقه جلوگیری کند.
به طور عمومی، روس ها به شدت به سوریه معترض شده اند که چرا قوانین اسرائیل را نقض کرده اند. اما با این وجود، هیچ اشاره ای به ورود هواپیمای بدون سرنشین ایرانی به فضای هوایی اسرائیل نداشتند. یکی از منابع نظامی ارشد اسرائیلی در گفتگو با خبرنگار نیویورک تایمز در این خصوص می گوید: چه در دیپلماسی عمومی و چه در دیپلماسی خصوصی ، روس ها آشکارا طرف مقابل ما را مهم تر از ما دانسته اند . در واقع روس ها به راحتی می توانستند، مانع از حرکت پهبادها شوند، اما آنها عملا هیچ کاری انجام ندادند. ما پیام روسیه را با صدای بلند و روشن شنیدیم.
به نظر می رسد فعلا جنگی در کار نیست، اما این موضوع فقط به اکنون مرتبط می شود . این در شرایطی است که همه مواد تشکیل دهنده برای فوران یک آتش خشونت آمیز در خاورمیانه آماده است .
ایران از نخستین کشورهایی بود که برای کمک به بشار اسد (زمانی که جنگ داخلی سوریه شش سال پیش آغاز شد) وارد عمل شد. نیروهایی هم از واحدهای حزب الله و همچنین جنگجویانی شیعه از عراق، پاکستان و افغانستان نیز وارد کارزار شدند . شاید بتوان گفت دقیقا به خاطر همین نیروها است که دولت اسد تا کنون جان سالم به در برده است.
اسرائیل از همان روزهای نخست پیش بینی کرد که اسلحه های این واحدها در نهایت علیه اسرائیل خواهند بود. اما در آن روزها، داعش به عنوان محور شرارت در منطقه در نظر گرفته می شد و بدین ترتیب هر گروهی که با داعش مبارزه می کرد یکی از گروه های مثبت در منطقه تلقی می شد و در نتیجه هشدارهای اسرائیل مورد توجه هیچ گروهی قرار نگرفت .
اما در سوی دیگر ماجرا نیز تا کنون اسرائیل بیش از ۱۰۰ مورد عملیات بمب گذاری و حمله موشکی در سوریه انجام داده است. حملاتی که هیچ گاه به طور رسمی از طرف مقامات اسرائیل مورد تایید قرار نگرفتند .
پ
نظر کاربران
جنگ شروع شده ، خبراش بعدآ میاد