افزایش بهای نفت، شاخص بورس را بالا برد
شاخص بورس امروز (سه شنبه) تحت تاثیر افزایش قیمت نفت و رشد قیمت سهام پالایشگاه ها ۱۴۲ واحد افزایش یافت و به رقم ۹۷ هزار و ۹۲۴ واحدی رسید.
توقف روند کاهشی قیمت نفت و افزایش اندک آن در بازارهای جهانی، باعث توجه دوباره سهامداران به شرکت های پالایشی شود به طوری که بیشترین تاثیر مثبت بر نماگر بازار سرمایه از طرف آنها وارد شد.
گروه خودرویی نیز که دیروز (دوشنبه) با بیشترین اقبال روبرو شد و سهام مربوط به شرکت های خودرویی با استقبال فعالان بازار سرمایه مواجه شده بود، امروز روندی منفی و نزولی به خود گرفت.
با وجود اینکه گروه خودرویی در معاملات امروز بیشترین ارزش معاملات را به خود اختصاص داد اما بیشتر افراد در این گروه، فروشنده سهام بودند.
بر این اساس، نمادهای شپنا (پالایش نفت اصفهان)، شبندر (پالایش نفت بندرعباس)، شتران (پالایش نفت تهران) و فولاد (فولاد مبارکه) در معاملات امروز بیشترین تاثیر مثبت را بر شاخص داشند، در مقابل خساپا (سایپا)، بفجر (پتروشیمی فجر) و وبانک (سرمایه گذاری گوره توسعه ملی) بیشترین سهم را در جلوگیری از رشد شاخص داشت.
گروه خودرو در معاملات امروز صدرنشین بورس شد. در این گروه ۴۱۱ میلیون سهم به ارزش ۴۰۸ میلیارد ریال داد و ستد شد.
گروه فلزات اساسی به ارزش 190 میلیارد ریال و فرآورده های نفتی به ارزش 162 میلیارد ریال جایگاه های بعدی را به خود اختصاص داد.
در رده چهارم، گروه شیمیایی با معاملاتی به ارزش ۱۵۴ میلیارد ریال جای گرفت.
گروه «سایر شرکت های مالی» با معاملاتی به ارزش 93 میلیارد ریال رده پنجم را از آن خود کرد.
**وضع شاخص های اصلی بازار سرمایه
در معاملات امروز یک میلیارد و ۳۶۸ میلیون سهم، حق تقدم و اوراق بهادار به ارزش ۲ هزار و ۵۱۸ میلیارد ریال در ۷۶ هزار و ۴۴۶ نوبت خرید و فروش شد.
بررسی شاخص های اصلی بازار سرمایه نشان می دهد شاخص قیمت (وزنی - ارزشی) که در آن ارزش سهام شرکت های بزرگ اثر بیشتری بر شاخص می گذارد 57 واحد رشد کرد اما شاخص کل (هم وزن) که در آن ارزش و وزن همه شرکت های بزرگ و کوچک در محاسبه شاخص کل، یکسان در نظر گرفته می شود، 25 واحد پایین آمد.
شاخص قیمت (هم وزن) که بیانگر سطح عمومی قیمت سهام شرکت های پذیرفته شده در بورس است، ۱۸ واحد کاهش یافت و شاخص آزاد شناور که بیانگر آن بخش از سهام شرکت هاست که قابل معامله در بورس باشد، ۳۶۶ واحد افزایش یافت.
شاخص بازار اول که به شرکت هایی اختصاص دارد که از نظر سرمایه، سودآوری و درصد سهام آزاد شناور شرایط بهتری دارند، 198 واحد و شاخص بازار دوم بورس هفت واحد بالا رفت.
**رشد 15 واحدی آیفکس
فرابورس ایران در حالی معاملات سهشنبه را به پایان رساند که حدود ۳۱۸ میلیون ورقه بهادار به ارزش بیش از ۲ هزار و ۶۳ میلیارد ریال دست به دست شد و شاخص کل فرابورس نیز با رشد ۱۵ واحدی بیش از یک درصد افزایش یافت.
نماد ذوبآهن با خرید و فروش بیش از 47 میلیون سهم به ارزش 41 میلیارد ریال بالاترین حجم و ارزش معاملات را در بازار سهام به خود اختصاص داد.
نمادهای مارون (پتروشیمی مارون)، زاگرس (پتروشیمی زاگرس)، دماوند (تولید برق دماوند)، ذوب (ذوب آهن اصفهان)، هرمز (فولاد هرمزگان جنوب) و شپاس (نفت پاسارگاد) بیشترین تاثیر را در رشد شاخص و تثبیت آن در رقم یک هزار و ۱۰۷ واحدی داشتند.
سرمایهگذاران بازار اوراق با درآمد ثابت فرابورس نیز یک میلیون و 260 هزار ورقه را به ارزش بیش از یکهزار و 111 میلیارد ریال داد و ستد کردند.
در این بازار «سخاب۶» صدرنشین شد و بالاترین حجم و ارزش معاملات را کسب کرد.
نگاهی به معاملات تابلو اوراق تسهیلات مسکن(تسه) نیز حاکی از افت قیمتی تسهها در اغلب نمادهای مورد معامله دارد. بر این اساس قیمت این اوراق امروز در بازه 705 هزار تا 733 هزار ریال قرار داشت.
بالاترین قیمت اوراق تسهیلات مسکن و همچنین بیشترین میزان حجم و ارزش معاملات به تسه دیماه ۹۶ تعلق گرفت.
نظر کاربران
نفت مال کیه