همه پرسی تابو نیست!
۲۲ بهمن امسال اندكي با سالهاي ديگر متفاوت بود. حضور پررنگ اقشارمختلف از جريانهاي گوناگون سياسي در اين مراسم و همچنين سخن گفتن روحاني از اصل ۵۹ قانون اساسي از وجوه تمايز اين جشن ملي بود.
هجمه عليه روشنگري
سياهنمايي عليه روشنگري روحاني به همين اظهارات منتهي نشد و رسانه مذكور در مطلبي سراسر موضعگيري نوشت:« بیش از سه چهارم مردم از عملکرد اقتصادی مدیریت اجرایی کشور ناراحت هستند، این نتیجه نظرسنجی نهاد افکارسنجی دولتی است؛ این رفراندوم با حسن روحانی چه میکند؟». اين رسانه براي به حاشيه كشاندن پيشنهاد روحاني ادامه داد كه مرکز افکارسنجی دانشجویان ایران (ایسپا) در نظرسنجیای با جامعه آماری ۴۵۰۰ نفره، به بررسی اعتراضات دی ۹۶ پرداخته و اعلام کرده ۸۰ درصد از مشارکتکنندگان در نظرسنجی مباحث اقتصادی را مهمترین دلایل نارضایتی از شرایط فعلی میدانند.
سناريوي بنيصدرسازي
پروژهبنيصدرسازي اين جريان از روحاني در اين بازه نيز خودنمايي ميكند و تسنيم در گزارش خود با اشاره به تلاشهاي بنيصدر براي برگزاري همهپرسي مينويسد:«البته روحانی تنها ريیسجمهوری نیست که از تمایل خود برای برگزاری رفراندوم صحبت میکند. ابوالحسن بنی صدر، محمد خاتمی و محمود احمدینژاد هم در دورههای ریاستجمهوری خود، برگزاری همهپرسی را در برخی موضوعات خواستار شده بودند. ابوالحسن بنیصدر ريیسجمهور مخلوع ایران سال ۱۳۶۰، در پی اختلافاتی که با نمایندگان مجلس و نخستوزیر خود یعنی شهید رجایی پیدا کرد، راه «خروج از بنبست» را رایگیری از مردم معرفی کرده و گفته بود كه اگر میزان رای ملت است و من به عنوان ريیس جمهور موقعیت خودم را در خطر میبینم، حق دارم پیشنهاد بکنم این میزان اظهار بشود یا خیر؟ اگر چنین حقی دارم، آقا جواب من تهدید است؟ ما در این جمهوری پذیرفتهایم که انقلاب کردیم. برای این که رژیمی سرکار بود که مردم را به حساب نمیآورد و رای آنها را نمیپذیرفت.این سخنان بنیصدر بازتاب گستردهای داشت تا جایی که امام خمینی(س) در ۶ خرداد سال ۱۳۶۰ درباره این سخنان واکنش تندی نشان دادند».
توجه رهبري به راهكارهاي قانوني تغيير
البته سخن گفتن از همهپرسي و تغييراتي با استناد به قانون اساسي مربوط به امروز نيست. رهبرمعظم انقلاب نيز در سخنراني خود كه ميان مردم كرمانشاه ايراد كردند با استناد به قانون گفتند:« در شرایط فعلی نظام سیاسی کشور ، ریاستی است و رييسجمهور با انتخاب مستقیم مردم برگزیده میشود که شیوه خوب و موثری است اما اگر روزی در آینده دور، احساس شود که نظام پارلمانی برای انتخاب مسئولان قوه مجریه بهتر است هیچ اشکالی در تغییر ساز و کار فعلی وجود ندارد. البته هر گونه تغییر و نوسازی و بازسازی در سیاستها، خطوط و مهندسی نظام باید متکی بر اصول اسلامی و برگرفته از آنها باشد ضمن اینکه در قانون اساسی هم تدابیر لازم در این زمینه پیشبینی شده است. نظام اسلامی هم ثبات دارد و هم تغییر. ثبات در حرکت مستمر و بدون تذبذب و انحراف در مسیر تحقق آرمانها و انعطاف و تغییر در ساز و کارها، خطوط و شکل حرکت».
پيشينه يك پيشنهادقانوني
روحاني و ساير روساي جمهور در گذشته به اين تغييرات و همهپرسي نيز اشاره كرده بودند. براي مثال دي ۹۳ نيز روحاني گفته بود:« براي یک بار هم که شده، درباره مساله بسیار مهم که ممکن است اختلافی نيز باشد و برای همه اهمیت دارد و در زندگی همه تاثیرگذار است، نظر مستقیم مردم پرسیده شود». يا اينكه احمدينژاد درباره هدفمندي يارانهها خواستار همهپرسي شده بود و برخي نيز درباره مسائل و اعتراضات دهههاي اخير از همهپرسي سخنگفته بودند.
از چه ميترسيد؟
سوال اينجاست كه چرا برخي تا اين حد از استناد قانوني رييسجمهور عصبي شده و كنترل خود را از دست دادهاند؟! مگر برخي اصول قانون اساسي تابوست كه نبايد شكسته شود؟! جريانهايي كه توجه چنداني به آراي مردم ندارند و به جايگاه هاي انتصابي عادت دارند بايد بدانند كه ولينعمتان اين سرزمين مردم هستند و مسئولان بايد در خدمت ملتي باشند كه به آنها مشروعيت دادهاند؛ مشروعيتي كه برگرفته از آراي آنهاست و اگر محافظهكارانانحصارطلب به جمهوري اسلامي و نه حكومت اسلامي اعتقاد دارند بايد تسليم راي مردم باشند و در برابر خواست آنها گردن كشي نكنند.
نظر کاربران
بنی صدر باید پیش این بابا لنگ بندازه.این روی بنی صدر رو هم سفید کرده
پاسخ ها
پفففففففففف
چرت و پرت های تکراری و بدون خریدار
دولتی که فقط ۳۰ درصد اختیار دارد چکار می تواند بکند
"امروز در کشورمان مساله نامعلومی نداریم که بخواهیم برای اطلاع نظر مردم درباره آن یک همه پرسی برگزار کنیم" !!!!!!
پس اون ده روز تظاهرات در شهرهای کوچیک و بزرگ برای عمه ی من بود؟؟ کر بودید ؟؟ کور بودید؟؟
کمتر خودتان را به نادانی بزنید.
...
بنظر من با این شعار هم یکسالی با مردم بازی میکنن
تا بعد خدا بزرگه،
۱۱۲۰ زدی تو هدف
مرسی ۱۱۲۰.اما کو گوش شنوا