دبیرکل مجمع جهانی بیداری اسلامی در دیدار با هیئت فرانسوی گفت: ایران درباره توان دفاعی و موشکی خود از هیچ کسی اجازه نمیگیرد.
خبرگزاری تسنیم: علیاکبر ولایتی دبیرکل مجمع جهانی بیداری اسلامی در حاشیه همایش هماندیشی میهمانان خارجی شرکتکننده در جشنهای دهه فجر انقلاب اسلامی با هیئتی فرانسوی به ریاست "ژاک هوگارد" دیدار و گفتگو کرد.
جلسه مذکور با این هیئت که متشکل از برخی وزرا و مقامات عالی سابق و نمایندگان پارلمان کشور فرانسه بود بیش از 2 ساعت به طول انجامید و موضوعاتی از قبیل روابط فی مابین ایران و فرانسه، اوضاع منطقه غرب آسیا، سفر امانوئل مکرون به تهران و ... مورد بحث و تبادل نظر قرار گرفت.
ولایتی در این دیدار با اشاره به سابقه روابط ایران و فرانسه گفت: ملتهای دو کشور از یکدیگر خاطرات خوبی دارند به خصوص در جریان پیروزی انقلاب اسلامی و حضور امام خمینی(ره) در نوفل لوشاتو که نوعی ارتباط قلبی بین دو ملت ایران و فرانسه برقرار شد.
دبیرکل مجمع جهانی بیداری اسلامی با بیان اینکه ما فرانسه را با ژنرال دوگل میشناسیم، افزود: لذا انتظارمان از فرانسه به عنوان پیشتاز آزادی در اروپا و پایه گذار انقلاب کبیر فرانسه متفاوت از برخی کشورهای اروپایی و غربی است.
وی با اشاره به تلاشهای گذشته مقامات دو کشور در جهت تحکیم روابط گفت: برخی مواضع متناقض و دو سویه میتواند تلاشهای گذشته را تحت الشعاع قرار دهد.
مشاور مقام معظم رهبری در امور بین الملل افزود: انتظار ما این بود که آقای امانوئل مکرون در موضوع برجام مواضع مستحکمتری اتخاذ کند نه اینکه به توصیه ترامپ با آلمان و انگلیس در جهت اصلاح برجام نشست برگزار کنند.
ولایتی با بیان اینکه برجام نه یک کلمه کم و نه یک کلمه زیاد نخواهد شد، افزود: اینکه مواضع دولت فرانسه با فشار و توصیههای ترامپ تغییر میکند نشان دهنده آن است که مدیریت مستقل فرانسه در بلوک غرب دچار اخلال شده است.
وی با یادآوری تلاشهای شرکت فرانسوی توتال برای سرمایهگذاری در ایران هنگام تصویب قانون داماتو گفت: زمانی که آمریکاییها در داماتو مدعی بودند شرکتهایی که بالای 20 میلیون دلار در ایران سرمایهگذاری میکنند را جریمه خواهند کرد، توتال در صنایع نفت ایران میلیاردها دلار سرمایهگذاری کرد و آمریکاییها نیز هیچ کاری نتوانستند، انجام دهند.
مشاور مقام معظم رهبری با بیان اینکه اما امروز شرکت توتال خود را متغیری از سیاستهای دولت ترامپ میبیند، افزود: این تفاوت فرانسه امروز با فرانسه زمان میتران است و به نظر میرسد فرانسه میبایست جایگاه واقعی و مستقل خود را به دست آورد.
وی درباره احتمال سفر رئیس جمهور فرانسه به تهران هم توصیه کرد: در صورتی که مکرون در سفر به تهران در خصوص مذاکرات موشکی مباحثی را مطرح نماید حتما با پاسخ منفی جمهوری اسلامی ایران مواجه خواهد شد.
ولایتی تاکید کرد: جمهوری اسلامی ایران درباره توان موشکی خود از هیچ کشوری اجازه نخواهد گرفت و متناسب با نیازهای دفاعی خود به توسعه توان موشکی خواهد پرداخت.
دبیرکل مجمع جهانی بیداری اسلامی در بخش دیگری از اظهارات خود به موضوع ثبات لبنان اشاره کرد و گفت: لبنان در نیم قرن اخیر و به خصوص از 1982 تا کنون هیچ وقت شاهد امنیت و ثبات کنونی نبوده است.
ولایتی ابراز امیدواری کرد: فرانسه نیز مانند ایران مدافع ثبات سیاسی و امنیت در لبنان باشد.
وی امنیت سوریه و لبنان را در گرو یکدیگر دانست و افزود: بشار اسد محور اصلی ثبات در سوریه است و امروز حتی مسیحیان سوریه فهمیدند که حضور وی در قدرت چه اهمیتی دارد.
مشاور مقام معظم رهبری با بیان اینکه مصلحت ایران و فرانسه اقتضا میکند که از ثبات و امنیت در سوریه با محوریت بشار اسد دفاع کنند افزود: کسی را در سوریه با لیاقت تر و مقتدر تر از بشار اسد برای ریاست جمهوری که بتواند محور ثبات باشد نمی شناسیم و البته برخی اصلاحات هم بید در دولت سوریه م صورت پذیرد.
ولایتی همچنین در خصوص یمن خطاب به هیئت فرانسوی گفت: اگر سعودیها به جنگ با یمن اصرار داشته باشند مطمئن باشید یمن ویتنام سعودیها خواهد شد.
ولایتی با بیان اینکه سعودی باید دندان طمع درباره یمن را بکشد، گفت: یمنیها با فرهنگی چند هزار ساله مردم مقاومی هستند که با حداقل ها حاضرند از استقلال خود دفاع کنند و سعودیها نمی توانند مقاومت مردم یمن را بشکنند.
ژاک هوگارد رئیس هیئت فرانسوی نیز در این دیدار با بیان اینکه این هیئت فرانسوی متشکل از برخی وزرای سابق و نمایندگان پارلمان فرانسه است گفت: ایران قلب خاورمیانه و پایه صلح منطقه است.
وی با بیان اینکه ما برای ایران احترام خاصی قائل هستیم، افزود: هدف ما تعمیق روابط ایران و فرانسه از نظر سیاسی، فرهنگی و تجاری است.
سایر اعضای این هیئت نیز با انتقاد از سیاستهای گذشته فرانسوا اولاند در خصوص منطقه غرب آسیا و به ویژه سوریه و لبنان ضمن اشاره به دیدارهای خود با بشار اسد تاکید کردند: اسد در سوریه باید سر کار بماند و کمک فرانسه به گروههایی نظیر ارتش آزاد یک اشتباه استراتژیک بود چرا که از دل همین گروهها داعش متولد شد.
اعضای این هیئت با اشاره به نقش ایران و روسیه در ایجاد امنیت و ثبات در سوریه عنوان کردند: اگر این تلاشها نبود امروز داعش به تهدیدی برای جهان تبدیل شده بود و جمهوری اسلامی ایران در مقابل ۷ سال جنگ تحمیلی در سوریه مقاومت کردند و امروز چیزی از داعش باقی نمانده است.
پ
برای دسترسی سریع به تازهترین اخبار و تحلیل رویدادهای ایران و جهان
اپلیکیشن برترین ها
را نصب کنید.
نظر کاربران
درود بر ولایتی که با اقتدار مواضع کشور را بیان کردند که کشورهای دیگر به خود اجازه ویا فکر دخالت در امور ایران را نکنند