۶۷۴۷۴۰
۹ نظر
۵۰۱۱
۹ نظر
۵۰۱۱
پ

حرف دولتی‌ها در مورد خط فقر بیطرفانه نیست

مرتضی افقه (اقتصاددان) در ارتباط با ادعای دولتی ها در مورد خط فقر ملی گفت: توزیع ناعادلانه ثروت و نابرابری اقتصادی آنقدر شدید است که جامعه به هیچ وجه نمی تواند چنین اظهاراتی را باور کند.

خبرگزاری ایلنا: مرتضی افقه (اقتصاددان) در ارتباط با ادعای دولتی ها در مورد خط فقر ملی گفت: توزیع ناعادلانه ثروت و نابرابری اقتصادی آنقدر شدید است که جامعه به هیچ وجه نمی تواند چنین اظهاراتی را باور کند.

این استاد دانشگاه که عقیده دارد ادعاهای دولتی در مورد شاخصی مثل خط فقر را نباید ملاک درنظر گرفت، گفت: اقتصاددانان دولتی به دلیل گرایش و تعلق خاطری که دارند، معیار بیطرف و مستقلی برای اظهار نظر در مورد شاخص مهم خط فقر نیستند.

وی ادامه داد: جدا از این، در شرایطی که اقتصاددان های مستقل برای یک خانواده، خط فقر را تا حدود سه میلیون تومان در ماه محاسبه کرده اند، ادعاهای اخیر دولتی ها در مورد خط فقر ۶۰۰ تا ۸۰۰ هزار تومانی تعجب برانگیز و حتی بی معنی است.

این اقتصاددان گفت: این افراد اگر خود را اهل مطالعه و تحقیق می دانند، باید هرچه زودتر به افکار عمومی توضیح دهند که چطور خط فقر را محاسبه کرده اند.

افقه گفت: متاسفانه شمار قابل توجهی از اقتصاددان های کشور به شکل عجیبی از گزارش های اقتصادی سازمانهای جهانی حرف شنوی دارند، این تبعیت کورکورانه هم در میان اقتصاددان های راستگرا و هم در میان اقتصاددان های طیف نهادگرا به شدت شایع است.

وی گفت: این افراد عادت کرده اند هر معیار یا شاخص اقتصادی جدیدی که از سوی موسسات جهانی ارائه می شود را به صورت چشم بسته در مورد ایران بپذیرند، در حالی که در علم اقتصاد کسی قادر به اجتهاد است که بتواند گزارش های جهانی اقتصادی را با واقعیتهای اجتماعی، سیاسی و فرهنگی هر جامعه تطبیق دهد.

وی افزود: به جرائت می گویم که بیشتر پیش بینی های سازمانهای جهانی در مورد آینده اقتصاد ایران، محقق نمی شود زیرا این موسسات درکی از شرایط خاص جامعه ایران ندارند.

وی گفت: جامعه کنونی ایران آنقدر در نابرابری های اقتصادی غرق شده است که کسی حرف های مسئولان و اقتصاددانان دولتی در مورد خط فقر ۶۰۰ هزار تومانی را باور نمی کند. افکار عمومی باید چنین ادعایی را در زندگی روزانه خود لمس بکند در غیر اینصورت از نظر مردم، دولتی ها به آمارسازی و دروغ پردازی متهم خواهند شد.

وی ادامه داد: در جامعه نابرابری مانند ایران، خط فقر بسته به هر نقطه یا منطقه از کشور متفاوت است، خود تهران به عنوان پایتخت شرایطی متفاوت با دیگر مناطق کشور دارد، حتی خط فقر شهرها و روستاها نیز در مقایسه با هم متفاوت است.

افقه گفت: برای همین در سراسر کشور معیار واحدی در مورد خط فقر نداریم. در عمل مفهومی به نام خط فقر ملی قابل تعریف نیست و عقیده دارم برای هر منطقه از کشور باید برنامه های توسعه و فقر زدایی جداگانه نوشت.

این اقتصاددان که معتقد است بدون فقر زدایی نمی توان برای توسعه کشور گامی برداشت، گفت: فقر شدید و نابرابری امروز جهان را تهدید می کند و برای همین برنامه های توسعه هزاره سوم سازمان ملل با تاکید بر فقرزدایی نوشته شده اند.

وی گفت: تاکید بر اهمیت فقرزدایی آنقدر زیاد است که در کنار مفاهیم خط فقر مطلق و خط فقر نسبی، مفهوم جدیدی تحت عنوان خط فقر شدید تعریف شده است.

به گفته افقه، این مفهوم تازه تنها تاکید بیشتر بر مفهوم قدیمی تر خط فقر مطلق است و در آن به هیچ عنوان از تعیین خط فقر در محدوده ملی حرفی به میان نیامده است.

این اقتصاددان در پایان گفت: تا زمانی که در جامعه فقر به صورت نسبی ریشه کن نشود، هیچ برنامه توسعه ای قابل اجرا نخواهد بود. مسئولان دولتی به جای گفتن حرفهایی که تنها به افزایش شکاف میان دولت و ملت منتج می شود باید کاری کنند که مردم تغییرات اقتصادی را در زندگی روزانه خود لمس کنند.

پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.

همراه با تضمین و گارانتی ضمانت کیفیت

پرداخت اقساطی و توسط متخصص مجرب

ايمپلنت با 15 سال گارانتی 10/5 ميليون تومان

>> ویزیت و مشاوره رایگان <<
ظرفیت و مدت محدود

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

نظر کاربران

  • بدون نام

    احسن

  • بدون نام

    کی کار کنه.مسولان خسته؟؟؟

  • بدون نام

    دولت تزویر دولت ریا دولت دروغ دولت اختلاس های کلان عجب اشتباهی کردیم

  • رضا ماندگار

    انان چکار‌به خط فقر دارند هدف بردن زیر خط فقر است میگویید نه از اقای نوبخت بپرسید که هر روز یک وعده دروغ میگوید !!!

  • بدون نام

    پس خودشونم همین قدر بگیرین بااین حقوقهامیلیاردی خونه دارن مردم. چی فرض کردین تو پایین آرین مناطق ماهی باید۶۰۰هزاراجاره بدین بیش چیه بادهوابخورین اینقدرزیادنمیشدن شعورمردم توهین نکنین عواقب دار

  • بدون نام

    راست میگه این حقوق که میگین برای افغانیابرن مهاجر۳ملیون میش ازکشورگشنه وپابرهنه اومدن ارخداشون چون ۱۰تاخانواده به خانه رهن میکنن واشپزخانه حمام سرویس بهداشتی مشترک وبانوشابه بربری میگذرونن پهنه زن و بچه کل خانواده کارمیکنن پلیاس ونمیخرن ومجردههاهم شب همونجا میخوابن وپول آب وبرق گازواجاره وکرایه ماشین وخامت نمی‌دن وهرروزم بیشتروبیشترمش واینجابراشون بهشت ۱۵ملیون ماجرافغان اخراج کنیدتابدبخترنشدیم

  • بدون نام

    ..... یه نگاه به خرج فقط یک ساعت بچه هاشون بکنن هشتصد تومان خرج کمتر یک ساعت بچه هاشونه ...

  • اوس تقی بازنشسته

    عالیجناب فرمایشتان مویده؛ خودمتولیان اقتصادکشور هم نه کارشناسانه ونه تخصصی اظهارنظرمیکنند. دولتیها سرشان زیر برفه وشکاف طبقاتی درکشور را حس نمیکنند. حضرات خطرطغیان ملی را جدی تلقی نمیکنند باوجود هشدارها وتذکرات رهبر معظم که فرمودند فریاد مردم فسادوظلم وفاصله طبقاتی است را نشنیدند. خدارحم بکنه که انقلاب به مسلخ بی خیالی دولتی هانرود.

  • بدون نام

    مثل کپک

ارسال نظر

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج